Followers

Wednesday, June 2, 2010

mendaki tempat sejuk.

ahad lepas adalah ulang tahun kawen kami yg ke 2..baru 2 tahun..hehe..
tp berchenta centun dah 7 tahun, baru kawen..alhamdulillah..
harap2 berkekalan hingga hujung nyawa kami, insyaAllah..sob2..
*abg, org shaaayang sangat kat abg* (selingan)

besala la kan, tipula org kawen xdak gado..sapa yg cakap xgado tu mohong piang la..hehe
dgn bergado ni baru dapat kenai pasangan dengan lebih mendalam..eceh!hehehe

so, untuk meraikan anibesari ke-2 ni, en amri hadiahkan percutian ke....bukit fraser je!hehe(mcm nk demand pi oversea je kan)..syukur la..
sebenaqnya, bukan hadiah tuk aku rasanya, hadiah kat adib..sob2..adib pun sambut besday 8 bulan tarikh yg sama anibesari kami..
kan ke adib ruam panas tu kan, so kalo dia berpeluh2, lagi mencanak2 la ruam dia naek..
so ayahnya kata:
"cian adib..nnt ayah bawak gi tempat sejuk ek.."
so, xke gi bukit fraser tu hadiah tuk adib..hehe..xkesahla, yg penting aku join jugak..kuikuikui..
aku ni sonok ya amat kalo pi tempat2 tinggi yang sejuk2 ni..feeling2 oversea gitu..terbayang2 kalo bercakap2 tu asap kuaq kot mulut kan..hahaha..
tp yg xtahannya, aku amatla xsuka nek atas jalan bengkang bengkok tu..pening+nk muntah+loya semua ada..tu ja yang xtahan..kalo la boleh teruih desup nek atas kan..

so, bila sampai sana, rupanya kena que jugak ek nk nek atas..coz 1 jalan je..
~ni jadual naek trun nya..terpaksa la menunggu dulu turn nak nek..leceh~

~so sementara tunggu tu kita bergambaq la dulu..~

jadi, apa yg ada kat fraser ni??xdak apa pun sebenaqnya..nk kata sejuk pun idakla aku rasa..tp masa kami sampai2 tu dh petang, time tu terasa la jugak sejuk, kabus je..pastu pi lak men redah je, xplan katakan..
sampai2 nk cari hotel, gi la hotel baru, puncak inn..time tu tgk rate dia pun ok..kalo family pun dalam RM 155++ je..

tp ingatkan ada lagik hotel yg lagik murah, gi la cari lagi kat shahzan inn..coz ada kak ofc aku penah dok cni, kata murah je..bila pi, mak ai, tgk bilik yg tggal pun harga RM 270..huhuh..terus lari balik ke puncak inn..org yg kat kaunter tu cakap dah SOLD OUT!huhuhu..xdak rezeki la..padan muka sapa suruh xbook awai2..pastu pi la cari ataih2 lagi kot2 ada yg murah..kebanyakan apt ngan banglo je..lagila bapak mahai..
pemandangan masa ptg..

last2, amek jugakla shahzan inn tu..laki aku mcm besala dia akan cakap not worth money at all..hahahah
~so, kat sini la kami stay..

~kalo nk ikutkan mmg bilik hotel tu kalo kat tempat len bley dapat dalam RM100++ je..tp sebab tinggi nun kan, + weekend sama, amek untung la..xpala, demi adib konon~

~dh la bilik king size abis, dapat 2 single bed..so, kena la gabung bg rapat kat tingkap..kang adib tidoq buaih, jatuh bedebuk..haha..pastu amri amek cadar katil hampaq kat bawah tuk budak tu men guling2..kemain suka la dia dapat tidoq hotel..habis semua benda dia explore..muka dia aku tepek losyen ruam tu..still jugak kat tempat sejuk nek merah2, tp dh xbengkak la..ngan sejuk2 tidoq xmau selimut tu..aku selimut, dia buang..lantak ang la adib..

so, aktiviti kami kat sana hanyala jalan2 gambaq saja..coz nk pi taman burung tgh renovate, kat sana juz banyak denai je untuk aktiviti mcm jungle tracking tu..pagi2 bekpes kat hotel..mmg hampeh (syukur gak la dapat makan pun kan)..mmg xberbaloi la bayaq mahai2 laki aku kata..makan mee goreng ja..hahaha
~adib bg makan bubuq kosong saja..tp dia takmau, so bg je la roti..kemain laju makan..~

~pas makan aktiviti jalan2 pun bermula..layan je la gambaq yg ada..~

~adib kat taman menan hotel~

~kat sini pun tgh renovate..huhuh~

~kat allan's water..tenang je kat sini~
tp aku tatau la, kat sini aku keja nk tidoq ja..pas jalan2 sat, nek hotel lagi ingatkan nk tidoqkan budak tu, tgk2 ngan aku yg tidoq..2 beranak tu berjaga plak..sampai kena perli ngan en amri la..aiyok...

family potrait..thanks en suami..:)..nnti kita gi cuti lagik ek..:)

4 comments:

belogpizet said...

bestnya p bercuti bila la kami bleh p bercuti gak ni...

singgah blog kami ambik tag

http://pizet77.blogspot.com/2010/05/tagged-20-years-tua.html

.:mUnies:. said...

lawa gambar yg last tu...

cik_ah82 said...

pz: hehe..tq..kmi dok tgh mncari gmbaq kmi sorg2 xjmpa la plak..huhuh

munies: tq!kmi pun suka gmbaq tuh..;p

aien said...

WOW aniversary p tempat sejuk2 besh tuh...moga berkekalan hingga hujung nyawa...adib pon dh beso kan hehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin