Followers

Thursday, December 4, 2008

pagi yang gelap, kini sudah cerah...hehe

aku bengang coz internet kat bilik aku xok..suppose aku dh update pg td lagi..tp bengang aku xbley jugak internet..ni pun dok kat meja wana, tp xbgtau dia lagi..xpa la, ni kan harta bersama..hehe

Semalam b4 tido aku tepon abg..tgh karaoke jamban katanya..gasak ko la abg oi..then, sebelum nak hang up fon, abg ckp dia nak balik hari ni (khamis)..aku terus memberikan reaksi spontan aku..”eh, jangannnnn!eh, tak..hmm, nape balik esok, bukan jumaat ke patut balik?” (aku dh agak mmg pelik sikit sound aku ckp ni, mest abg tpikir bukan2 dh)..

“nape lak xbg abg balik?ok la, kalo mcm tu, sok (hr ni la) abg balik kL, abg singgah la mana2 hotel, tido sana semalam, then hari jumaat baru boley balik umah..” ada kedengaran suara org berkecil hati di c2..

Alamak..aku tersilap cakap la plak..”ala bang, org bukan xbg balik la..besala, slllu abg balik hr jumaat, hr khamis bau org sibuk nk kemas umah..ni abg balik esok, ken xlipat agi..sampah xsapu lagi..cadangnya nk wat lepas balik keja sok ar..”hehe..bodoh punya jawapan aku bg..hahahaha

“Eleh, kecohhhh je lebey..mcm xbesa...”hahaha..amek aku, padan muka aku..

So, pagi tadi, dh la aku terlajak tido, punyala mcm lipas kudung aku sapu sampah..dhla kat lantai tu penuh ngan rambut aku yang berguguran jek..hahaha..Cuma kain je xsempat nk lipat, lantak la..aku dh xsempat dh..

Kul 7 aku gerak dr umah gi opis, nek scooter ar..then, masa kat highway, cam besa ar, aku Nampak kot cermin sisi, ada moto bagi lampu tinggi..aku wat dek je..pastu moto tu cam nk dekat je ngan aku..aku mcm xsedap ati je..aku pun terus pecut moto..laju ar kononnya..dlm hati samada encik tu nk ngorat aku (Ya Allah, perasannya) or dia nk rompak aku kot..hahahaha...

Aku dh macam crazy frog dh..setakat scooter nk rempit, encik tu dengan selamba je dapat ligan aku..then dia cakap “ oi, yg ko lari kenapa?aku nk cakap yang beg ko terbukak la,lampu pun ko xbukak!bahaya la..” then, terus dia lak yang pecut!hahahahahaha..ops, muka aku masa tu ala2 nk muntah hijau dh..malu lak aku..padan muka aku, perasan sgt..rupanya encik tu berjiwa mulia..hehe..mcmna aku bley xzip beg sandang aku ni?mesti aku dh mcm pompuan gila bawak moto ngan beg belakang terbukak, patut ar org dok tgk aku, yg aku ni perasan la kot2 depa tgk aku ni sebab aku ni cun ke apa ke..huahuahuha..

Then, aku berenti kat stesen minyak petronas kat ngan tol kelana jaya tu..beli paper, tetibe Nampak encik yang tegur aku td..wah, kebetulan lak..agaknya dia berenti kencing kot..hahaha..

”encik2, saya mintak maap tadi..saya ingat encik jahat td, tu yang saya pecut td..tima kaseh encik sebab tolong saya..”

“no hal la..aku takot barang ko tercampak je, kang lain lak jdnya..ha, lagi satu, apsal ko xbukak lampu?bukan auto ke?”sibuk lak encik ni Tanya..

“oo, laki saya modified lampu ni, so ada switch..nampak tak ni?”aku siap tunjuk lagi butang lampu yg dimodified oleh abg..

Masa encik tu nak blah, aku skali lagi jerit terima kasih kat dia coz masa tu dia sepantas kilat je dh pegi..hantu agaknya..semoga kamu diberkati encik..hehehe...

So, moralnya, jgn perasan ..hahaha...dan jgn buruk sangka sgt di jalan raya..hehehe..

Wokeyla, aku nk sambung wat keje..aku bosan asyik wat benda yg sama je..xdak motivasi langsung untuk menuju puncak kejayaan..eewwwaah!

p/s:abg baru bg sms td, dia ckp dia mungkin sampai lewat umah..nk drive ilek2..so, sempat la balik keja kang aku kemas umah lagi, lipat ken..hehe..tp aku xpecaya la abg tu, kang tup2 bukak pintu dia dh dok depan tv!huhhu..pastu dia kol td bgtau soh update blog yang dia dh pecah rekod magic lines 1500 dh..eleh, belagak la tu..

p/s2: satgi aku ada cite baekk punya..geli uols..bluwweekk

2 comments:

khairul onggon said...

Crazy frog?? Klakar.. Boleh imejin mcmamne minah rempit bawak kekekeke..

Sume member blog tengah tunggu cabaran Tagged anda.. sebab diaorg kepingin nak tau jawapan dari seorang isteri kepada rakyat Lundu United.. hihi

cik_ah82 said...

ala, internet xbape ok..harus jawab dlm bhasa swak kah?aduih..huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin