Followers

Monday, May 30, 2011

3 tahun itu.

30.05.2008..

kami disatukan..

kenangan terindah..

30.09.2009

anugerah terindah..Amanah Allah s.w.t..Adib Luqman bin Amri

30.05.2010

2nd anniversary @ Fraser Hill..

30.05.2011

tahun ni xpi mana2 pun..dok je la kat umah..nk jalan pun dh terasa berat sangat2..:(

coming soon..
insyaAllah keluarga kecik kami akan jadik 4 org..adib lak akan dapat adik..
semoga bahagia ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat..
alhamdulillah..sekejap je kan 3 tahun berlalu..masih banyak lagi ni nk kena harungi..
teringat ayat bapak aku bagi kat mak aku masa ulangtahun ke 30 tahun perkahwinan depa..

'aku masih menyintaimu sepertimana 30 tahun dahulu'..chewah!sweet kan..takat 3 tahun ni apa la sangat..hihihi..

p/s: happy 3rd Anniversary abg!love u!

Friday, May 20, 2011

anak bujang kena admit lagi.:(

salam semua..
lama kan xupdate..
camana nk update..ai bz uols.
hehe
tersangatla banyak benda nk buat la ni..
dengan urusan nk cari taska baru adib lagi, tempat keja baru, ntah2..mcm2 kat otak ni..serabut rasa..
time mcm ni baru teringat 'ingat 5 perkara, sebelum 5 perkara..'huhu..astaghfirullah..

k la, minggu ni bz sebab anak bujang ai kena admit kat ppum lagik..ni dh kali ke dua dia masuk ppum..
asbab yg dibagi oleh doc ialah jangkitan kat paru2..
mulanya dia selsema sket2 ja..pastu batuk..ayah dia pun batuk gak..ada satu malam tu dok berlawan ja batuk depa 2 org..jangan mak dia join sudah..mmg xjalan la dibuatnya..

hari isnin 16 mei ofc amri cuti ehsan, so, taska pun tutup la..seharian ayah dia la yg menjaga..balik umah amri cakap dia dh neb adib 6 kali dh..tp balik tu aku tgk dia nafas agak laju jugak la..tp still nak main n lari2..

bila kami solat maghrib tu, aku dh xsenang duduk sebab tgk mcm dia nk nafas tu tercungap2 sket..ngan batuk lagi..nk lena pun dia xleh sangat tp sempat la jugak dia tidoq dalam sejam ngan ayah dia..dia terjaga dalam kul 9 tu, aku gerak amri la kena bawak gi ppum jugak ni..bawak sume jadual batuk dia tu..dlm keta otw ke spital dia muntah,..mmg aku tadah je la ngan tangan sambil aku pun nk termuntah skali..hehe..

bila kat ppum, doc check suma, bg neb n last buat xray..so, masa tgk xray tu yg nampak ada tompok dalam paru2 dia..tp doc ckp xseteruk yg 1st time dia masuk dulu..so, kena admit jugak malam tu..dengan xbawak baju dia la, dengan baju dia kena muntah habis..aduii..

doc ckp sebab normally lepas kena campak, antibodi akan turun sket, so senang la dapat jangkitan..then dia batuk2 lagi kan..

jadi, bermalam la kita di wad..amri kena balik ambek segala macam mak nenek baju la pampers la..sian gak kat dia..masa kena admit dh kul 12.05 pagi..seb bek la 17hb tu cuti umum wesak kan..

ni malam 1st..kena bg oksigen sebab dia semput sket, pastu masuk air sebab dia minum sket ja..makan lagi la xmau..tang kaki tu doc cucuk amek darah aku tak dan lak nk tanya..sebelah ja tangan kena drip, sebelah lagi mmg kena balut sebab kalo dak dia dok tarik ja tiub oksigen tu..huhu..ni dia xmau tidoq kat katil baby tu, nk jugak berhimpit sekatil ngan aku..malam 1st tu mmg aku xleh lena sebab punyala sakit pinggang..selalu bantal banyak sebab nk ampu perut lagi, pinggang lagi..mmg 3 hari kat ppum, sakit pinggang n perut menjadi2..huhu

haaa..anak aku kecik2 dh pakai topi angkasawan..hahaha..mula2 sian tgk dia dok kena camni, tp dh lama tu dia pun dh xkesah..ni bg gas kat dia, nurse panggil head box kot..xdela tekup kot hidung kan..tp kalau aku pun kena xselesa gak rasa..mmg kena bedung la dia time ni..

malam ke dua tu, masa misi nk cucuk masuk ayaq, adib tgh lena, tp masa ayaq masuk tiba2 dia jerit kuat sangat..mcm sakit la..aku tingat la masa kes muka aku bengkak dulu, time misi nk masuk ubat aku rasa sakit sebab tgn dh bengkak..bila cakap, baru nurse perasan..tgk2 dia pun tekejut bila tgk tgn adib dh bengkak..mmg gila punya bengkak la..so, aku pun cakap la, xpayah la cucuk lagi sebab dia dh minum ok dh semua.makan pun ok..doc mai baru suh buang drip tu..tgk2 dh keras bengkak dh tangan dia..sian anak bujang aku nih..:(

ptg2 dia dh bosan dok atas katil ja..so nk berjalan jugak.tp nk dok dalam stroller la apa...kalau lepas ntah ke mana ilang budak ni..mcm adun melawat kawasan dah qhupenya..hehe

hari rabu kot, dh lepas buang drip tu, tangan dia xleh dok diam, dicabutnya tiub oksigen tu, mau x kena balut 2-2 tangan..elok2 boleh pegang barang2, dh xboleh..lawak lak aku tgk..hehe..dh kena dok diam ja..

kat spital dia kena sedut kahak..tang tu aku mmg tak leh tgk la..satgi aku yg join teriak lak..huhu..ada satu hari tu sian dia..aku tak sedaq..dia lena, pastu depa bg gas tru head box tu..ntah mcmna, aku bangkit aku tgk muka dia penuh darah dh..kuaq kot idung menitik2..rupanya luka kena topi tu, agaknya dia rimas kot..pastu misi lak nk sedut kahak..depa try la, tp xdapat sebab hidung dia dh berdarah..kalo tau awal xyahla sedut, dh tau dapat darah ja..sian budak tu..:(

haa..ni la yg paling dia suka skali..dh habis semua wayar kena cabut, merdeka la dia..terlompat2 ataih katil..dia ingat mesin tu komputer agaknya tayang kartun ka apa..ngadap la benda tu kot2 boboiboy muncul ka..hahaha..tekan2 last2 padam mesin tu.

makaseh acik2 n pakcik2 yg dtg mai tgk adib..yg sempat tangkap cuma acik yus ngan seben dia ja pakcik herry..hehe..kemain selera adib bila acik ni suapkan kek..saja nk manja2 la tu kan..thanks jugak kat kak shima, abg jedy, mel, rayyan, ofcmate amri merangkap kawan aku gak ..cik aya, yus, noor, n cuna mai tgk tp time tu adib dh sehat..depa mai dapat tgk adib dok berguling2 ataih lantai..sabaq ja la..pepun, thanks sangat2!

ada part aku rasa sedih sgt masa ada budak baya adib la, tua 2 bulan kena pindah katil depan katil adib..aku tgk satu katil dia penuh mainan..mmg banyak gila la mainan..adib pun tgk ja budak tu main ngan spiderman, barney la n mcm2 lagi la..tp pama dia tak dak pun..pastu tnya misi mana mak pak dia..misi cakap mak pak dia keja..xleh amek cuti..aduh..terus menitik air mata aku tau..mybe ada masalah mak pak dia xleh teman kan, tp budak kecik lagi kan..sedih gila aku tgk budak tu dok cakap ngan patung2 ja instead of his pama..ofc aku pun dekat ja, tp xsampai ati nk biaq adib sorg2 lak..mmg tiap kali tgk budak tu sembang ngan patung siap ada dialog ' barney, ajak spiderman makan cepat!', mmg dok berlinang ja la ayaq mata aku..bila pi teguq budak tu sembang2, xdan nk cakap aku dh teriak..huhuhu..sedih weh..*nangis lagi*

bila mak dia mai, sembang2 ngan mak dia, mak dia cakap cuti dia dh xbanyak..anak dia lak dh 2 kali masuk spital tahun ni..sebab gegendang telinga pecah n kuman tu dh merebak dlm organ..sian betul aku tgk..aku ingat aku sorg yg teruk, rupanya ada lagi mak2 yg Allah uji..semoga anak2 dorang diberi kesihatan yg baik dh cepat sembuh..amin..

so, itula yg terjadi minggu ni..hari ni dh antaq adib pi taska..aku skang ni dok mencari taska kat putrajaya la..so far, cari kat jabatan2 dh penuh..kena mencari lagi la..sian lak nk antaq dia kat taska baru..adui..

lagi satu dh ada peluang nk bebel ni kan, ingatan buat para2 suami atau bakal2 suami, cer tgk2 sket bini pakai baju apa..atau baju2 bini tu letak kat mana, barang2 anak dok kat mana..ni suh cari kain dalam pun tatau camana kain dalam tu, kat mana letak.len kali bini beli baju baru tgk la sket..so xdela nk kena tanya baju mcm mana, dok tang mana, kita nk terang pun jadi panas..huhu..benda2 ni nampak simple, tp kalau tetiba jadi la bini dh xdak ka apa, jenuh nk gagau kan..ni sekadar pandangan saja..hehehe..;)

so, ai akhiri bebelan ni dengan video adib dan topi angkasawan nya..hehe..
selamat berhujung minggu!jaga diri semua..:0

video

Monday, May 16, 2011

buntu.

aku btul2 tgh buntu la ni..
kisahnya..
aku dapat surat tukar balik ke hq kat putrajaya..
berkuatkuasa 1 jun ni..

1 jun ni weh..
samada hujung bulan 6 atau awai bulan 7 aku dh nk bersalin, insyaAllah..
skang aku stay kat kota damansara..sehala dalam 45km jugak la..
tp yg paling memeningkan kepala otak aku ni of coz la adib..kat mana nk antaq dia??

of coz dia dh xbleh stay kat taska lama..kalau amri jenis keja kat ofis memanjang je xpa la jugak.
ni dalam sebulan dia kena kuaq outstation..
taska tu operasi macam ofc hour la jugak, paling lambat kul 545, pastu OT tu pn sampai kul 6 je..
aku mmg sayang n suka giler ngan taska dia hat ni..mmg puas hati sangat2..

kalau aku ulang alik dr umah ke putrajaya, nak amek adib mcm xdan ja..huhu..
so, aku ada la survey2 taska kat putrajaya..ntahla..mmg banyak tp aku pun tatau yg mana satu ok..
argg..sedih2..
nk ulang alik dr damansara ke putrajaya pun doc xadvise dh sarat2 ni..
nk drive jauh kata..
kang stuck kat jam, terberanak lak xke naya..

so, kwn2 ada tak pandangan?kot2 ada tau pasai taska yg ok kat putrajaya ke..nk cari tuk adik adib skali..
huhu..sedih2..

k la, tu ja luahan aku..huhuh..:'(

Friday, May 6, 2011

adib & ayah berfutsal..*entry dh basi*

ye..mmg dh basi pun..
kalo tgk tarikh kat atas tu game ni bulan mac..ni dh bulan mei..mmg basi ya amat pun kan..tp dh dok dlm draf, kuaqkan je la..hehe

ni anjuran masjid kota damansara, dekat je ngan umah kami..dekat sangat2..org kata kalo dh dengaq azan tu tp buat buta tuli xmau pi masjid tu saja ja la kan..hehe..
aku rasa, masjid tu mmg banyak sgt aktiviti..aktif, dalam menarik golongan muda gi masjid.gi masjid bukan takat nk solat ja, tp banyak aktiviti bleh buat. zaman la bukan tunggu ja anak2 muda mai masjid, tp kena ajak depa mai..ni salah satu aktiviti yg aku puji la..bukan senang nk kumpul anak2 muda kan..buat aktiviti yg depa minat, contohnya bola la..

tp yg ni masjid KD bukak kat semua surau2 area situ, so ramai la peserta..
panjang lak mukadimahnya..hehe

aku ngan adib, cam besa la..jadi pom2 kat ayah adib..hehe
amri n team xpenah jumpa pun.ada la sorg dua jumpa kat masjid, tp depa xpenah berlatih sama pun.so, dpt agak la kan camana gaya mennya..hahaha..ada sorg tu team dia, muka sebijik cam que haidar..lembut ja..muda lagi..rupa2nya bilal masjid..*sejuk ati*..hehe
adib tgh tgk ayah dia wat sepak mula...hehe..kalo ikut dia, mmg dia yg nak masuk skali dlm gelanggang tu..
amri men dalam keadaan kasut dia dh nazak sangat2..tu yg bila xscore tu salahkan kasut dia..xperform la kononnya..hehe
kalo ikut, depa xbg adib dok tempek kat jaring ni, sebab takut bola kena muka dia ka apa kan..tp aku dh xlarat nk dukung-amek-dukung dia..asyik jerit nk masuk join ayah dia ja..tggu la besaq sket noo, nnt wat team sendiri..:)
kalo aku dukung bawak pi tempat duduk kat tepi court tu, dia berlari lak ni pi menempel kat jaring tu jugak..so, kena wat aktiviti jugak kat dia..
ha...ang men la bola sndiri..bola ni beli masa dia 6 bulan kot, yg bila pegang tu bunyi toing2..hehe..gasakla, janji dia ralit..
yang penat pun mak dia jugak..jenuh nk baling-sambut-kutip bola..huhu..*sapa suruh ikut kan*


bila tau ayah dia dh abis satu2 game, terus lari nk suruh ayah dia dukung..eiii, sanggup ang adib, ngan peluh basah2 tu..eiii..:)
hasilnya, seperti yang dijangka..mmg team amri kalah awai pun..hehe..yg xbleh blah tu, amri sepak bola tp yg melambung bukan bola, tp kasut dia..hahaha..eii, malu2..hehe..habis tercabut tapak kasut tu..last2, dh abis game sume, dia pun menghumbankan kasut tu dlm tong sampah..tamatlah riwayat kasut itew..

melihatkan keminatan adib dalam bola sepak, maka ayahnya tidak mahu bakat adib terpendam begitu saja.*ayat xbleh blah*
ayahnya mahu adib menjadi player MU disebabkan ayah dia kempunan kan..haha..jangan playboy sudah..huhu
sebelum masuk MU, maka kena masuk hat tempatan dulu..langkah2 awal adalah dengan....
pakai dulu jersi team msia..hahaha..tp tersilap la plak beli saiz besaq..hehe..
ayah dia suruh kiss logo msia tu pun buat la nye pun..ikutkan je la..:)

dah nak puasa balik dah..

pejam celik pejam celik, sekejap je dah bulan mei kan..
baru je rasa bulan 1 hari tu..sekejap nya..
lagi dua bulan insyaAllah adik adib akan lahir..
satu apa pun aku xprepare lagi..

insyaAllah, kalo xde apa2, aku akan bersalin awal bulan 7..
so, pantang mmg dalam bulan posa la..ikut perkiraan aku, kalu ikut due, aku abis pantang 44 hari masa hari ke 24 ramadhan..banyak tu nk kena ganti kan..huhu..

posa tahun lepas aku banyak gak kena ganti sebab bendera muncul masa awai ngan last ramadhan..kihkihkih..punyala banyak masa aku boleh ganti posa, dh nk dekat2 sarat ni baru la terhegeh2 nk ganti..tu pun sebab dh nk beranak, nak tak nak kena habiskan sebelum bulan depan jugak..

aku baru start ganti posa yg berbaki lagi 8 hari (daripada 12 hari semuanya) rabu lepas..so, baru 2 hari aku ganti, ada lagi 6 hari..baru nk start ganti, dh jadi macam budak2 dh..melepek je kejenya..mana taknya, napsu makan tengah membuak2..rasa nk mengunyah jaa..tp alhamdulillah, Allah mudahkan semua, dh settle 2 hari..yg lagi 6 hari ni kena tekad!hehe

so, sapa2 yang xbayaq lagi hutang ngan Allah, segera2 la kan noo..yg dh habis ganti pun, nnti rejab ngan syaaban boleh la posa sunat lak..hehe..

Thursday, May 5, 2011

Percutian keluarga.

ok..ni sambungan dr entry lepas..
bila aku tgk balik draf, mak ai, banyak tul entry yg aku wat pekasam..
xkira,lama mcm mana pun, nnt aku akan boh jugak..

hehe..so, entry kali ni penuh ngan gambar2an..hehe
muntahlah kome.:)

hari sabtu tu kami punya agenda dari pagi sampai malam..
awal2 pagi bangun siapkan anak2 sume sebab nk ligan pi pangkor..hehe..
bekpes siap2, then terus gi jeti..
kami nek kat marina island, lagi murah dan cepat..tp syaratnya kena jadi member..so, kak aku la jadi ahlinya..hehe

layan je la gambar2nya ek..(malas nk menaip)
amboi mak buyong buruk bebenor tgk anak berjalan.siap cekak pinggang lagik!hahaha..
camana xcekak pinggang, anak jalan sampai terkeluaq2 kasut..isyarat tuk mak pak beli kasut baru..hihih..
ni gambo bertiga tp yg spoilnya xdelak menengok ke kamera..sayang btoi..:)
ni otw nk nek feri..

mula2 aku ngan amri dok kat tgh2..tp adib xnak duk diam, dia nk berjalan je..pastu tempat yg dia suka men kat tangga depan feri tu...dr aku dok terjenguk2 tgk dia, last2 pindah mai depan jugak..dok skali ngan mak aku..hehe

sampai pangkor dlm kul 9 lbih..kami amek keta sewa 2..xdela menarik sangat pun pangkor ni..2 jam pun dh cukup nk round pangkor kan..mula2 gi kota belanda tu aku xturun, padahal kat situ amek gambaq cantek je..dh adib lena kemain sakan lak..

ni kat pantai apa ntah..adib baru bangun tidoq..mula2 dia bukak kasut dia, aku bagi jalan atas pasir tu nangis lak..last2 pakaikan balik..
dulu mak pak aku penah bawak aku adek badek kat tempat yg sama masa remaja dulu..haha..pokok yg sama n tali yg sama.hehe..tgk amri gayut camni, tingin btoi aku nk buat jugak..cakap ngan amri, bulat je mata dia tgk aku..huhuh

tak pa la..mak xdapat, bagi anak la..hehe..

pastu balik dr pangkoq slm kul 12.30..sampai kat jeti kul 1..terusla kami gi makan dulu..pastu malas dh nk balik umah, sebab kalo balik umah ni kompem lena memasing, nk kuaq balik lak sepasai..alang2 penat, sekali harung je la..mula2 decide nk gi mandi kat teluk batik, tp sure ramai org hr sabtu..so, kami lepak2 kat masjid dulu sampai kui 3, terus pi marina waterpark..mcm sunway lagoon gak, cuma ni mmg kecik la..

mak pak adib mmg cewi gila ok..adib mana ada lagi baju mandi kan, selama ni rendam cenggitu ja dlm kolam..apa lagi, nampak bj mandi yg padan ngan adib, terus rembat..pak dia lak, sewa pelampung baby boat tu kan, tp tgh2 tu koyak..hampeh tul la pihak pengurusan ni..dh tau tgh tu koyak, xpayah la display lagik..tp rembat gak..

so, apa lagi, terjun la deme.
ni bukan marah ni..ni teruja sebab masuk dlm air..mula2 dia takut, lepas tu sampai kecut kaki tangan pun xnak naik lagi..
seronok la dia tu..pelampung ni la yg koyak kt tengah tu..camana la budak tu nk masuk kaki, dh melopong tgh2 kan..(yg pak dia pun sanggup amek gak)..last2 kena bawak cenggini la..
duduk pun xstabil..
time ni la kaum2 bapa take over jaga anak lak..hehe

feveret mainan adib..gelongsor..hahaha..kemain lagi pak dia xmau bg pelampung tu hanyut, sanggup tu..hahah

tgk dia dh macam penat, bg relax dulu..
tp still nak terjun jugak lagi..gaya cam pro ja..heheh..
akhirnya dapat gak pinjam pelampung sepupu dia..hat ni ok la kalo lepas pun..dia dok feeling dlm tu sampai nk terlena..hehe

dh agak2 sampai nk kecut kaki tangan tu, baru tarik dorg nek atas..kalo dibiaq cam tu, sampai sok pun dok berendam gak..hehe..tp sian si ayah nya, xpuas mandi lagi katanya..hehe
destinasi last kami hari tu, teluk batik le..
dapat gak bergambaq berdua..adib apa lagi time ni, penat sangat berendam, masuk keta terus lena..kat sini pun xlama, cari apa yg patut, terus balik..

malam tu baru la kami ziarah sedara2 adik badek mak aku..wpun penat, tp best!:)..nnti kita wat camni lagi la..hehe..time tu kalut lak nk kendong adik kecik lagi..hehe..

soknya hari last just pi lawat sedara2 belah mak aku ja la..time camni la nk kenai sedara2 pun kan, kalo nk pi sendiri susah sket..hehe..
mengimbau kenangan..ni umah arwah opah aku..dulu suka sangat balik dok kt tingkap ni..la ni pak ngah aku dh dok sini..cukup gambaq kami lima beradik..hehe

bawak adib tgk umah tmpat mak dia main2 dulu..xsempat adib jumpa onyang dia..:(
ni lak sepupu adib, si debab wafa yg kami panggil dia datin..hahaha
last, singgah umah paknjang kat sitiawan..bergambaq semua..yg xdak dlm ni adik aku syafiq (sebab dia yg amek), n sepupu haqqi..kalo mai perak xsinggah umah paknjang xsah sebab anak2 sedara dia demand nk makan masakan anjang dia..hehe..sedaaappppp..hehe..ni last sebelum kami pisah balik la..mak pak aku n family kak aku balik kedah, n family aku n adik aku yg keja kt kl tu balik kl la..wpun singkat, tp tersangatla best!

p/s: minggu ni adib nk mandi kolam lagi sebab aku ada kursus kat PD..angkut la ayah ngan adib skali..tp kan, betul la kata org, kalo kita tak suka tu, hat tu la kita akan dapat..sebabnya, hotel tmpat aku kursus ni, konon2 aku ngan amri dh blacklist la tamau pi, xbest pun..alih2, dh 3 kali kena kursus kat situ..ayoyaiiii..

Tuesday, May 3, 2011

weekend yang singkat tapi bermakna.

salam semua..
sehat ke?ke lemau cam aku lepas cuti 3 hari ni..?hehe

cuti 3 hari lepas aku n family gi cooti2 malaysia..dekat saja..kat lumut je..
sebenaqnya nak kata cuti sangat pn idak, lebih nk berkumpul ngan family n sedara2 je..
ate mak aku kan org perak..so, ni kira balik kampung le jugak nk ziarah adek badek sebelah mak aku..bukan senang jugak nk ngumpul satu family kami ni pun..family kak aku, aku, n adek2 aku la..mak pak aku dh pencen, so senang la depa..hehe

plan punya plan, so decide nk jumpa kat sana ja..
mula2 kami survey nk dok hotel la kat area lumut..dapat yg best jugak la, amek 2 bilik apartment tp rege mak ai..2 malam rm1200..
so, kak aku survey punya survey, last2 rasa mcm xberbaloi je banyak tu tuk hotel..xmasuk makan lagi n jalan2 ke apa kan..mmg la kumpul det kami 4 badek, tp bleh dpt yg lgik murah kot..

so, dapat la homestay kat area manjung, taman desa permai..
rm280 semalam..ok la gak, rumah luasss..sesuai la ngan kami sefamily 12 org ni..takat nk lena ja pun kan..lgpun tuk anak2 kecik ok la..mcm balik umah mak aku jugak la..ada dapoq semua lengkap segala..berbaloi2 la..

nk pi makan ka, nk pi jalan2 ka semua senang..so, det tetap collect rm1200 jugak, tp still ada balance kan..homestay 2 malam baru rm560..so, balance tu kami wat pi jalan2 kat pangkoq, makan sampai senak, n still ada balance lagik..hehe..

gambaq aku xdan nk tangkap dalam umah tu..ni pun copy dr website dia..ampunkan kami penunggu gua..hehe
ni hat aku tangkap..dr luaq ja pun..hehe..
ni ruang tamu kedua, besaq gak..ruang tamu pertama tu lagi lapang..

ni bilik ke 3..(semua ada 4 bilik, 2 bilik ayaq)..ni adek2 aku dok..

ni dapat kat family aku..bilik ke 2..bilik master kak aku n family..hat tu ada aircon..tp bilik ni aku wat solat n tukaq baju ja..nk tidoq ataih katil ni idak la, mau si adib tu tergolek jatuh bawah..hehe..kami pakat2 lena kat ruang tamu, golek2 kat situ lagi puaih..hehe
ni lak dapoq dia..pun complete jugak..ada dapoq basah n kering..tp xdak la kami masak pun..guna rice cooker ja la..mesin basuh pun ada, siap mendobi lagi..hehe

n last skali, gambaq satu family..cukup semua..best sangat2...:)

so far, puaih ati la dok sini..
aku pi dr ptg jumaat sampai ahad ja..
hari sabtu tu baru start jalan2 pi pangkor n umah sedara2..
yg penting, best sebab dapat jalan 1 family..
next time kita wat pi jauh2 sket..
kalo ikut, tahun depan ada 2 ahli baru la..adik adib n anak kak aku no 3..hehe..
lagiii la riuh..hehe

p/s: gambaq2 jalan2 nnti akan di upload kendian..(xsuka wat part2 ni, tp apakan daya)..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin