Followers

Saturday, June 12, 2010

entry saja2.

*nk bagi warning, entry ni berkenaan anatomi pompuan*..

heheh..
suma pompuan penah mai period kan?
hmm..Allah bagi ompuan ni cuti solat tiap2 bulan kan, tp kita masih boleh zikir dan dapat pahala..subhanallah..
aku rasa sonok ja time pegnen dulu, coz xpayah wisau nk beli pad, sonoknya aku..xpayah lalu hari2 yang merimaskan..yg xselesa..sonok ah..
pas beranak, aku ingat darah nifas ni cam darah piyed, upanya x eh..dia cam cayaq sket kan..
pas abis nifas, adib umuq 6 bulan baru aku mai piyed balik..
frust oo time tu, coz aku ingat bila aku exclusive bf ni, piyed mai lambat..dr pembacaan ada org yg susu sket time piyed..so, menggelabah la makcik nih..

tp, alhamdulillah, susu still cam besa..cuma rajin ngan malas je..
tp mmg xselesa toi kan bila piyed, dengan nk jaga anak lagi, nk nyusu lagi..suma la..(aku la)..
nk2 time heavy duty kan..
pe'el aku time heavy piyed (1-2 day), aku xsuka gerak banyak..hahaha
kalo dok situ, aku nk dok statik ja, xmo gerak2..
pastu skali gerak, mula la cam dh oshin aku berjalan terkepit menahan air paip kuaq..
tp dh ada adib ni, gilo ka pa nk dok statik cam tu ja kan..wuaaa

dulu sorg2 xpa, nak2 yg jadi susah bila aku berdua ja ngan adib..amri outstation..
nak2 lak adib skang ni nk berkepit ja ngan aku..wuuuaaaaa...
xleh nampak aku, mula la nk berdukung ja qejanya...nk mengikut ja kejanya..huhu

kalo balik keja, hari xpiyed, aku layan dia dulu, sampai dia tidoq kadang2 baru aku mandi..kadang2 wassalam la jawabnya..ngan2 aku tertidoq..
dah tu kalo piyed, nak2 heavy, mak ai, susah nya kemain..mana bley tahan2, kena tukaq ar kan..
kadang2, sampai je umah, aku kocoh2 nk tukaq p*d, adib pun mula la melalak..
kadang2 ngan aku skali nk melalak, jenuh ar weh..xleh fokus..wuuaa...

kalo xpiyed, aku mandi pun ala2 ja, sap2 soi ja, so xde la lama adib merengek pun..
tp kalo time piyed, mmg aku lama dalam bilik ayaq..nk basuh lagi, mcm2 la..kompem lama..siyes, jenuh telinga aku menahan adib kat luaq yg menangis macam hapa ntah..aku rasa nk jerit ja " sapa2 bley dak tolong amek sat budak ni??" dalam hati la..

sampai aku cakap dr bilik ayaq " sat la adib, mak nk tukaq pad ni"..tp..ada adib kesah??!hahah
aku nk cakap xpandai, tp ampa bley bayangkan la camana kalutnya hidup aku kalo dok sorang2 ngan adib..huhuh..

motip aku wat entry ntah apa2 ni?ntah..saja nak bagi laki aku tau susah jaga adib sorang2 time piyed..hahaha..
tp kalo hari ke 4 ke atas, makcik dh bebas ke sana kumari.

tp betulla kan, "Allah tidak menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia"..so, kena terima dan bersyukurlah..:)

5 comments:

NURUL IZZA said...

huaaa anjangnye entry..

salam kenal..

*suka baca blog yg membebel* =))

.:mUnies:. said...

yup..sabo..sabo..mmg rase nk melalak sekali...tah ape yg die nk pon x tau..kekdang susu dah bg, tp still nk berkepit..

.:mUnies:. said...

piyed sy lom dtg ni..isk isk..sejak kawen smpai skrg hukhuk

kayzie said...

pas 6bln br dtg peyed ek?so normal la sy br 3bln++ tak mai peyed lg smpai hb asek tny...huhu..mmg kalut la kalo tggl ber2 dgn si kecik tu(sll kena tggl ngn hb gak)..smpai kdng2 letak dia dlm rocker dpn blik air..sng nk jenguk..haha

cik_ah82 said...

izza: salam kenal jugak..tengs ek..

munies: tu la, hari tu baca..isk, beshnya piyed xmai lagi..heheh..tp bahaya owh..hehe

kayzie: aish,fully bf kan?setakat 3 bulan tu dun worry la..saya ni rasa cam awai ja mai piyed..hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin