Followers

Thursday, March 4, 2010

bukan amani la.

haaaaa...
masa amek adib ptg smlm, time tu ada lagi 3 org budak termasuk adib.
2 org budak lagi kezen..1st time aku amek adib tgk ada lagi budak..(nampak sangat adib plg last..siannn)
dh kalut2 nk balik tgk jam kui 6 dh kan, aku pun amek adib, n say bubbye kat budak 2 org tu..

oooh, budak 2 org tu umoq dlm 2-3 tahun la..
tiba2 depa cakap, "babai amani!esok kita jumpa lagi'

toing2!!
terus teleng kepala aku tgk depa..
nk tergelak pun ada..
mama adib pun dok gelak..
'bukan amani la sofea, adib la..'
"bukan, amani!"

aku pun gi kat sofea tu..
bawak adib kat dia, wat2 cam adib nk salam ngan dia la..
'sofea, adik adib nk salam ni..ni adib namanya..adib luqman..bukan amani.."
dia pun kiss2 pipi adib..pastu pegang tangan adib, then say,
"esok amani luqman datang agi tau!amani luqman jgn noti tau!"
aiyoooo..*tepuk dahi*
aku dulu sebelum ada anak cukup stress layan budak yg nk ikut cakap depa ja..
malas tul aku nk layan..

tp..ada anak ni, aku kena sabaq coz mmg depa banyak tanya kan..;p
"kenapa sofea panggil amani?"
"mmg la amani..amani luqman!babai amani luqman.."

pastu mama adib cakap..'ntah dr mana tibe2 kuar nama amani tu..sabo je la..sok akak ajar dia panggey adib..kang asyik panggey amani melekat lak nama tuh.."
woohhhooooo!
iidakla akak oiiii...;p

tp budak2 kan, ang bertekak sampai pagi pun, dia still betul gak..
p/s:hhe..tp kan, chewaah, bukak rahsia ni..laki aku dulu nk boh nama amani kalo dapat anak pompuan..(tau la dia minta sharifah amani tu pun)..tp amani pun ada maksud..'keinginan'..tp adala nama sebelum or selepas amani tu..

p/s-2: so abang, kalo pompuan nnti kita boh nama tu ek?kuikuikui..
p/s-3: rasa cam nk cepat2 je dapat anak sorang lagi!huhuhuhu..tp adekah???

6 comments:

belogpizet said...

uih sabaq bg la adib puas manje2 lu...hehe tp kalau dpt pompuan dah cukup sepasang...

cik_ah82 said...

tu la pz, kalo 2nd nnti kalo bley nak gurl lak..hehe

al-mankaraqi said...

salam ziarah lagi!

seronok baca.

cik_ah82 said...

mankaraqi: tq sahabat.

Anonymous said...

cantik la jumlah bil follower sekarang.

Anonymous said...

amani bermaksud cita2ku... aku dah tanya ustazah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin