Followers

Thursday, December 31, 2009

ditendang2, disepak2..

pg td aku gi ppum tuk check tiroid..
ni adalah check setelah 4 bulan lbh aku dh stop makan ubat tu..
b4 tu berkobar2 ni nk gi spital..so aku kol dulu ppum..dia kata gi kat tmpat last aku check..aku kata last check masa pegnen..dia kata pi kat c2 la..

so, bila aku sampai kat klinik ibu mengandung, dia kata naik kat menara timur, tgkat 5..
aku pun naik la..(dimaklumkan ye jarak 1 tmpat nk ke 1 tmpat ni jauh bnor la)
sampai kat sana, cuma ada unit bantuan kebajikan (aku bukan nk mintak bantuan ke hapa), then makmal bio apa ntah..aku dh blur..xkan la nk kena ke cni lak..bila aku tanya org tu, dia cakap kena turun balik ke klinik mengandung tuh (sabor cik ah..sabor lagik)..tarik nafas...

sampai balik (dgn peluh toksah dok kata la)..org kaunter tu cakap, dia silap cakap tgkat 5 (darjah bengang dh mendidih2 ni..nk je aku bebel kat c2..)adaka salah cakap..???!
'hah, pastu awk nk suruh saya berlari kat mana lak ni?saya alang2 dh peluh ni baik bg lencun trus..'i marah2 pun still cakap manja2 g2..hahaha..

'akak gi kat ruka la ye kak..tgkat 1..'
aku pun choih trus jalan laju gi tgkat 1 tu..sampai2 org depan kaunter tu tgh gayut lak..sembang mula2 pasai dia xdapat cari fail patient mana ntah pastu melalut gossip hal kawan depa lak sambil gelak terkekeh2..aku dah hangin, aku hentak kan bekas ayaq aku (aku bawak sebotol ayaq besaq ok..hee) kat kaunter tu..

tekojut mak ai kakak tu..trus mintak maap n letak fon..pastu bila aku terang kes aku camana, dia kata bukan kat c2 lak (nk je aku terajang lak meja tuh kang)..dia kata kena pi kat bawah..arrrggghh..bengang2..

turun bawah, amek no..tggu lagi 45 min juz nk tggu no dipanggil tuk daftar..tu belum tggu nk jumpa doc lagi tu..
huhu..karenah birokrasi tui la depa ni..cam hampeh ja servis (ate nk pi swasta aku kedekut kan..muahahah)..keseluruhan nya aku tggu nk dekat 2 jam tuk sume proses daftar sebelum nk jmpa doc..wuuuaaaaa...ye la, mcm bola je dorang wat aku..tendang sana, sepak sini..sedihh ooo..(wat muka simpati nih)..;p

next sambung pasai jumpa doc lak..huhu..

3 comments:

aien said...

my frend Dilla pon ade sakit nih...ye operate dh ari tuh...kt blog aien set nme Puan Dilla...moga semuanya slamt ek

aien said...
This comment has been removed by the author.
cik_ah82 said...

tu la..dh baca dh blog dia hari tuh..dh lama kan dia xupdate..harap2 xdela sampai kena operate..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin