Followers

Sunday, December 21, 2008

dua dunia kita berbeza..;)

Salam..
Hype, camana weekend korang?uish, weekend aku serabut sgt!huhu..cm xcuti ja..masa cam xcukup je..banyak keja yg aku kena settlekan..study pun xlagi..wuaaa...help!ni pun aku sggah ofis jap coz sok aku kena terus g putrajaya..aku kena submit awal2 kat ofis la..huhu..xpa2, think positif..hehe..sian kat amri..mesti dia bosan..seb bek dia dok men games je..

Tp, walaupun kalut, still ada masa kami pi pasaq malam..walaupun berjalan dalam hujan, habis basah baju nk jugak pi beli yong tau foo kat situ..then semalam aku ada belajaq akaun ngan abg..ni yg aku nk tergelak ni..aku time skolah amek akaun, matrix pun sama..abg langsung xdak basic pasai akaun..then, masa kami belajaq kat UUM, aku yg banyak ajaq dia, belajaq sama2 coz dia xdak basic langsung, tp dia amek course akaun..(tatau lak kot dia soh aku study ngan dia tu dia nk jmpa aku kan)hehe..then bila aku dapat keja ni, still berkait dgn angka tp totally kuaq dr apa yg aku blajaq akaun dulu..so, otak aku pun dh berkarat sikit..nk wat buku tunai pun xreti..smlm aku nk wat bajet sendrir ar..sebelum ni abg yg buatkan kat aku, tp dia dh fedup coz aku xpenah ikut bajet yg dia wat..every month mesti overbudget nye..pastu mula la abg membebel..kalo ikut skang banyak bini yg jd menteri kewangan kan, tp aku, abg yg jadi..kalo x, alamat xcukup la det..aku admit la yg aku ni boros sket, hehe..so, smlm abg ajar aku buat buku tunai..wah, syiok jugak, det tunai sama ngan apa yg ada dalam wallet aku..tetibe rasa syiok n semangat lak..hehe..tengkiu abg, org enjoy sgt blajaq semalam..jakun pun ada, mcm xsabaq update buku tunai tu..hehe..abg ckp kalo kali ni tak ikut jugak, tatau la..xdapek nk nolong ha..heheh..

Ha, 1 lagi..hmm.. aku dapat jemputan walimatulurus dr seorang pegawai kat tmpt keja aku..thanks eh sudi jemput org..tempat resespsi dia mmg grand ar..aku hari2 lalu tempat tu, penah ckp ngan abg tingin nk masuk, tp bukan senang nk masuk c2..security dia ketat sgt..ye la, ramai vvip dok situ dengarnya..besa ar, kalo wed buat kat dewan, mesti berprotokol kan..fa awal2 lagi dh perli aku..”ko bley ke makan kat tempat2 camni nok..?mak rasa nnt pinggan ke mana, sudu ko kemana..lagi satu nok, ko kena pakai baju lawa sket la, ni tak baju kurung selebet ko tu..at least kebaya uols!”bagus betul perunding imej aku ni..hehe..
Tp mmg aku ada terpikir camtu..kadang2 hati kata ah, lantak aku la nk pakai apa pun kan..tp ni majlis org, ramai vvip yg akan attend majlis ni..aku xnakla pasal aku nnti rosak majlis tu..betul beb..i know myself la..mmgla blajaq etiket n protocol masa kat u dulu, tp dh kalo mmg jenis kalut, xdapek nk nolong lagik..aku dh cakap ngan abg, abg senyum je..abg kata ikut aku la..aku mmg pikiaq betoi2..aku xmau nnti terlepas laku, malu aku kan..kalo kenduri mcm kat kampong aku, aku xkisah sgt..bkanla maksud aku kat kenduri open cam tu aku lepas laku kan, tp rasa cam bebas ja..bley sembang bertegur sapa dengan gumbiranya..tp kalo kat majlis cam tu mesti la kena jaga betul2 kan?aku takpa la berkulit tebal sket, tp nnti sian kat abg..hehe..lagipun mmg abg ada hal sket mlm tu (penyebab je ni..hu2)..aku tak mau kes aku makan ngan sudu sampai terpelanting ikan masa etiket dulu jadi lagi nnti..fobia tul aku..hehe..mungkin u guys akan rasa benda ni cam kecik je, konon aku ni tak dak self confidence la kan..tp aku tau la diri aku ni camana..cepat nervous..bila dh jadik camtu, mula la wat apa pun serba xkena je..terpelanting sana, terpecah sini..dunia aku ngan dunia dorg lain..huhu..mmgla kan..kalo nnti aku kaya, mungkin aku kena blajaq la kot..kehkehkeh..kadang2 cara bersosial dgn dunia dorg pun lain kan..kita kena adaptasi ikut cara dorang lak..so, aku dh cakap ngan bakal pengantin yg aku xdapat attend..ala, stakat aku xpi, xde effect langsung kan!hehe..

bila cakap pasal 2 dunia ni, aku tingat masa aku form 5 dulu..time tu ada perasmian library canggih la kat skolah aku..citibank yg taja.. aku ni dulu gila kuasa..dh jadi pengawas skolah, jadi lagi pengawas perpustakaan..hahahaha..tp cikgu noriha n cikgu shamsiah yang lantik kami jadi pengawas perpustakaan, coz kami suka bersidai kat library..bukan sebab baca buku, tp slalu sembang ngan kakak yg jaga library tu..hehe..sebelum perasmian tu, aku n d gang mmg bertungkus lumus prepare tuk library tu,hari2 balik lambat..cuti pun dtg jugak..sampaikan mmg kami rapat giler ngan cikgu tu..(isk2..tetibe teringat kenangan lama..miss my friend la..)..then, tau tak sapa yg rasmikan library skolah kami?tun dr.mahathir, PM kita masa tu..!dengan skali org Citibank ada gak..so, konon2 masa dr.mahathir nk naik kat library nk rasmikan, aku n d gang (su, yaqin n liza) kena dok semeja..berlakon2 la konon tgh baca buku kan..masa tu cikgu noriha dh warning aku jgn gelak kuat2..be polite n behave yourself..aku masa tu dibagi buku biography pasal tun la..bila tun masuk, page yang tgh bukak ada gambaq tun la kan..so, tun lalu kat tepi meja kami, n benti kat tepi aku..tun ckp “aih, gambaq sapa yang dia tgk tu?mcm kenai ja buku tu..”time tu org yg iring tun dok gelak dengaq tun usik camtu..then aku jawab..”eh, xkan xkenai kot gambaq snirik..ni gambaq org yg tgh cakap ngan saya la..buku ni cikgu yang bagi kat saya..”aku ckp pun cam usik2 gak la, bukan serius pun..tetibe sume diam..cikgu noriha dh jeling tajam ngan aku..eh, aku salah cakap ke?then, tun gelak..tun cakap “oo..pandai noo..”time tu punyala ketaq coz aku rasa cam dh wat salah je..bila sume dh kuaq dr library, cikgu cakap mana bley cakap macam tu ngan vvip..kita kena tau dengan sapa kita cakap..mksudnya kita kena jadi org len la kalo org tu vvip ka..tu namanya protocol..time tu barula aku faham..tp kalo dh sebati ngan diri kita, kadang2 terlepas jugak..so, camtula..time kasih tun bg saya pengajaran hr tu..hehe

dh melalut kamek tok..tp camtu la aku nk cakap pasai aku..tatau ampa paham ka dak maksud aku..(drpd cite nk pi kenduri dh melalut balik ke skolah aku..;)]...tp aku sentiasa akan mempertingkatkan level of confidence aku di masa akan dtg!chaiyok2..sebelum ni aku yakin kot len ja..hahaha..
okes la, balik ni nak kena study lak ni..aku tatau la sok nk jawab apa..wallahualam..hv a great weekend!
p/s: abg, toche eh..temankan org wat keje sampai lewat pagi..huhu..
adios

3 comments:

kejora said...

setiap kite berbeza....

khairul onggon said...

Ari minggu baru ni adik dtg umah. Ktorg ada wat celebrate bday ngan anniversary diaorg.. Tu la tak gi kenduri mana2.. 2 ari berturut2..

Gila kuas?? Jangans! Peremp yg gila kuas ni bahays taow.. Takuts i.. Hihi..

ayang's said...

Wah... tetiba plak teringat time sekolah.. dek khusyuk tengok adik angkat... ha.. sekali terlanggar tiang dah... malu.. sampai sekarang!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin