Followers

Friday, November 14, 2008

holla!!

Hype..

I'm Tired..;(

Hmm..dh lama aku xblog kan..mmg pun..bz 2-3 minggu ni..tension+bengang+letey sume ada..mmg xlarat sangat..tiap2 hari kena bwk keje balik umah..bukanla merungut pasal keje ni, tp kdg2 mmg bukan keje kita pn, tgk2 bos bg lak..xpa2, think +ve..mybe mmg bos tu dok harap kat aku ja dalam opis tu..org len xbley wat qeja, aku ja yg kena wat..huhu..
Hr khamis lepas,abg bgtau kat aku dia balik..so, aku pun hepi la..tp dia ckp smpai lambat sket..aku bajet mlm dia sampai...ptg tu lak bos bg qeja kat aku..so kena siapkan dulu..tup2 abg kol..
“kat mana ni?otw balik eh?” 
“dak aih, kat opis lagi ni..org sorang ja kat opis..satgi baru nk balik..abg kat mana?”
“ha, dokla kat opis tu..xpayah sibuk2 nak balik..abg dh kat umag dr 4.30 lagi..kata semalam nk balik awal..”bunyi abg cam merajuk sket la..hehe
“hah?!aku tekojut la..dh la umah xkemas lg..hoho..pe’el aku time dia nk balik baru aku sibuk2 nk kemas umah..dh aku bajet abg nk sampai malam, sempatlagi la kalo aku nk kemas..”la, abg ckp abg sampai lambat..tu la, sapa suruh wat surprise lagi..k la, satgi org balik..jgnla majuk..”aku dh standby senjata aku kalo dia majuk ni..huuhu..time aku balik tu dh kul 540..sah jam..mampuih la aku..sampai umah kul 645..masuk umah tgk senyap ja..tgk2 abg tidoq..aku pn pi la kat dia..dia terbangun bila dengaq aku masuk..sah majuk..hehe..aku salam teruih peluk dia..hehe..aku tau dia xbley wat pa dh kalo aku peluk dia..seb bek xlama majuk..
“qeja apa la sampai xingat nk balik ni..?”banyak sangat ka qeja tu ?” la..ingatkan dh habis topic ni..”nk wat camana, kang bos marah lak..”aku kena defend gak kan..
Hbs la hr tu..tp mmg penat sgt la ni..aku qasa aku sampai dh xbley nk pikiaq dh..huhu..mlm tu mmg aku xbley wat qeja kat umah dh, takut kang abg majuk lagi..hr jumaat lak, aku bengang je..huhu..pg tu aku meeting, pas rehat kul 3 tu, aku dh xlarat nk taip minit mesyuarat, aku tulih2 ja..dh xdaya nk tgk komp..aku dh nekad nk balik sharp kul 5 hr tu..then aku check thumbdrive aku document yg aku save ka pc kat angkasapuri..hah?tak dak??!how come?aku pn panggey cik fa..”weh, ko save td kan?”fa angguk..”tak dak la beb..camna ni?”mmg aku panik gila..time tu dh kui 5..
So, aku decide kena pi balik kat angkasapuri..dh la jam gila babas, aku kol abg..”bang, org kena patah balik pi a’puri ni..”aku dh start nangis dh time ni..”org tensen ni..huhuhu”
“awat lak?” so bla2..bla2..la kan..aku pn cite la kat abg apa yg jadi tuh..abg xbley nk kata apa dah..dia juz soh drive lek lok ja la..
”abg makan la dulu ek..org dh kenyang..” aku juz ckp yg tu je b4 hang up..
Selesai je qeja aku mencopy balik fail kat angkasapuri, time tu dh kul 7.10..aku maghrib dulu coz sah2 xsempat nnti, jam teruk gila..sampai kat umah dh kul 8 lebih..aku dengan muka sedih+tensen+bengang, terus melepek je..betol2 xdak mood..
’ pi mandi dulu n isyak teruih..pastu kita makan..eh?’pastu nk tidoq, tidoq la..” abg pujuk sambil pegang pala aku..huhu
’ hahh..org xlarat la nk kuaq makan..xlarat ni..’ mmg aku btoi2 xdaya nk kuaq pi makan..
’laaa, sapa kata makan kat luaq, kita makan kat umah la..abg dh masak pun.tp simple je la..jom la makan..sian abg masak penat2..”abg menerangkan dengan panjang dan lebarnya..
’ya ka??biar betol abg’..aku pun teruih berlari kat dapoq..sah, mmg abg masak..aku tak tgk dia masak apa lagi,aku cuma tgk dapoq je, kalo berkecah tu sahla..hehe..tp yg penting, hati aku yg sedih hiba teruih tersenyum tgk abg penat2 wat kat aku cmtu..xsampai hati kan nk tolak, so aku pun menjamah la ngan abg..bley tahan gak laki aku masak..biaq la org ckp bnda ni nmpak simple, tp bg laki aku yg nk pegang senduk pun jarang, benda yg dia wat ni nmak sweet sangat..love u la sayang!


Nescafe..addicted..?

Ni satu lagi, mlm tu aku nk nescafe, abg punya la membebel xbagi aku minum..aku kena admit, yg betoi ckp abg, aku dh addicted ngan nescafe..kalo sehari xdapat 2 gelas, mmg aku bley meroyan..tp mlm tu aku mmg nk kena minum jugak, lagipun, esoknya sabtu, aku xqeja..
”xboleh!!’..abg membuat ayat tegas..huhu..takot seh...
’la, bley la abg, sok bukannya qeja pun..’aku cuba2 merayu konon..
’xdak maknanya..badan tu penat tau tak..minum nescafe satgi xbley tidoq lak..badan tu perlukan rehat..’chewah...hehe
So, aku ikut ckp abg..tp mmg xbley tahan, so aku pelan2 pi dapuq nk buat ayaq nescafe..tgh dok melayan kacau, tiba2 abg sergah!’la, sapa suruh minum..abg dh agak len macam ja td senyap2 kat dapoq..’
’plz la abg, mlm ni je..sok org xminum dah... ’..abg terdiam, teruih tarik muka..lepas minum aku kena pujuk la satgi..sudah, tamau cakap ngan aku lak..hehe..yg penting aku hepi coz dapat nescafe mlm tu..abg jgn risau la k, org xminum lagi dh, tp xjanji la..opsss...!

Holiday!!

Wah, sesungguhnya aku dah xsabaq nk tunggu cuti raya haji ni..selain dr balik kampung, kami suami isteri nk p bercuti!!eh, jd kan bang?abg dh janji ngan org kan...hehe..
Aku rasa apa yang aku nk sangat la ni adalah cuti yang sebenar2 cuti..no phone calls dr opis!abg dh janji nk bawak pi tmpat yg aku teringin sangat nk pi..tunggu dulu la,kang xkompem p situ, malu lak den!yg penting, i can’t wait 4 dat moment!ni kira 2nd honeymoon la kot..hehe..aku suka adventure, jd sementara berdua ni bley la kami enjoys dulu!hehe...
K la, aku rasa dh panjang aku merepak ni..saja aku xmau wat qeja pagi ni dulu..lantak la bos nak marah ka apa ka..abg pun dh pi outstation pagi td.huhu..sedey!sat ja dia ada kat umah..but meaningful!
Adios.. 


1 comment:

khairul azman onggon said...

Sian noo.. banyak kerja kat opis.. org sarawak cakap 'ilek-ilek la'.. iboh kerja berat gilak..'

Nescafe?? laa.. tukaq la.. pi minum Oligo Koko lagi baguih nooo.. bole cuci usus berak selalu.. kuikuikui..

Holiday?? Aduh saya kena pi sembelih lembu 10hb ni.. majlis korban.. 1st time pulak tu.. hahaha.. sapa yg terkorban nanti?? Lembu ka saya.. kuang kuang kuang..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin