Followers

Monday, March 29, 2010

dah mamam!

entry ni gila penuh gambaq ok..so, layan kan je la..hehe
hehe..
harusla aku kepochi anak aku start makan kan..huahuahuahua..
hari sabtu lepas aku dh try bagi adib makan..
kalo ikut dia xmasuk 6 bulan lagi, lagi 3 hari nk 6 bulan kira ok la..
lagipun senang weekend start bg kat dia..

wah, berkobar2 tau makcik ni nk bagi adib mamam..
so, jumaat malam tu terus ajak pakcik am gi giant beli apa2 yg patut..
1st solid food yg aku bagi kat adib ialah (skemanya)...puri kentang+carrot+susu cap gantung..sonang ja kan..?;p

~ni la purinya!aku wat 4 bekas..1 aku 'terbuang', 3 lagi adib dh habis mamam!alhamdulillah..;p..

ni gambaq adib tgh mamam..
~boley menguap dulu sebelum nk makan..org baca bismillah dulu la..uishhh~
~sebelum makan senyum dulu kan..?!
~bismillahirrahmanirrahim...;p (tp mata tgk kat kamera ayah)
~hahahaha..muka kelat je..tp syedap kan..
~mak lak yg semangat lebey kan..seb bek gambaq ni xdak bunyi, ampa bayangkan je la nk bagi 1 sudu aku kena wat macam2 bunyi..aum la, mam la..hehehe~
p/s: abaikan baju yg bersepah atas kerusi itew..hehehe
~adib syuka kan puri ni kan?!..errr, ya aku tau, ampa mesti kata awat aku bagi guna tgn kiri kan?huhuh..uwaaaaa..tulun2 ok..aku sedang blajaq owh nk guna tgn kanan..kalo guna sudu mmg aku fail..kalo suap tangan xpa tgn kanan..aku xreti ar, kekok sungguh.aku try bagi, banyak yg tumpah dr yang masuk mulut..huhu..takpa2, aku try lagi nnti!xelok kan2...huhuhuh~
~muka kenyang..blurpppp..muncit2~
~ni lak stok puri ikan+carrot tuk bekalan adib 3 hari ni..sebabnya?mak nya malas nk masak hari2..lgpun nk masak sket2 wat abes boras ja..puri ni aku akan campuq ngan bubuq nasi yg aku masak malam td..pagi xdakla kalut kan..panaskan je la bila campuq puri ni..kalo tengok tekstur (chewah) puri ni kasaq sket kan..jgn wisau, bila campuq ngan bubuq, aku blend kaw2 bagi halus..heheeh..pastu boh dlm termos, bwk pi nursery..

malam td masa rebus ikan n carrot, si ayahnya jenguk dapoq bawak adib..sambil kata, 'c adib, how lucky u are..(cea, omputih tu dia ckp)..mak adib rajinnya wat kat adib..kalo la kat ayah pun mak wat camtu'...hahahaha..motip?moral ayat dia cakap tu maksudnya aku ni malas la nk masak tuk dia..muahahaha..sorry abg noo..nnti cek seru2 angin rajin masuk dlm badan..kuikuikui

hmmm..terpikir2 nk masak apa lagi tuk adib..;p

7 comments:

purple_lav said...

nnt nk gak le resipi solid food ni...macik tak reti satu ape pun ni.dlm kepala ni reti wat megi jer, takkan nk suap megi laks kan hehehehe..eh ampa pun kidal gak ke??adoi le sama le kita...klu pakai sudu mst makan guna tgn kiri...huhuhu

cik_ah82 said...

makcik pija,
uwaaaa..megi kamu suda kembang ka?hahahaha..sonang baitu ja weh, ampa rebus ja suma benda, pastu blend.siap.simpan wat stok.hahaha
p/s: ya ka?samala kita..huhuhu..kami kalo pakai sudu guna tgn kanan, kompem terpelanting..huhu

hana said...

salam cik ah82..
darwish skrg dah 8 kilo lebih.. alhamdulillah sihat.. adib pong sihat nmpk tuh! akceli akak bg mkn darwish lebih kurang jerk ngan cara cik ah masak.. mmula tuh akak blend2 jerk.. skrg nih dier dh kurang gemor yg lembik2.. so buat kasar2 sket tp lembut.. yg penting setiap mknn akak ltk sayur2an hijau.. buah2an pong akak bagi.. darwish dh ade gigi, kdg tuh akak bg biskut dan roti. dier kemam2 gtu.. tuh jerk la kot.. tp dier lebih byk num susu ibu dari makan2 sampingan tuh.. kdg mkn sket dier dh tutup mulut tak mo.. hihihi

cik_ah82 said...

ok kak hana..
makaceh banyak2..
org baru je bagi adib makan..hehe

puterikurekure said...

bestnye adib dah mamam! khalish jugak yang takmo mamam benda lembik2. haihhh~

cik_ah82 said...

intan;
bagusla kalo khalish nk makan yg xlembik..hehe..kami nk bagi biskut cam ampa bg khalish tu..soh dia pegang snrik..tp xberani lagi..hehe

aien said...

hoorey tuk adib yg dh pndai mamam hehe...credit tuk mama adib yg rajin wt bubur bagus2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin