Followers

Monday, June 7, 2010

terpaksa wat camni.

ampa tau kan yg en amri tu slalu outstation kan..
maka tinggal la aku terkontang kanting ngan adib berdua..
dulu masa adib dok statik xleh merangkak lagi senang sangat aku wat keje..
ye la kan..
letak je dia situ, bukan dia bley pi mana pun...nak ke toilet pun senang..

tp...
once dia dah berguling2, bergolek2, skang ni dh berkeliaran satu umah, masyaAllah..
pening pala aku!!
nak2 lak skang ni dia nk berkepit je ngan aku..aku baru angkat vontot sket dh start melalak 'emaaaakkk''..kalo aku gi mandi ke apa, sampai ke pintu bilik ayaq dia tunggu..kalo gi dapoq lagi la, skali ngan dia pun nk masak gak..
mmg haru..

kalo ada en amri bley la aku jerit 'bang..tolong la ni ha amek budak ni sat' (kalo ayahnya wat dono je kan, mula la nk bebel kang)
kalo aku sorang2...
alamatnya cam ni la ha...
~kena kurung dalam cot ha..asalkan nampak aku sudah..ni tgh nak masak bubuq dia..mula2 sengih je la~
~dia pun kusyuk maen wat hal snrik..~
~nak men cak2 lak ngan mak haaa..~
pastuuuu...
~dh start bosan, mula la teriak..cam sedey lak aku nengok..huhuhu..~
~makin tnggi lak note dia nangis ni, selagi aku xamek..haihhh..~
hmm..awat aku xbiaq ja dia kat bawah?
haaa..penah la, aku dok ralit kat dapoq, tetiba dengaq bunyi gedegang dh terlentang kat lantai..adala dia panjat apa2..banyak kali jugak, mau xbenjol..kalo x pun, senyap2 dia pi bilik ayaq la, men plug la..jenuh la aku nk pi jenguk tiap 2 minit kan..huhuh..wat macam ni senang..nk solat pun aku letak je dalam ni, dia nk menangis pun xpe..kalo aku tgh solat tetiba dia pi bilik ayaq, lagi berdebaq2 aku..huhuhu..

2 comments:

belogpizet said...

ada sorang budak kat umah kami kena kurung mcm tu gak...hehehe

cik_ah82 said...

hehe..sian kan, tp nk wat camana..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin