Followers

Friday, June 25, 2010

pengalaman mengerikan.

kadang2 aku kesian ngan jantung aku.
jantung aku banyak wat keja yang kadang2 xperlu pun dia wat..
huhuh..ayat xbley blah..hahaha

aku kan cepat gelabah..kalut.panik.suma la adek badek tu ada kat aku..
sian jantung aku, cepat terkejut je..huhu
kesahnya, tadi lunch aku gi care4..(besalah gaji dh masuk)..muahahaha
hajat hati mmg xmau membazir duit..(kononnya)..hehe
bgtau amri mula2 dia cakap xpayah la pi..tp aku kan 'memberitahu', bukan meminta izin..hehe..dh kat keta dh, baru nk bgtau dia, terpaksa suruh dia bg jugak pi..hehe

bila masuk sana, aku pi kat bahagian baby..'ter' beli la apa yg patut (atau xsepatutnya)..hehe
tgh ralit2 nk pi bayaq kat kaunter tetiba aku tgk purse aku xdak!
wuaaaaa..terus adrenalin memuncak..huhuh..
ketaq2, gabra, panik, takut, gelabah..semua bersatu!(chewah ayat)..
terus terbayang amri akan marah2 aku..
terbayang duit yg aku baru draw..wuuaaa..det taska adib, det sewa umah, det nk beli baju, det belanja pelbagai..wakakakaa..mati aku weh!!

terus rasa nk nangis kat c2!
pastu apa lagi, aku mcm pompuan gila terus berlari ala2 mr bean dh aku rasa, pi cari kat segenap tempat yg aku singgah..
aku pun tatau aku ingat ke dak..
tingkat barang baby la..
makcik2 kat c2 pandang je aku punggah2 baju2 yang menimbun2 (ala, baju budak yg sale tu kan, depa boh dalam kotak2 tu..sebab aku beli baju kat c2 la..haha)..
aku ingatkan purse aku tinggal celah2 baju tu..

siap tanya kat budak yg keja c2 ada nampak purse aku dak..(bodo la kan, kalo depa jumpa pun, ada ka nk ngaku)..
aku check la dalam beg kertas dapat masa pi kenduri kawen mber yg aku bawak 2 sebab last aku letak dalam tu..xdak..
aku rasa muka aku pucat lesi toreh kuaq darah mahsuri dah..

gaya nk telepon amri nk mintak maap dan tadah telinga nk tahan kena marah,
tiba2..

laaaa...aku KEPIT KAT KETIAK RUPANYA!!

wuaaaa..terus rasa nk nangis lagi skali...huhu..
ok, aku siap jerit lagi statement tu ok..lantak la org dengaq ka dak..huhu..

tp terus rasa muka kembali berdarah..legaaaaaaaaaaaaaaaaaa xdapat nk bayangkan..huhuuhu..
pastu terus aku gelak gembira sambil cakap syukur2..aku tau kalo amri ada mesti dia blah lama dh dr aku..hahaha
sian jantung aku kan..amek masa gak oo nk denyut kembali normal..
*seb bek tangan aku xsempat nk merekot2*hehe

huhuh..pengalaman yang mengerikan.
saja nk luahkan.

4 comments:

puterikurekure said...

ya ampun mak adib oiii....suka tau wat lawak ngeri.

:)

aien said...

hehekk mama adib wat lawak laaa...slamat lupe letk kt ketiak...kalo bebetol ilang wooohh masak lek...

.:mUnies:. said...

huhu..ari tu sy pernah tercicir hendpon, so berlari balik ke kerete..lepas cari2 tak jumpe, bole plak ty kat org kat kete sebelah, nampak tepon sy x? padahal org tu baru je parking kete..hahha

cik_ah82 said...

intan: ngeri beb.

aien: lupa sungguh!..huhuh

munies: tu lagi haru!hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin