Followers

Wednesday, February 3, 2010

kisah budak ini.dah tumbuh.[dengan girang]

Hehe..besala kan, mak dia suma nak cite kan..kesah la kan, ni kan blog aku..aku rasa nk taip, aku taip..kalo x aku senyap sunyi je la..(motip gtau?)

Semalam masa nk amek adib kat taska, kak kimi (mama adib) gtau dah ada notis parents dah xbley masuk amek anak kat dalam..dorang akan anta kat pintu..sebelum ni kan aku mmg suka lepak dalam tu wat cam umah aku snrk..ingatkan dorg marah n sebab aku la notis tu ada..mybe ye..hehe

Tp aku terkecuali uols..sebabnya?adib org 1st sampai, n org last balik..hahaha..sian chayyang mak ni..ye la, kebanyakan yg antaq anak staf c2 kan, aku ni kira org luar la..amri je staf c2..so, dorang yg keje kat c2 anta lambat la, dlm kul 8 g2..adib 720 am dh terpacak kat depan pntu taska..n parents len kul 5 balik la kan, amek anak dorang..aku slalu sampai taska dalam 530 – 545 ptg..

Dorg naikkan memo tu coz kalo time puncak org anta n amek budak, xke penuh mak pak je dlm taska tu..so, nk bg keselesaan kat budak len,mak pak antaq kat depan pintu je..tp bley tgk dr luar la..aku?hehe..dh time aku sampai xde org lg, n time aku amek, org pun dh bo liau..jadi mak bebas la dalam tu bergosip bersembang ngan deme sume..hehe..shukeeeee....tp aku xde la nk amek kesempatan ok..hehe

Haaaa..dh lari tajuk ni..

Smlm masa nk amek, kak kimi tba2 cakap;

‘eh anak awak ni dh tumbuh gigi ek?’

Aku terpinga2 la..

‘tak tau lak org..kena check dh ke kak?’

cube awak tgk ni ha..gigi bawah si adib ni dh tumbuh..tp bru nk tmbuh la..kat paras gusi la baru..’

Xcaya aku..

Nengok aku cam xcaya je cakap dia, dia pun tunjuk kat aku..nampak la putih cam gigi,aku pun pegang2 kat tempat tu, keras n cam tajam..pastu adib sengih2 kat aku..hehe

A’ah la...adib dh tumbuh gigi!hehehe

Tp mmg 4 bulan kan baby tumbuh gigi?aku jakun ok..;p

Cewiiiiii...

Aku cuba nk amek gambaq time dia tidoq, tp adik aku cakap aku kejam bukak2 mulut dia cam tu..haha...nampak je la sket..ampa nampak ka?kalo xnampak wat2 nampak je la..kang sok2 aku kejam lagi, aku tgkp gambaq lagi..kasi clear..;p

~bg mamat dia lena puaih2 dulu..pastu wat la apa pun kat dia, xsedaq dunia punya..~

~aku tau ampa mesti jegey bulat mata tu nengok betoi ka dak adib tumbuh gigi (ke tgk tgn mak dia)..haha..xclear la uols..kang aku jadi kejam balik..tp tiap kali nk amek gambaq, mamat ni akan tutup ngan lidah dia..huhu

Owh, tetibe aku rasa ngilu kat nipple aku..mcm2 terpikir, kang dia gigit kang, ngan gusi pun dh sakit..huhu..dh la dia kalo dah habis nenen, men kalih cam tu ja..kang tercabut nenen aku kang..tp aku dh baca tips xnak bagi anak gigit nipple..akan ku praktikkan nnti..menjadi ke idak..;)

tp ada org cakap adib tumbuh gigi cepat..ntahla..ada yg kata cepat tumbuh gigi, lambat berjalan..wallahualam..xkesah la, janji sehat sudah..tp adib skang ni mmg cam budak besaq ja lagaknya..dari sendawa dia, sembang dia, kentut dia, sengih dia..semua besaq!hmm..ikut ayahnya dah ni.kompem.

~budak moncet ini very the banyak akai.but i lebiu.;p~

~memasing nk lawan mulut sapa lagi muncung..haha..*ayah cakap kamu kuat bebel, ikut seperti mak kamu ye?.hehehe*

p/s: mak akhiri dengan ungkapan, i lebiu chaaayyaang!;)

7 comments:

puterikurekure said...

adib dah besar! dah tumbuh gigi...best2.

ala, lambat jalan takpe. asalkan sehat je. :)

susudalambotol said...

anak awak cukur bantal?

purple_lav said...

ee...laju tol perkembangan adib ni.dh nk tumbuh gigi plak...

cik_ah82 said...

intan: tu la kan..asalkan sehat..cukuplah..

susu: hidd, dulu ada..sekarang ni dh tumbuh sekata.arjuna lak?;)

fiza: hehe..perkembangan baby xsama kan..adib cepat yg tu, mgkin lambat yg lain.heheh

cik_ah82 said...

hahaha..hidd, maksud tumbuh sekata tu, rambut belakang dia dh tumbuh sama..tp still yg depan lagi banyak dr belakang..hehehe

pizet77 said...

nnt leh la gaduh2 nak berus gg lak...hehe nampak la ckit biar pun kabur gmbr tu...

Dusty Pixie said...

comey peluk bantai!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin