Followers

Monday, November 17, 2008

Melamine..Vs Kaca

Haa..aku nk cita pasai pinggan kat umah aku ni..ampa mesti tergelak n heran kalo aku cakap aku guna pinggan plastic ja..btoi..suma pinggan kat umah aku pinggan plastic a.k.a melamine yg aku borong masa honeymoon kat langkawi hr tu..huhu..betapa rakusnya aku membeli pinggan melamine di sana, punya la seronok coz senang qeja aku..aku mmg tak dak nafsu langsung kat pinggan kaca..biaq la cantik camana pun..aku ni alah ngan pinggan kaca..hehe..sungguh..kalo pegang pinggan kaca, alamat xlama la..kalo kat umah ada 6, sok mesti tinggai 4, last2 xdak langsung..mak aku cukup bengang ngan aku coz aku la pemecah pinggan yg sejati..hahaha…aku tataula kalo aku pegang pinggan kaca, aku qasa cam gayat ja..gayat nk pegang..penah qasa camtu dak..pastu mula la prraaannggg!..kalo xpecah pun, mesti bunyi aku basuh pinggan gegak gempita..

Alkisahnya nk dijadikan ceqhita, aku terbaca majalah mingguan wanita, melamine boleh mempengaruhi system pembiakan!opps!btoi weh..lagipn mmg la ni banyak kes pasai melamine ni yg boleh mempengaruhi kesihatan kita kan..aku dh takot dh..aku kol abg..

“bang, tau tak pinggan melamine kat umah kita tu bahaya tau!bleh dapat penyakit nnti!’ako propa sket2..hehe
“ya ka..tu la, minggu ni kita pi beli pinggan baru..’..wah, boley gitu!
So, hari sabtu kami 2 pi la kat one utama pi cari pinggan!aku ni punyala berkobar2 nk beli pinggan baru..takot pun ada gak, coz nk beli pinggan kaca!haru rasa!hehe..belek2 kami beli la pinggan kaca..aku lupa nk tgkap gambaq lak..tp takpa la..so balik umah, aku pun simpan la pinggan plastic yg banyak berjasa ngan aku tu..sob2..pastu basuh dulu pinggan kaca tu..seperti biasa, bunyi-bunyian pun bergema..’nk bagi 1 blok ni ka dengaq tgh basuh pinggan tu’?abg perli..hahaa…yg penting tak pecah uols..
So, aku rasa aku dh besakan diri ngan pinggan kaca ni..takpa kot..kami beli sikit dulu, kalo pecah pun tak terasa sangat kot..hahaha..harap2 xdakla pecah, bley la aku pecah rekod kat mak aku nnti..hahah..tp kan, tetiba qasa semangat lak tgk pinggan cantik tu..bila hidang makan, qasa comey lak..comey pinggan la kan..so, aku qasa aku dh xtakot nk handle benda kaca ni..hehe..wait n see..!
adios

2 comments:

khairul azman onggon said...

Kamek tagged kitak tek.. sila baca blog kamek..

cik_ah82 said...

aok la...makaseh..tp kamek sik bapa paham la bahasa kitak tek..huhu..laju semacam jak..susah mau kejar tok..hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin