Followers

Friday, June 5, 2009

:. breaking the magician's code .:

wah, tajuk..very the mistik kan..haha
semalam aku n amri lepak2 depan tv..
aku xmasak semalam, coz kenyang makan laksa lagik kan..
tp pas maghrib tu, amri lak lapaq..
so, tggu isyak dulu, pas solat, aku gorengkan fries sajor..

dia lak seperti biasa melepak tgk tv..channel AXN..
'breaking the magician's code'..cite ni ha..
aku xminat sangat mula2 tu..lagipun dok kat dapo..xde la menengoknya..
tp aku tgk dia kusyuk bangat seh tgk..

dh siap goreng tu, aku pun bersila la depan tv gak sambil mengudap2..
'besh tak bang cite ni?'
'besh!ooo..dh tau dh trick dorang ni camana..'
so..aku pun layankan jugak..tp gerun tgk dia punya magician tu..bertopeng bagai..
selama ni tertipu kita ngan dorang men silap mata..
ingatkan magic la sangat..hampeh..!

tp, yg aku nk gelak tak hengat ni..bila dh abes cite tu..
aku tgk amri ni duk kusyuk wat apa ntah..
tetibe dia cakap..
'ha..meh abg nk wat magic lak!..tgk ni..'
aku tau, ni mesti dia wat magic yg part aku xtgk coz kat dapo td..
aku of coz la tau dia akan tipu kan wat magic..so, time dia wat tu, punyala pedoo aku tgk tangan dia..
aku tak mau termiss langsung pun pergerakan tangan dia..
dia guna putik kapas tinga tu..
so..konon2 dia berjaya la hilangkan benda alah tu..
aku pun gelak la xsemenggah toi..
'laa..bley ilangkan je?adakan balik xbley ke?"(sambil gelak setan ni)
tup2 dia kuarkan balik putik kapas tu..terpisat la mata aku kejap..

dh tu, dia pulak melompat2 macam budak dapat aiskrim..
kononnya dia berjaya la tu coz tgk aku tercengang cam tu..
tp peel aku yg dia bengang tu coz aku ni kalo curious sgt, aku akan tnya sampai la aku dapat jwpn..
'mana bley bgtau, nnt dh xmagic la..ni yg malas kalo tnya2 ni..'
'aahh, bgtau la..org nk tau macamana abg bg ada balik benda tu..' (sambil hentak2 kaki ok..haha)

so..last2 aku dapat tau..mau tak berguling aku kat c2..

jadinya..untuk tatapan kalian..
aku persembahkan..amri the magician (amatur ok)..
he's breaking the magician's code!..kahkahkahkah..
tarrraaa!

*amri xdak topeng muka..so, dia nk gak cover dia pakai anak tudung ni..(hahaha)
sila abaikan sora yg gelak cam pontianak itu ya..;)

video

k, sekian persembahan drpd magician yg amatur..
adios.
.

7 comments:

Precious said...

Wokeh ... bila nak buat persembahan? BTW, sora pontianak tuh aku tak dengar sebab aku tak dak speaker nih ...

♥chentaMAYA™ said...

lallaa~
sweet la k0wg!~

am-rie said...

camana nak cover malu nie..ingatkan nama magician di rahsiakan..hehe

cik_ah82 said...

precious:
salam singgah..
alhamdulillah xdengar sora tu..haha

chenta:
tq!;p

amrie:
eh?apsal malu lak?kamu kah magician itew??;p

irbika said...

wah, terrer nyer magician tu! sib baik dah tau trick tu! hehehe...

aien said...

haha bagus la magic tuh...tertipu sudah den ini...hehe...buat lagi buat lagi...kali nih pakai tudung bawal boleh wakaka...

sory nyampuk2 sini...salam kenal

cik_ah82 said...

aien:
salam kenal jugak..thanks sudi singgah yee..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin