Followers

Wednesday, November 26, 2008

Happy Birthday Sarah!!hehehe…

Sarah, aku ucap selamat kat ang weh..aku doakan moga ang bahagia sampai bila2, berjiwa muda, tabah, murah rezeki, panjang umoq dll!aku doakan ang cepat2 dapat anak weh, kalo lmbat pun ang redha ja la..hehe..

Ha, hari ni hari jadi I uols!mak hepi tau hr ni..hehe..dh 26 tahun aku ni, tp rasa cam 16 jek!huahuahua…tp yg sedeynya, amri xdak!dia kat taiping..huhu..tp pandai mamat ni wat seprise kat aku no..

Semalam aku mmg ngantok tahap gaban rasanya..pas maghrib, aku tgk THS:Britney spears:Price of Fame kat channel E!, tup2 terlelap sampai kui 9.45 mlm..tu pun, amri kol..dia kata ‘awainya tidoq malam ni’?tu la, ngantok nya..dia soh aku solat isyak dulu, time tu pun aku xmandi lagi tau dak!haru toi kan..kalo amri xdak, mmg aku malaih sket nk mandi..kukuikui..

So, pas dah isyak, aku dok lepak depan tv agi, tgk csi:NY..tp cite repeat..so aku tutup TV, masuk bilik, kunci pintu, dan dushummm!terus tidoq..senang lak aku tidoq mlm td..pastu handset aku b’bunyi..amri kol..tp dh xlarat nk angkat..tgk jam kat handset kui 12:08 pg..(aku cepatkan 8 minit, so kui 12 la kan)..aku dalam pening2 lalat tu, angkatla..
“sayang tgh watpa?dh tidoq ka? 
“ha la..ngantok ni abg..”mmg aku xlarat nk bukak mata..bukan senang aku nk tidoq senang cam ni, kalo dak, mau guling2 dulu baru bley tidoq..dh senang tidoq, kena kacau lak..
“lamanya tidoq..dh la awai lak tu..ni bukak mata ka dak ni, bangunla sat..”
Aku pun terpisat2, bukak la mata..tp still baring lagik..
“Selamat Hari Lahir sayang..!”
Ooo, besday aku!besday aku la!hehe..aku pun terus celik seluas2nya..
“tahun lepas abang tertidoq, tahun ni abg jaga jugak sampai kui 12..”
“tengkiu abg..a’ahla kan, tahun ni lak org tertidoq masa besday abg..” (fair & square la kan..)heheh
‘hmm..nak hadiah dak?”bely abg tanya soklan camtu..dh besday aku, mmgla aku nak kan!huuhuhu..tp wat2 tak paham la kan..
“ala abg ni, nk bagi, bagi je la..tanya lak..”aku dh la ada rasa ngantok lagi dlm kepala ni..men2 lak ngan aku no..
“kalo nak hadiah, kenala bangun dulu..”
Aku dh terpikiaq adakah abang dh balik?adakah dia wat seprise terjogol depan pintu bilik, tp disebabkan pintu bilik kunci, dia tak dapat masuk?(pelik kan, kalo abg ada, aku xkunci pun pintu, pdhal kalo ada org nk masuk, bukan kira sorang ke duaorang kan..takot la maknanya)
“ha, org dh bangun..pastu apa lak..” (aku tunggu ja dia kata dia kat luaq..huhuu)tp aku jengok tgk kat luaq, xnampak keta pun..frust2..hehe ..
”bangun la pi kat bilik solat, bukak almari kotak tu..(nk tergelak aku, kotak dia kata almari..hehe)

Aku pun pi la kat bilik solat, ada kotak, kotak tu kotak kertas A4, aku balut cantik2, pastu aku wat tempat simpan majalah..

ni la kotak yg disimpan hadiah tu..pandai no..

Pastu bila bukak, aku nampak majalah je..abg ckp tgk la sampai bawah..bila aku tgk, yea!aku nampak ada kotak hadiah lg..so aku pun gelak terkekeh..abg suruh bukak hadiah tu..
Aku pun masuk dlm bilik, bukak atas katil..suspen ni..bila bukak, taraaa!yeayeayea!i like!terus aku jerit..abg bg set perfume lancome, miracle!aku baru terpikiaq nk beli bulan depan, mesti ada sale sempena christmas kan?tup2, abg dh belikan..save duet aku..hehehe..
ni la dia my burfday present..yea!
”suka x?”..
Mestila aku suka!benda yang aku nak, tetibe dapat, mau xsyok!hehe..
”ni mesti mahal kan abg, kalo tggu christmas, mungkin ada sale nnti..”
”xpe, abg tau sayang nk beli perfume tu, coz dh habis yg lama kan..”
”hmm...org ingatkan masa abg ckp suruh bangun tu, abg ada kat depan pintu..”huhuhu
”xdapatla sayang..ingatkan nk try jugak,tp xbley, ni akaun akhir..banyak nk kena buat..abg try my best eh..nnti balik abg bwk g makan..nk makan kt ne?”..
Soalan tu yg den tak gemar nk jawab tu, aku lebey suka abg bwk je aku g mana, aku xkisah pun..
Xpela, yg penting, aku xsangka pun dia simpan hadiah tu kat c2..sebenaqnya, kotak simpan majalah tu, aku dh bukak hari sabtu masa kami nk kuar gi jalan2 hr sabtu tu..coz ada frame dlm tu, so aku juz tgk2 je, aku x expect pun dalam tu dh ada hadiah sebenaqnya!
”abg tau kan, org dh bukak kotak tu masa amek frame hr yg kita kuaq jalan tu..tp org xpasan pun, nasib bek org x selongkar sampai bwh..”
”ha, tu la, lega xtgk sampai bwh..abg dh letak dh hadiah tu dlm tu time tu..ingatkan sayang jumpa dah, cuak jugak time tu..ingatkan sayang nk sengih2 kat abg ke, pastu nmpak cam besa je, mesti xjumpa lagi la kot..”abg cerita dgn leganya bhw surprise dia menjadi..hehehe..
”thanks tau abg..wpun, abg takde kat umah, tp rasa cam ada lak skang ni..hehe..”
”abg doakan sayang panjang umur, murah rezeki, moga kita dapat baby cepat2, n jgn tumbuk2 abg dah..dia tumbuk, dia lak yg nangis..hhehe”
”ye la, abg buat lagi sakit..” (FYI, kami ni gila skit, xdak qeja, bley men tumbuk2..sampai nangis2 aku kalo kitorang lawan..huhu..)

So, lepas tu aku dh xbley nk tido dh..terkebil2 mata ku ini..seqonok pun ada, sayu pun ada..tp yg pasti, ku tunggu jugak abg balik nnti..love you abg!hehe..

Aku dapat bnyk jugak msg mlm td dr kengkawan yg wish besday..thanks so much..tp aku nk petik msg my lovely friend, ina..ayat dia best sangat..

”Semoga kamu mendapat cukup kebahagiaan untuk membuat kamu bahagia, cukup cubaan untuk membuat kamu kuat, cukup penderitaan untuk membuat kamu menjadi manusia yang sesungguhnya, dan cukup harapan untuk membuat kamu positif terhadap kehidupan..”

Thanks, aku suka sangat ngan ayat tu..skang, aku tgh berharap dgn cara positif..semoga aku akan sentiasa positif thdp kehidupan..huhu..

Adios!


2 comments:

khairul azman onggon said...

Selamat hari lahir wahai rakan sepengumpatan ku.. kekekeke.. Amri bg hadiah ape??

cik_ah82 said...

lor, mau ditanya lagik onggon ini..yg ku letak gambo hadiah besar2 tu xkan x nampak kan..hehhe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin