Followers

Wednesday, March 31, 2010

mak borek anak rintik?

don't sodomize me!!
kata somi aku.
jgn wisau.
xdak sapa aih nk sodomi dia melainkan aku.

hahahaahahahhaha...xpaham kan?sat aku cita.

adib lately ni (sebelum ni pun) mmg tidoq buaih ya amat.
sangat2 buaih.
amri beli katil tuk dia sorang2, tp dia nk himpit ngan kami gak.
katil tu kecik kot kat dia.coz malam2 mesti dia teriak n masa aku nk amek dia kepala dia dh menunjal tepi katil dia.

"jgn biasakan adib tido ngan kita.."
"nk wat camana dia yg takmo tidoq kat katil dia"
"dah dibiasakan"
*malas ar nk layan*

akhirnya, bukan takat katil dia terbiaq camtu ja, ngan katil kami pun sama wat hiasan ja kat bilik.
sudahnya, bentang toto kat bilik sebelah, bergelimpangan la 3 beranak ni.
tiap2 malam mmg aku terbangun kena tendang ngan adib.
kalo sebelum aku tdoq dia masih di tempat asalnya, tgh2 malam aku bangun mesti dia kat ujung kaki aku atau kaki ayah dia.
"eeeiii, seb bek abg xsepak adib malam td" (bergantung perbualan pada hari apa)..

masalahnya, bila aku terbangun, kepala aku kat pinggang ayah adib.
kepala adib kat kaki aku. (sila bayangkan)
tp ayah adib statik tidoq luruih ja.
dr start tidoq sampai bangun tidoq, mmg xberganjak.serius.

*jadi, adib ikut siapa?*

"ikut ang la"..tuding laki aku kat aku.

mengadu kat en somi.
"xtahan la bang, adib asyik menyondol ja org ngan kepala dia.camana nk dapat sleeping beauty kalo lagu ni"

serius, aku tatau pasaipa asyik aku yg kena.

"haaaaa!baru ang tau camana rasanya kena sondol!"
hahahaahahah..got it?
"tp org sondol ngan kaki ja.."
"xkira la, sama la.rasakan.padan muka."

habit aku sejak dulu, nk bagi tidoq lena, aku suka sondol sapa2 yg tidoq sebelah aku dengan kaki.hahahah..
kadang2 dengan sedar, dan kadang2 tanpa sedar. nak wat camana.
laki aku akan bgtau keesokan paginya.
"sakit tau x?!u sodomize me!" (ayat sodomi ni dia guna sejak kes profil tggi tu la.paham2 saja ek)
*aku senyum sumbing saja*
kihkihkihkih.

bila aku lak kena sondol ngan adib, dush2 la kena perli ngan en somi.
jadi, adib ikut aku kah?huhuuhuhuhu...
~mula2 bg tido camni..(tahan 3 minit)~

~pastu otomatik akan mengiring.~
pastu lagi tunggang langgang ikut mana dia nk landing.

~eiii..budak ni wat aku geram nk geget2 pipi ok.~
p/s: gambaq masa adib nk masuk 5 bulan.

Monday, March 29, 2010

dah mamam!

entry ni gila penuh gambaq ok..so, layan kan je la..hehe
hehe..
harusla aku kepochi anak aku start makan kan..huahuahuahua..
hari sabtu lepas aku dh try bagi adib makan..
kalo ikut dia xmasuk 6 bulan lagi, lagi 3 hari nk 6 bulan kira ok la..
lagipun senang weekend start bg kat dia..

wah, berkobar2 tau makcik ni nk bagi adib mamam..
so, jumaat malam tu terus ajak pakcik am gi giant beli apa2 yg patut..
1st solid food yg aku bagi kat adib ialah (skemanya)...puri kentang+carrot+susu cap gantung..sonang ja kan..?;p

~ni la purinya!aku wat 4 bekas..1 aku 'terbuang', 3 lagi adib dh habis mamam!alhamdulillah..;p..

ni gambaq adib tgh mamam..
~boley menguap dulu sebelum nk makan..org baca bismillah dulu la..uishhh~
~sebelum makan senyum dulu kan..?!
~bismillahirrahmanirrahim...;p (tp mata tgk kat kamera ayah)
~hahahaha..muka kelat je..tp syedap kan..
~mak lak yg semangat lebey kan..seb bek gambaq ni xdak bunyi, ampa bayangkan je la nk bagi 1 sudu aku kena wat macam2 bunyi..aum la, mam la..hehehe~
p/s: abaikan baju yg bersepah atas kerusi itew..hehehe
~adib syuka kan puri ni kan?!..errr, ya aku tau, ampa mesti kata awat aku bagi guna tgn kiri kan?huhuh..uwaaaaa..tulun2 ok..aku sedang blajaq owh nk guna tgn kanan..kalo guna sudu mmg aku fail..kalo suap tangan xpa tgn kanan..aku xreti ar, kekok sungguh.aku try bagi, banyak yg tumpah dr yang masuk mulut..huhu..takpa2, aku try lagi nnti!xelok kan2...huhuhuh~
~muka kenyang..blurpppp..muncit2~
~ni lak stok puri ikan+carrot tuk bekalan adib 3 hari ni..sebabnya?mak nya malas nk masak hari2..lgpun nk masak sket2 wat abes boras ja..puri ni aku akan campuq ngan bubuq nasi yg aku masak malam td..pagi xdakla kalut kan..panaskan je la bila campuq puri ni..kalo tengok tekstur (chewah) puri ni kasaq sket kan..jgn wisau, bila campuq ngan bubuq, aku blend kaw2 bagi halus..heheeh..pastu boh dlm termos, bwk pi nursery..

malam td masa rebus ikan n carrot, si ayahnya jenguk dapoq bawak adib..sambil kata, 'c adib, how lucky u are..(cea, omputih tu dia ckp)..mak adib rajinnya wat kat adib..kalo la kat ayah pun mak wat camtu'...hahahaha..motip?moral ayat dia cakap tu maksudnya aku ni malas la nk masak tuk dia..muahahaha..sorry abg noo..nnti cek seru2 angin rajin masuk dlm badan..kuikuikui

hmmm..terpikir2 nk masak apa lagi tuk adib..;p

kalo boley nk elakkan.

ok..
1st skali, ni hanyalah pandangan peribadi aku saja ok.
hari tu, dalam 2 bulan lepas kot, kenalan amri yg keje kat nestle ada bagi 2 tin nestum mcm gambaq kat ataih ni..satu beras merah, satu beras soya..

mulanya aku berkira2 nk bagi jugak..
tp aku ni kan suka ikut kata hati..
kononla kan kata hati aku kata toksah bagi..
masa aku check up adib kat klinik pun misi kata kalo bley xdigalakkan bagi nestum ni..
lebih baik kita wat bubuq snrik kan..

aku check kat belakang, dua jenis nestum ni ada campuq susu moo2..
so, aku decide xmau la bg kat adib, coz satgi campuq lak..lgpun, mber aku kata anak dia allergic..
tp anak dia ngan aku xsama la kan..cuma aku pun xtry la kat adib..
yg aku check xdak campuq susu formula tin nestum yg kaler hijau saja..
tp aku xbeli pun..

selagi aku ada angin rajin ni nk masak snrik, aku xmaula bagi lagi..
xmau cakap besaq kan..kot2 malas mai satgi, yg ni jugak aku tala..tp mintak2 dak la kan..
so, 2 tin tu ada lagi kat umah aku..
kalo sapa2 nk, aku bley bagi..dr terbuang ja kan..membazir lak kan..
pastu aku ada la beli biskut farley tu kan...
~tuan punya gambaq, cik puan kure2, shaye cilok gmbaq biskut ni noh!kat tenet kecik xnampak..hehehe!toche!~
tp seperti besa la, bukan adib makan pun (coz mak nya xbg)..hihihi..aku ngan amri lak yg bedal semalam!huhuhu..syedap okes biskut ni!..takpa2, mula2 mmg mak kena try dulu, pastu baru bagi kat anak..hehehe

xsangka tul.

ni cite tuk kaum ibu2 saja.tp kalo kaum pak nk join pun bley jugekkk!

kalo aku cite ni mesti ampa akan kata.
ek eleh, kecoh tul minah ni.!
sekali lagi, sila refer ni adalah blog tuan punya badan, jadi ikut suka dia nk tulih apa.kalo xmau baca, silakan klik X ok.tq;p

benda yg aku paling risau2kan sepanjang bf adib akhirnya muncul jugak.
uwaaaaaa...
apa dia?tettttt..makcik dh dikunjungi tentera jepung owh mggu lepas.
*paham?*

*sangat2 tidak sangka ok*

datang lak xdak warning ke hapa..makcik xundang tetiba dia mai..uwaaa..unprepared btoi.
ye la, kalo dulu sebelum beranak, aku akan ada simptom2 dulu kan.
pening pala, angin masuk perut buncit segala la.
tp makcik time dengan tangan terbuka aih.

tp xsangka je la secepat ni..
coz depa kata kalo fully bf kadang2 sampai setahun pun suci bersih lagi..hehehe
so, aku dok bajet2 posa penuh lagi la thn ni (tp tahun lepas ponteng 3 hari, xganti lagik.huhu)
dan apa yg aku risau sangat kalo dia mai pun kan?mai je la kan..mcam xbesa kan..ek eleh minah ni.

uwaaaaa..yg aku risau gedabak ni coz ada yg kata akan efect susu kan..
production kureng la apa lak..
so harusla aku bagai org gila mengepam kan..
tp alhamdulillah..
Allah Maha Besar.

so far, production susu cam besa..alhamdulillah sangat..rezeki adib.
adib lak bg kerjasama yg baik, asyik nk berdakap..so ok la, stimulate production kan..
tapi tak tahan oowh, gigi dia dh 3 batang dh,tumbuh lagi sebatang belah atas, asyik nak asah je kat aku..
saket weey!

tp xpa, tahan kan je la..
p/s: sangat2 jatuh cinta dengan avent manual.sgt2.tp still guna s3, harap2 lepas antaq dia servis nnti aku akan bahagi kasih sayang sama rata..hehehe

ofc ampa ada?;p

haaaa..lama xupdate kan..
aku kuaqkan cita dr lubuk draf aku dulu..
dh lama nau aku simpan..
nnti baru update cite baru..
banyak tul aku simpan..
tp disebabkan aku bizi la sangat kan..xsempat nk berblog..
dok pi tinjau blog org len ja..balik umah nk berebut ngan laki aku lagi..huhu

kali ni cite pasai ofc aku dulu..
haaa..nampak dak depa ni dok wat apa..?
hihihi..
haaaaa..kat ofc aku, setiap selasa & khamis kami ada senaman pagi uols..
xkesahla ko pakai kebaya ketat ka hari tu, ko kena gak senam..
tp xdakla melompat2 bagai sampai lantai nk runtuh kan..
cukupla tuk regangkan mana2 urat yg patut..
dan setiap sesi pun dalam 10-15 minit ja..
start awal pagi..sampai2 ja ofc senam dulu..hahahaha
aku soookkkaaa ooo..yg handle ni biro sukan & rekreasi ofc aku, encik shah shimashita..kuikuikui

so far, suma very sporting gitu..
~ok anak2, lari setempat!

~macam nari ballet lak kan..yg hujung tu ngelat haaaa..~
~xkira ko kecik besar, panjang pendek, pompuan laki, bos ke x, kebaya or kemeja, semua pakat buat sama2..dan sangat happening bukan?!xlama pun..lagipun bley mengeratkan silaturrahim...badan sehat, otak cergas!;p
pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh ofc aku.heheheeh

Tuesday, March 23, 2010

aku menang award.hahahah

thanks to intan a.k.a puteri kure2..hehe
saya dengan rasa bangga dan penuh tawaduk mengambil anugerah ini darimu..hehehe

toche!
tp saya xnak pass kat org len bley.ni khas untuk saya saja.yeay!hihihihi (gelak gedik);p

shaye suka biskut ni!

bukan adib ok.
mak dia.
gile suka kat biskut ni.

yup..aku saja la beli biskut ni, konon2 nk try kat adib nnti..
tp masa jumpa misi pg semalam, dia suggest bagi buah or bubur dulu..
so..aku pun saja la nk try test biskut ni camana..
aku rasa dulu aku penah dah makan biskut ni..
cilok adek aku punya kot..

so, sebelum bg kat anak, mak kena test dulu kan..
jadi apa2 kena kat mak dulu xpa..hahaha
(ayat amri kalo dia nk cukai ayaq aku kalo minum kat kedai)
biskut ni keras ek..
tp sedap aaaa..layan lak aku makan..
sudahnya sekotak ni mmg mak adib ngadap kruk krak kruk krak depan tv..
tgaai ada lagi 2-3 keping nk bawak bekal pi ofc satgi nih!hahahaha

hmm.. i like la..
nnti nk try beli biskut baby yg len lak la..
tp kalo nk bagi biskut ni boleh ja, campuq susu aku sket, pastu kacau2 kan..
tp nk try puri dulu la..

p/s: skang ni dh ketaq tangan ni nk bagi anak solid food..resipi dh berjela2..nk buat ngan tamau ja...
nursery mmg dh ada jadual makan kat adib, tp kalo boley nk la bekalkan ayaq tangan ku yg xseberapa ni kan..hehe
mintak2 angin kus2 malas xmelanda diriku ini..hehe



Monday, March 22, 2010

apa kata anda?

hmm..sebenarnya kan, aku dok search pasai development baby ni.
aku tgk kawan aku bg anak dia dok dalam walker, dalam sling, carrier (ni aku..haha) etc la kan..
aku dulu dok terbayang la alangkah indahnya (or serabut, mana yang anda sukai) bila adib diletak dalam walker..dan dia akan ke hulu hilir dengan walkernya keliling umah kami yang tecit tet itu..

ahhhhh..beshnya (or serabut, mana yang ada sukai)..haha
then, aku pun kenen2 la ngan pak incik..
'bang2, anisah (bukan nama sebenar) dh beli walker tuk armani (sekali lagi bukan nama sebenar) la..adib bila lagi bang?'..;p
'hhmm..nk beli ke?'
aku kalo dia kata nk ke x, semestinya la nak..then, pikir2 balik, alahai, umah aku kecik benor ha..tp tu bukan masalah sebenar..tp mmg masalah jugak tu..bersepah umah akuuuuu..huhhu
then, aku pun google la pasai benda alah ni kan..
coz aku ada terdengaq la kalo bg budak pakai walker ni nnti jalan berjinjit..huhuhu..no offense ok.ni yg aku dengaq la..
tp mmg ada keburukan la guna walker ni..aku kopipes ek :
"Putting a baby in a walker is like giving a teenager a Ferrari - a dangerous risk. That's why, as of April 2007, Canada has banned the sale of baby walkers.

UK data suggests, however, that more accidents and injuries happen in babywalkers than with any other form of baby equipment. This is because they give babies extra speed (a baby can reach up to one metre per second in one zoom), extra height and access to multiple hazards.

Most injuries are caused by falls when the babywalker tips and the baby is thrown downstairs or crashes into furniture, heaters or ovens. There is also an increased risk of your baby being burnt by previously inaccessible objects, such as candles and hot cups of tea. Thirdly, it allows her to reach
household poisons, such as perfume, mouthwash or alcohol, left at a previously safe level.

Most people believe that when a baby is occupied in his little 'wagon', he is safe and can be left unsupervised for short periods. In reality, extra vigilance is needed when your baby is in a baby walker and your baby would be safer left on the floor in a hazard-free room. (Read
tips on baby-proofing your house).

Walkers won't help your baby
learn to walk and in fact, using one too much may even delay her development slightly. A baby needs to roll, crawl, sit and to play on the floor, in order to reach her developmental milestones.

In spite of the worrying statistics, an outright ban on walkers could be unrealistic. Some experts feel they should be designed only for babies over nine months of age who are already sitting and crawling, and are limited in the speed that they can travel. It is compulsory for customers to be given clear safety guidelines when buying a baby walker.

If someone suggests a walker for your baby consider alternatives or, better still, let her exercise on the floor in the good, old-fashioned way"
sumber dari sini dan lagi di sini

tp terserah la pada kita..lain budak lain ragamnya kan..tp semua mak bapak nk yg terbaek tuk anak kita kan?kan?
sama jugak yg aku dengaq dan baca pasai baby sling..katanya (pecaya atau x terpulang la)..baby yg slalu dalam sling ni boleh buat depa jalan mengengkang dan ada kajian membuktikannya..tp aku pun jalan mengengkang gak sket..hahahaah..mesti mak aku boh dlm sling or carrier..(tp masih cun lagila)hahaha
~ni baby sling..aku penah gak nk beli, tp aku rasa cam xsesuai ngan aku..aku nampak very the mak2 sangat..hahahaha (ayat apakah????)..*budak dalam ni sangat sshommel!~

~ni baby carrier..amri sangat suka bawak adib dalam benda ni..stylo mylo katanya..n adib pun suka..~
hahaha..dok dalam by bjorn ni pun depa kata anak nnti jalan kangkang..kalo pikir logik tgk gambaq ni pun, dok dalam tu kaki terkangkang kan..jgnla adib ang jalan mcm mak..

dulu ingat lagi, masa pantang, tok aku beria2 suruh ikat kaki adib ni time tido..dh la bedung adib xmo (coz aku pun xbiasakan)..ni nk berikat2 lak..sekejapan ja dia bukak..mmg ada bedung yang mcm kantung, so kaki baby mmg xleh lepas nye..tp aku xbeli pun.

last2, ha amek ko..dia tido skang ni kaki ke mana, kepala ke mana (boleh gitu?)..giler xboley ko, mmg dia slalu wat aksi akrobatik, kaki belah kanan, kepala belah kiri...hahaha..
ntahla kan, kalo pedooo anak camana pun, kalo ditakdirkan dia nk senget nak wat camana (statement putus asa)..huhu...

letak dalam stroller pun dia nk pusing ja..boley x, adib dalam stroller pun dia meniarap??huhuhu..bahaya2...
last2 statement mcm mak aku la..'mak jaga ang elok2 dr kecik pun, bila besaq ang buas nk mampus jugak..dr kecik elok ja sifat fizikalnya, bila besaq tangan bengkok jugak'..hahaha..serius, tgn wa bengkok ok coz jatuh jongkang jongkit..muahahahaha

aiyyyooo..pening nya pun pikir pasal anak kan..ni baru sorang..dh kecoh lebey..huhuhu..

Adib dh 6 bulan!

sebenaqnya nk menginjak ke 6 bulan..la ni baru 5 bulan lebey..;p
masa dia 5 bulan aku tak wat entry lak kan..(poyo)
xkesah la..
td gi check up n cucuk hep B kat dia, tuk 6 bulan la..
so far ok..dia dah 7.8kg, tggi 72 cm..(aku rasa patut la dia kui tggi..baka pak dia nih)

perkembangan adib?hmmmm..macam2!!aku rasa sekejapan je masa berlalu..huhu
dia dh nk bunga2 nk merangkak dah..tggai nk angkat lutut ja..kalo letak dalam katil dia, dia akan angkat kepala dia tgk kami kot celah2 kayu katil dia tu..sweet lak!;p

then dia skang tgh combat dgn jayanya..aku slalu dera dia letak barang jauh ke depan dia, n pastu tgk dia combat ke depan amek barang tu..hahaha..
adib suka sangat meleding badan..tido pun kepala dongak 90drjah...risau aku tgk takut tergeliat ke apa..huhu..

td masa cucuk, dia tido..puas nurse suruh aku kejut dia..aku ni punyala tatau, ingatkan kalo budak tido lagi la senang nk cucuk..hahaha..aku kejut2 dia, tp dia still mamai lagi..pastu masa nurse cucuk, ha kau..terbuntang terbeliak segala mak nenek mata dia terkejut..huhu..cian anak mak nih..apa lagi..qeyau la dia..tp sat ja, pastu sambung tidoq balek..hehe

aku skang tgh bersemangat ni nk bagi dia makanan pertama..chewahh..walaupun hari tu nursery dia penah bagi dia bubur sket, tp aku still nk claim makanan pertama dia dari aku, mak dia..hehehe..ingat nk start dengan bubur nasi or puri buah..

p/s: td nurse cakap ngan aku, kalo masak bubur, jgn campur ngan kentang.kentang tu karbo, nasi pun karbo.kalo nk bagi kentang, bagi kentang sesaja.kalo campur, nnti taik keras.baru aku tau.selalu aku tgk dorang campur kentang ngan nasik je..

Sunday, March 21, 2010

belon panas di Putrajaya.

semalam aku, amri n adib gi putrajaya..konon2 nk tgk belon panas darth vader yg kaler itam tuh..
tp nan adoo pun semalam.
kami gerak kul 8pagi, bekpes dulu, sampai sana dalam kul 9..
pastu jumpa kakak ku kak shima (bukan kakak sebenar) kat sana..hahaha
ramai giler org kat sana..
ye la kan, cuti skolah..bawak anak2 gi c2..
pastu mmg kelek kamera gedabak ar masing2..
aku gi kejap je..dalam kul 10 lbh dh balik dh..
time tu dh nk panas dh kan, sian adib..huhu
layan je la gambaq2 ni ha..
~ayah ngan adib~

~mak ngan adib..stroller terbalik coz xmau bagi adib kena panas..so, adib mmg ada dlm stroller..hehe~


~panas ye adib..meh mak kipas..jgn bateri habis sudahhh..~

~jumpa kak shima n mel kat sana!~
harap wiken ampa suma mabeles..malasnya nk qeja sokkkk..huhu

Friday, March 19, 2010

masa, xmampu ku ligan.huhu

huhuhu...
banyak nk update..
tp xdan la nk cari masa lapang (bizi kononnya)..
huhu..

ate adib batuk demam segala, sebagai mak harusla meluangkan masa berkualiti untuk anak..muahahaha..
ingat time adib tidoq, semangat la nk update blog..tp waktu menidurkan adib, mak dia pun tumpang tidoq skali..pastu bila adib bangkit, mcmna mak dia nk update lak..(sila bayangkan pusingan ayat ini berulang2..hahaha)
weyyy..la ni musim budak demam ka...?
cian sunggoh tgk adib batuk2, rasa mcm nk suruh batuk tu mai pindah kat aku ja..huhuu
nk pi jalan2 pun terbantut ja..

2 hari terpaksa amek cuti kecemasan ni..dh la cuti kena pedooo ja ni..dengan nk balik swak lagi, balik kedah lagi..uwaaa..pinjam cuti sat!
aku rasa sejak beranak ni, amek cuti sebab anak ja..nk wat camana kan..dh anak..ni baru sorang..kalo 2-3 orang, camana agaknya..baru anak pertama lega demam, anak kedua lak sambung,,huhu..(imaginasi perlu ada dr sekarang)..hehe

sok2 la aku update..harap2 semangat!;p
happy weekend semua!

Friday, March 12, 2010

lagu apa?

hmmm..
ampa penah nyanyi tak kat budak kecik?
esp yg mak2, mama2, umi2, ibu2, mom2 ni kan..
bohongla kalo ampa xpenah nyanyi ngan anak ampa kan?
time mandi ka, time nak tidoq ka, time lepak2 ka, time nk tukaq pampers ka..hehe
kan..kan..

sejujurnya aku slalu ja nyanyi ngan adib, wpun aku tau suara aku bisa wat gegendang telinga cedera dan taik telinga cayaq,(seperti yang dimaklumkan oleh laki aku) tp aku xdulik. bg adib suara aku adalah suara yg paling lemak merdu yg pernah dia dengaq. (adakah??);p

lagu apa yg ampa slalu nyanyi tuk anak ampa?hehe..
aku slalu teruja nk cuba macam2 lagu nursery song..contohnya:
twinkle2 little star, how i wonder what u are..errrr
takat tu ja aku tau..hahaha..gila kan?
pastu, puaih la aku mengoogle nk cari lagu nih..pastu la nih dh expert dh twinkle2 nih..
en amri pun pulun cari nursery song yg len..baa baa black sheep la, abc song la..hehe

tp la ni aku suka nyanyi ngan adib lagu 'i love u song'.yg barney tu..hehe..slalu aku feeling ja nyanyi lagu nih..sampai adib xlarat dh tgk..muahaha
I love u, u love me
we're a happy family
with a great big hug and a kiss from me to u..
won't u say u love mee too..
sweet kan?hehe

ayahnya lak dok sebuk nyanyi lagu fingers..haha..ten little finger i have..;)
tp aku tak lupa gak lagu melayu ni..bahasa jiwa bangsa weh..muahaha..
lagu time mandikan adib..yg en amri kondem sangat2 la lagu ni..nyampah tul.
apabila bunga kembang berseri,
seekor gajah keluar menari,
dia lenggok ke kanan, dia lenggok ke kiri,
dia jemput pula seekor lagi..
(time nyanyi ni kena wat lenggok2 badan jugak..hahaha)
pastu ulang la yg seekor tu jadi 2 ekor, 3 ekor, ........hehe..(konon2 nk ajaq anak mengira..walaweyy)

motip aku wat entry ni?saja sukaaa2..kot2 la ada lagi nursery song yg aku tatau, tp ampa tau..hehe
p/s: nyanyi2 jugak..jangan lupa ajaq ngaji n zikir sama..hehehe..

Aku Nak Sara Liona.

entry ni adalah untuk masuk contest yg dianjurkan oleh ahfatt.

aku nk straight fwd je masuk contest ni.;p
1. aku mmg nak sara liona ni.

2. sebab nama kami lebih kurang sama.aku bernama siti sarah, dan dia bernama sara liona.

3. aku xmau sara liona terseksa tinggal dengan org yang tak reti nak jaga dia elok2. kalo dapat kat aku kompem dia sehat.

4. aku nak sara liona ni coz aku bley bagi kat adib. adib mesti pandai jaga berbanding penjaganya sekarang ni.

5. sara liona xsesuai berada bersama orang lelaki bujang seperti ahfatt.

6. penjaga ahfatt sendiri mengatakan bahawa sara liona ini diciptakan khas untuk bayi. sara liona menjadi bantal bayi dan perutnya menjadi selimut bayi. (kopipes ayat ahfatt)..jadi aku ingin memberikan sara liona kepada bayiku..hikhik

7. memetik ayat penjaga sara liona yang sara liona ingin bersama seseorang yang comel seperti angan-angannya..jadi sangatla sesuai dia diberikan kepada aku kerana aku sememangnya chomel.hikhikhikhik..;p

8. yang penting mmg aku nak sara liona tu.titik.

lihatla sara liona ini..


menunggu kedatangan aku dengan tangan terbuka luas.

dapat yg baru, yg lama dilupa jangan.:)

hehe..
shaye ada pam baru!!yeay!
isnin hari tu aku order avent manual nih..
saja la nk ada 2 pam..satu letrik, satu manual.
kalo aku gi kursus ke apa ke, aku nk angkut manual je la, xdela berat sgt nk angkut pam letrik.
pastu xyah susah2 cocok kat lubang mana2...

~dh sampai!teruja wehhh..~

hari selasa dh sampai!terus aku ngetest!hehe..
tp besala, kalo benda baru ni, susah sket..samala mcm aku mula2 pakai spectra dulu..mula2 susah susu nk kuaq..tp dh selalu guna, mebeles la..;p

mula2 aku guna spectra..majuk ko mesin ni ngan aku..slalu ok ja..mentang2 aku beli yang baru kan, dia majuk lak ngan aku..hahaha..apakah??

~see??cetotet ja susu kuaq ha..huhu..(abaikan tarikh kat botol tu..aku pemalas nk tarik balik..;p)

aku mula2 cuak gak nk guna yang manual ni, coz mula2 pam rasa cam xpuas camana aku guna spectra b4 ni..tp once aku guna je, besh weh!hehe..hanya yg guna ja tau..
~ni pun dapat sket je..tp baru lagi..hari ke 2 dh penuh botol..sukanya..alhamdulillah..;P~

aku beli benda alah ni dlm rm 2++..mahal??xsemahal hasil yg ku dapat..;)..insyaAllah, aku guna sampai nilainya dapat ditebus balik..hehe..
tp kat ofc aku still nk guna s3 jugak, senang..relax sket..
moga2 yang ini jugak banyak jasanya..mak akan wat apa saja bg adib dapat susu dr mak..hehe..

how i love bf!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin