Followers

Tuesday, December 2, 2008

temu janji a.k.a dating..;)

hari ni aku tetibe teringat pasai date aku ngan amri..huahuahua..awat tatau..semalam masa balik tgh bwk moto bley lak aku teringat time aku dating dgn amri dulu..pastu masa balik umah, tertengok gambaq2 lama kami, teringat lak..saja mau singkap kisah2 lama juak..aokkk..hhehe..ok, kita mulakan ye..

temu janji/dating mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka edisi ketiga membawa bermaksud ‘persetujuan utk bertemu janji atau yang telah diatur dan ditetapkan terlebih dahulu antara pihak2 yang terlibat’. So, tipula kalo aku kata masa bercinta aku tak penah dating ngan amri a.k.a laki aku la ni kan..seb bek jadi jugak laki aku, kalo dak, rugi masa aku berdating ngan dia..hahaha..

aku boleh katakan yang dating aku ngan amri selalu berjalan dengan 1. sangat baik, 2. baik, 3. sederhana, 4. tidak baik, dan 5. sangat tidak baik..kebiasaannya, kategori 4 terjadi apabila dating tu hanya diadakan just utk bergaduh saja..hehe..tp xkisahla..yg aku nk cite ni, kisah dating aku ngan amri yang sepatutnya bermula pada kategori 1, tetapi terus ke ranking 5.. 

aku admit yang aku ni mmg minah kelam kabut, semberono, pelupa n muka tatau malu esp. ditempat awam (ataupun buat2 tak malu)..hahaha..dating aku ngan amri kalo rosak pun disebabkan oleh aku..ada banyak sangat kejadian dating kami rosak disebabkan aku tapi yang paling melekat kat pala otak kami yg bila ingat mahu nk terguling2 gelak masa time blajaq kat uUM ngan masa qeja..

dulu, masa blajaq kat uum, slalu kami pi makan kat cafe antara kuliah, aku dh xingat apa nama dia..tp antara laluan jalan kaki nk pi kelas la..budak uum mesti tau cafe tu..bila makan, dh siap dpt tempat duduk bertentang mata kan, aku pun dengan xhengat donia pun makanla dengan penuh bernafsu..amri lak dh habis makan dia baca paper..tepi kami ada 2 student laki asing (pakistan kot) tgh makan n sembang gak...tiba2, aku yg pada mulanya menyangka aku makan macam pompuan Melayu terlast kat bumi ni makan sampai terpatah sudu ngan garpu plastik tu!ya ampun!kalo terpatah ala2 sopan tak pa gak, tapi nasik n lauk yg aku makan tu terpelanting kat amri yg kat depan aku tuh!tp yg peliknya, dia wat besa je, seolah2 xdak ape pun yg jadi..padahal muka budak sebelah kami tu dh berbisik2 sambil senyum2..amri baca je paper, aku rasa dia nk cover malu kot time tu..hahaha..yg tak tahan tu, nasik goreng ngan isi ayam bley lak masuk dlm poket baju amri!ehehe..ampun bang eh..tatau la plak kalo dia pi tapau 2-3 butir nasi masuk dlm poket dia kan..heheh..aku masa tu tergamam la plak..ala, sayangnya nasi berterabur..dhla banyak lagi..aku pun wat muka tatau malu, terus je makan nasi tu ngan tangan..bila kuaq ja dr cafe tu, amri geleng2 pala dh..pastu bley lak kami 2 org gelak!amri ckp kalo dia, dia dh tak pi cafe tu dh..eleh, konon je tu..ada aku kesah?bukan depa kenai pun muka aku..mcmla aku sorang ja makan sampai terpatah sudu ngan garpu kan..nama pun plastik, kalo besi, mesti tahan nye..huhuhu

then, time tu 1st year aku dapat qeja kat kl..tahun 2005..amri lak baru sampai dr Sarawak coz dapat qeja kat kl gak..so konon2nya dh 3 bulan lebih xjumpa kan, (so ni kira dating 1st kami la kat kl after habis belajaq)..so, aturkanla temu janji, tp time tu ada gak kengkawan kitorang yg ikut..xsilap aku, abg junaidi, ani, rozi, abg apiz..aku dengan teruja skali nk jumpa bakal suami ni..hahaha...berdebaq2 qasanya..so, kami pi jalan2 kat the mall kat PWTC tu..so, bila nk balik, nek lrt pi la kat stesen PWTC tu..ye la, time tu mana ada lagi keta kan..hukhuk..so, masa nk tunggu tren sampai, kami dok sembang2 dulu..masa tu sembang ramai2 dulu, tp xsyok lak..hehe..dh la lama xjumpa kan, so nk la sembang 2 ja ngan amri..so, kami pi la tempat duduk sebelah kwn2 kami tu..tau kan, tempat duduk kat situ ada dua batang besi ja kan yang bulat tu..amri duduk dulu..so, aku pun pi la berjalan ala2 ayu kat dia..ha la, dh lama xjumpa kan, 1st time dating kat kl lak tu, nk tunjuk la keayuan aku..time aku nk dok sebelah dia tu, ntah macam mana, aku pun tatau macam mana benda ni bley jadi kat aku..dlm sekelip mata ja..aku duduk tu, terus terjatuh tertonggeng dengan kepala kat bawah n kaki kat atas!aku tatau la plak kalo punggung aku ni lebaq sangat sampai tak muat tempat duduk tu kan..huhu..tp bayangkan la, kat depan kami sebelah tren sana, ada group budak pompuan dok tgk aku terjatuh!aku time tu dok terkial2 nk bangun ni, punyal berat bontot aku sampai xbley nk angkat..amri pun terpinga2, dia dok terpikiaq nk pegang aku ka dak time tu..aku mmg xbley bgun siot, kaki tercacak kat atas..aku xterpikiaq lak time tu, bwk turun je kaki aku tu ke tepi, pastu bgn la kan, yg dok usaha nk pi angkat bontot dok balik atas kerusi tu wat apa..then, aku terus bwk kaki turun, n terus bangun!tp aku qasa geng2 kami xnampak, coz depa tgh ralit sembang2 dlm circle. Bila aku duduk ja atas kerusi tu balik, aku tgk amri dh muka merah dah..sah la tu, gelak kat aku..apa lagi, kami 2 pun gelak la!terhambur semua qasa lawak tgk aku jatuh sampai amri terkeluaq ayaq mata!tatau la sama ada dia sedih awek dia jatuh dalam posisi mcm tu or mmg dia lawak tgk aku jatuh camtu..huhu..dhla bontot aku sakit, jatuh la kat stesen lrt tu..tp apa nk buat, sebab tu la ada perumpamaan, tempat jatuh lagi dikenang kan..aku setuju2..hehe..pastu, kami pi kat geng2 join depa sembang, tetiba abg junaidi ckp, “rasa tadi mcam ada nangka busuk jatuh” sambil dia gelak..wwuuuaaa..nampak jugak abg junaidi ni..tp aku qasa geng len xnampak coz abg junaidi ckp dia sorang ja..yg org len aku xkesah pun, bukan nya aku kenai pun depa..!lantakla kan..sampai la ni pun,kalo sembang ngan abg, teringat yang tu, mesti kami 2 gelak sakan!aku sampai la ni fobia tau tak nk dok kat kerusi besi cam tu.. qasa gayat lak!hahaha..tp, seb bek aku nye muka agak tebal la kulit dia, so aku xrasa pa2 pun!abg ckp ngan aku, kdg2 aku slalu wat benda2 yg bodoh, ada ja benda jadi kat aku, jatuh tu toksah dikira la berapa banyak yg jadi time kami dating, tp dia kata benda2 camtula yg wat dia selalu rindu n teringat kat aku..eceh!tp jenuh la kan, banyak la plak aku kena jatuh nk bagi dia ingat kat aku kan..hahaha...

so, moralnya, time blajaq jgn dok berdating, n time dating ngan kwn2 jgn dok asing2..hahaha..buat abg, tahan la lagi dengan perangai aku yg kalut ni..nk wat camana..thanks 4 everything jugak coz sabaq ngan org..hehe..

k la, tu je aku nk cite kali ni..moga korang bahagia selalu..adios!

3 comments:

onggon said...

Bil abaca blog ni teringat ngan dating i ngan "Nyet" suatu ms dulu.. Huhu.. Nyet tu dah beranak pinak atas pokok..

cik_ah82 said...

so, sapa yg jatuh time tu?u ke nyet tuh?hahahaha

khairul onggon said...

Nyet yg jatuh dulu.. barulah i.. tapi i tak jatuh kendong anak nyet ye.. hhehhe..

wahai manusia!! Anda telah kena tagged!! Sila lawat blog i, utk keterangan lanjut.. Ada berani?? Ciken ke??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin