Followers

Wednesday, March 3, 2010

dok berjauhan.=(

ampa ada dak beli metro ahad 28 feb lepas?
kat kolum dang setia tu kan ada sorang pembaca tu dia kata dia benci suami dia..
tajuk "Hidup Berjauhan Timbul Benci"
coz depa dok jauh..n dia sorang ja jaga anak dia..
skali imbas cam cite aku lak kan..
tp sumpah bukan aku yg tulih tu..heheh

tp aku mcm faham apa yg dia rasa..
ye la, aku pun kena tggai ngan en amri gak..
demi mencari rezeki kan..
seb bek weekend dia balik, n bukan la tiap2 minggu dia kena kuaq..
cuma start dari bulan 12 tu dia xbenti kuaq..
huhuhu..
kdg2 5 minggu straight, kdg2 3 minggu..
ni pun 2 mggu kami kena tggai..
mmg tensen weh..kadang2 setan mai hasut, mula la amarah membuak2 kat laki snirk.
nak2 time adib dok bebai n asyik nangis ja..

time tu mula la rasa cam nk maki hamun ja..
besala pompuan kan, lebih suka ikut emo ni haaa..
mula la rasa awat aku ja yg kena jaga anak ni, padahal ni anak dia jugak..
dia balik sabtu ahad xrasa sangat la jaga anak..pastu kuaq balik..
kadang2 time dia balik tu aku rasa cam nk balas dendam ja, nk suruh dia wat semua benda..
huhuu...
padahal kalo ikutkan dia pun penat gak travel ke sana ke mari..drive beratus2 km..
dia balik nk rehat la gak kan n release tension men ngan anak..
mujuq gak la tolong2 salin lampin, dukung2..bab minum mmg aku la kan..
seb bek dah blajaq bg mandi..loga den..

kdg2 bila weekend, aku rasa nk berehat puas2, xmau wat apa2..masak kompem malas la..huhu
sebab penat oo weh jaga sorang2..
tambah2 la ni aku rsa cam xkuat semangat ja..dengaq adib nangis pelik sket mula la rasa len macam..huhu
tp xdak la sampai tahap benci cam pompuan dalam kolum tu..nauzubillah la..

aku kira bersyukur gak coz kami ni bukan la xdok sebumbung..
cuma atas tuntutan qeja ja dia kena kuaq outstation kerap sket..
aku rasa, pendapat aku bila baca kolum tu..
pompuan tu patut bersabaq2 banyak2..(mmg la senang cakap kan)..
xbaik ooo benci suami..doosaaa...;p

p/s: aku nk bg link artikel tuh..tp tgk2 depa xupload lagi la lak..ampa baca kat paper ar noo..=)
~selingan: mcm penat sgt ja tgk gaya tidoq ni..padahal dia yg bg mak dia penat..huhu..sampai terkeluaq toto dah..kalo bawah sofa tu bleh masuk, agaknya dh berguling dlm tu kot..;/..i luv u anak!

6 comments:

al-mankaraqi said...

tengah tido pon comei......

mieoney said...

aku yg kena tingai kejap ponx dh berfikiran mcm hang..lai lah hang kena tingal lama2 kan..bila anak sakit atau nangis tak tau apa yg dia nak time tulah ngan kita2 ponx nangis sekali...laki hang keja apa wei asik o/station jer...

pizet77 said...

besa la setan byk dok hasut bg bergaduh, benci, meluat ni
even pz yang kadang2 laki balik lmbt pun ada gak rasa cam x puas ati, dengki segala ni....memang kena byk bersabar...huhu

cik_ah82 said...

mankaraqi: tq;p

mimie: huhu..tau tak pa weh..mmg tensen pun ada..nk marah dia kecik lagi..last2, aku pun nangis sama ngan dia..hehe..
dia keja audit koperasi..so merata la pegi..
ang xpa la kan maksu mai jaga eman sama kan..huhu..aku mmg lone ranger toi la..

pz: tu la..setan xkan penah berhenti nk menghasut kita kan..mmg kena banyak bersabaq je la..

puterikurekure said...

la..ciannye...
tula ek. kalau pak eh tak biasa kena tinggai ngan anak. mak yang risau.

:(

cik_ah82 said...

intan: tu la..apakan daya ku..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin