Followers

Monday, March 29, 2010

kalo boley nk elakkan.

ok..
1st skali, ni hanyalah pandangan peribadi aku saja ok.
hari tu, dalam 2 bulan lepas kot, kenalan amri yg keje kat nestle ada bagi 2 tin nestum mcm gambaq kat ataih ni..satu beras merah, satu beras soya..

mulanya aku berkira2 nk bagi jugak..
tp aku ni kan suka ikut kata hati..
kononla kan kata hati aku kata toksah bagi..
masa aku check up adib kat klinik pun misi kata kalo bley xdigalakkan bagi nestum ni..
lebih baik kita wat bubuq snrik kan..

aku check kat belakang, dua jenis nestum ni ada campuq susu moo2..
so, aku decide xmau la bg kat adib, coz satgi campuq lak..lgpun, mber aku kata anak dia allergic..
tp anak dia ngan aku xsama la kan..cuma aku pun xtry la kat adib..
yg aku check xdak campuq susu formula tin nestum yg kaler hijau saja..
tp aku xbeli pun..

selagi aku ada angin rajin ni nk masak snrik, aku xmaula bagi lagi..
xmau cakap besaq kan..kot2 malas mai satgi, yg ni jugak aku tala..tp mintak2 dak la kan..
so, 2 tin tu ada lagi kat umah aku..
kalo sapa2 nk, aku bley bagi..dr terbuang ja kan..membazir lak kan..
pastu aku ada la beli biskut farley tu kan...
~tuan punya gambaq, cik puan kure2, shaye cilok gmbaq biskut ni noh!kat tenet kecik xnampak..hehehe!toche!~
tp seperti besa la, bukan adib makan pun (coz mak nya xbg)..hihihi..aku ngan amri lak yg bedal semalam!huhuhu..syedap okes biskut ni!..takpa2, mula2 mmg mak kena try dulu, pastu baru bagi kat anak..hehehe

5 comments:

am-rie said...

sapa yang nak tu baik chup awal2 klau tak aku makan abis..hehe..takdelah..ambiklah,rugi ja kami simpan takda org nak makan pun..

cik_ah82 said...

laaa...
bukan abang kata nak makan ke/?;p

belogpizet said...

dah brapa kotak maknye makan biskut bb ni? muehehe kita dah try wat bubur kosong nmpk cam ok je syauqi makan

cik_ah82 said...

pz:
hahaha..kami xde kosong2 pun, terus ngan kentang n bubur ikan terus..haha..dia telan jek!
masuk hari ni dah 2 kotak mak dia bedal sekut nih!

aien said...

rmai gak knkwn ckp better bg anak bubur yg kte wt sndri dr bgi nestum tuh nnti dh sedp nestum bubur x mau pulok
ank i pon alergik jgk
so mmg mkn bubur jek la hehe
bubur lgi sedap ape hehe cume kne kerajinan yg lebih la tuk mama die nk wt ari2 heheheheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin