Followers

Friday, March 12, 2010

lagu apa?

hmmm..
ampa penah nyanyi tak kat budak kecik?
esp yg mak2, mama2, umi2, ibu2, mom2 ni kan..
bohongla kalo ampa xpenah nyanyi ngan anak ampa kan?
time mandi ka, time nak tidoq ka, time lepak2 ka, time nk tukaq pampers ka..hehe
kan..kan..

sejujurnya aku slalu ja nyanyi ngan adib, wpun aku tau suara aku bisa wat gegendang telinga cedera dan taik telinga cayaq,(seperti yang dimaklumkan oleh laki aku) tp aku xdulik. bg adib suara aku adalah suara yg paling lemak merdu yg pernah dia dengaq. (adakah??);p

lagu apa yg ampa slalu nyanyi tuk anak ampa?hehe..
aku slalu teruja nk cuba macam2 lagu nursery song..contohnya:
twinkle2 little star, how i wonder what u are..errrr
takat tu ja aku tau..hahaha..gila kan?
pastu, puaih la aku mengoogle nk cari lagu nih..pastu la nih dh expert dh twinkle2 nih..
en amri pun pulun cari nursery song yg len..baa baa black sheep la, abc song la..hehe

tp la ni aku suka nyanyi ngan adib lagu 'i love u song'.yg barney tu..hehe..slalu aku feeling ja nyanyi lagu nih..sampai adib xlarat dh tgk..muahaha
I love u, u love me
we're a happy family
with a great big hug and a kiss from me to u..
won't u say u love mee too..
sweet kan?hehe

ayahnya lak dok sebuk nyanyi lagu fingers..haha..ten little finger i have..;)
tp aku tak lupa gak lagu melayu ni..bahasa jiwa bangsa weh..muahaha..
lagu time mandikan adib..yg en amri kondem sangat2 la lagu ni..nyampah tul.
apabila bunga kembang berseri,
seekor gajah keluar menari,
dia lenggok ke kanan, dia lenggok ke kiri,
dia jemput pula seekor lagi..
(time nyanyi ni kena wat lenggok2 badan jugak..hahaha)
pastu ulang la yg seekor tu jadi 2 ekor, 3 ekor, ........hehe..(konon2 nk ajaq anak mengira..walaweyy)

motip aku wat entry ni?saja sukaaa2..kot2 la ada lagi nursery song yg aku tatau, tp ampa tau..hehe
p/s: nyanyi2 jugak..jangan lupa ajaq ngaji n zikir sama..hehehe..

4 comments:

puterikurekure said...

cik ah, budak2 baya depa ni memang kagum ngan suara mak depa sebab dari dalam perut dok dgr suara tu, biarq pon tak merdu, suara tula yang buat depa happy.

:)

kite sendiri bleh rasa beza bila kite nyanyi dan alang yang nyanyi. kalau kite nyanyi, khalish tengok mama dia dgn penuh khusyuk. kalau papa dia nyanyi, dia wat biasa2 je.

amazing kan?

khalish suka sangat lagu abc. kalau kite tukar lagu lain, mesti dia marah. jadiknya kena ulang a sampai z berkali2. huhuhu~

cik_ah82 said...

intan:
yessss!!amazing point.hahaha..
btoi2..sebab dalam perut lagi depa dengaq kita zikir,kita nyanyi, kita kelai..jadi depa dh terbesa dengan tone sora kita kan..
kami pun suka lagu abc tu..hehe

aien said...

hahaha lawak lek mama adib nih tpi besh lagu gajah tuh hehe...farzana suke lagi somewhere over e rainbow sbb slalu sgat dgor ibuh die ni nyanyi lagu tuh jek hehe

dgor lagu tuh jek die diam so dpt la pakaikan baju n pampes die hehe...

belogpizet said...

nmpaknya mak syauqi memang malas nyanyi...muehehe zikir pun ckit2 ja time dia nk tdo...okeh pasni p cr nursery song

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin