Followers

Friday, November 28, 2008

arghh...xsuke2!

td time rehat aku gi mid valley..besala, terasa nak menghabiskan duit..tp mmg plan nk beli barang pun..aku gi kedai vincci, nk cari kasut..aku mmg kena beli kasut pun, coz yg aku pakai ni tggai nyawa2 ikan je..aku bukan mcm kak yong, obses dengan kashot..(nak tau lebey lanjut, baca blog dia) hehe..kalo aku beli kasut, aku akan pakai kasut tu je..tu yang kadang2 aku gi opis pun aku pakai selipar je..huuhu..sungguh tidak berimej aku ini..ada aku kesah ke??

so, memandangkan kasut aku sedia ada dh nk terkopak, aku pun pi la beli..amri dh pesan beli 2 skali, 1 kasut ofis, 1 kasut serbaguna..hehe...masalah yg aku hadapi bila membeli kasut yang menyebabkan aku tidak suka untuk shopping kasut ialah saiz!argghh, tensen gile aku!semalam masa gi 1 utama pun, dh jumpa yg berkenan, saiz lak xdak!geram aku..aku pun pelik, awat kaki aku panjang sgt..mak aku pnggey aku kaki gajah, amri kata aku kaki saiz dinosour, cik fa kata aku kaki kapal!?huhu..kalo aku jmpa saiz, kasut lak macam hawaq!geram aku..so, td aku pi Mid valley, jumpa kasut yang aku berkenan..aku mintak saiz 9, budak tu terkejut..aku cakap bg je saiz kasut paling besar..

"aiyo, adik patut pakai saiz 6-7 sajala.."amoi tu memandai lak..

"tak, saya tau la kaki saya panjang mana..nnti buat letih u saja nk kuar masuk amek kasut"

minah tu masuk, dia cakap saiz 9 xdak, aku tanya 10 ade ke?dia cakap 10 ada..so aku mintak 10..mujur gak muat2..so, aku xpikir panjang, aku terus amek..tp aku rasa sepatutnya amek 9 je, coz nnti dia akan kembang kot eh..tp dh xdak, 10 pun selesa gak..

untuk sandal serbaguna lak, (td tu kasut opis, ada heel sket la, dlm 1/4 inci..xreti aku nk pakai tinggi2) hehe.., aku mmg gile berkenan sandal ni, tp saiz dah xdak..paling besar ada saiz 8..aku wat executive decision, aku terus amek kasut tu!hahaha..so, kaki aku terlebey sket kat belakang!aku xkira, lantak la..yg penting, aku malas nk cari dh..balik ni tunggu je la apa kata pengkritik en amri sharkawi..hehe..

xpelah, yg penting aku dh beli apa yg aku patut beli..yea!and untuk abg jugak!sian dia dok umah sorang2, so, balik ni mesti dia excited tgk aku beli tuk dia!hehe

adios

4 comments:

khairul onggon said...

Kasot?? Kat mid valley?? Sib bait tak gi semayang kat sane kekekeke.. Takpa ada keistimewaannya.. Nak kasi orang tgk drama pun bole.. drama Kakiku ditepi bibirmu... Special ape..

Mesti amri hepi go berlaki tgk kasut2 tu..

Willie said...

Aku paham sangat pasal kasut ni. Sebab aku pun ada masalah nak beli kasut. Kaki jenis lebar, tapi yg banyak di kedai ialah kasut jenis panjang. Ish ish ish

cik_ah82 said...

thanks willie sudi singgah..aduh, mmg tensen kalo nk beli kasut..kadang2 jumpa yg panjang, xcukup lebar lak..jumpa yang lebar, xcukup panjang lak..huhu

KasihKuAlRayyan said...

heheheh.. perli aper?? susah kan cari kasot utk yg kaki besor nie.. kyong pn kasot saiz 8 or 9.. kl jenis heel yg bertutup, mmg kne saiz 9.. masalah mmg same.. design dh cantik, saiz tarak.. tensi.. tensi..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin