Followers

Monday, December 7, 2009

aktiviti hujung minggu dengan budak kecik

ni aktiviti weekend kami 1 family..masih banyak lagi barang2 adib yg kami xbeli..
pagi sabtu tu, cik ina, cik aida n cik miah (masih available ye) dtg jenguk2 adib..surprise tau dorang siap bawakkan kek besday aku..toche2..
~yummy2!syedap oo kek ni..tp depa ni terlupa ka apa..aku mak la, bukan mama..heheh..xpola, janji syedap..~

pastu dibaginya adib hamper ni..mak dia lak yg sonok lebey!
~ayah dia sebuk gak nk masukkan pamplet tu..sabo ja la..~
~nk kasi adib men bola lambat lagi la ayah..meniarap pun xlagi ni..~
then, ptg tu, kami ber 3 kuaq skali ngan adek aku gi curve..amri nk beli carrier baby bjorn haa..apa yg dia suka sgt tataula..

~sesi pemilihan oleh ayah adib..mak lak sebuk bg makan si anak..isk2~
~aci redah je menetek kat cni..thanks nursing cover!adek aku cakap ken ni mcm org indon..adaka patut..kecik ati org yg jahit ni..xkesahla lawa ke idak, janji menutup apa yg sepatutnya..ngeh2~

~taraaaa..ayahnya dah beli, terus angkut boh adib dalam tu~
ari ahad lak, keluar lagi nk cari stroller adib..ye la kan, aku kan dok ngan adib je coz amri outstation 3mggu..umahlak jenis yang bertingkat2, barang2 dia lak banyak campuq ngan barang aku lagi, jenuh nk berangkut..mana nk angkut dia lagi..so, kena ada gak stroller ni, maknya xcukup taf..hahah

~adib sonok ek dok dlam tu..mak kendong lagi besh kan..~
~pose ngan mak dulu sebelum jalan2..hehe~
~maknya sebuk memilih yg mana berkenan kat hati mak..eh, anak..hehe~
~tgh2 syok pilih, adib berak la plak, sampai kena abes seluar..nsb bek mak dia dh ready bwk baju spare..seb bek kat metrojaya ada bilik baby..si ayah la plak bersihkan, nampak steady, tp muka mcm nk muntah ijau dh tgk taik anak..hahaha..sori bang!tp ijau2 pun abg mmg besh la..hahaha
~dh abis tukar, tangkap gambaq!sekianla adanya..;)

8 comments:

mrs.edy said...

akak ade tiriod kan??
blh mnyusu bdn ek?
sbb mksdre pom tiriod..
doc xbg die susukan ank die..
dh 2 org ank die yg xmnyusu bdn..

naz ilyn said...

salam...tahniah!! sebab berjaya memberi susu badan...sekarang ni makin kurang ibu-ibu muda beri anak susu badan atas sebab-sebab yang seakan-akan mementingkan diri sendiri (maaf cakap ler) akak rasa amat bangga dengan kamu moga terus berusaha untuk anak-anak yang seterusnya...
dulu akak pernah kena keji dengan seorang ibu berbangsa lain bila dia tengok akak menetik anak kat tempat belakang dalam pasaraya...

pizet77 said...

happy breastfeeding...comel nursing cover pz blum beli lg huhu br dok survey2 nih any suggestion?

cik_ah82 said...

mrs. edy:
a'ah, akak ada tiroid..masa pegnen 34 minggu tu akak dh stop makan ubat, skang ni xpi review lagi level dia..stakat yg akak tau, boleh menyusu badan..cuma kena tgk jenis n tahap tiroid tu kot.minggu ni akak gi amik darah nk test..doakan!hehe

cik_ah82 said...

naz ilyn:
salam..makaseh kak!tgh semangat nih..hehe..akak xpelah dok ngan anak2 je, senang, suakan je..
ala kak, saya xmalu pun, xkisah org nk kata apa..kat mana2 kalo adib nk nenen, saya suakan je, janji bertutup aset kita tu..hahaha

cik_ah82 said...

pizet:
tq2..nursing cover tu kami beli kat website kedai chomel..tp kalo awak nk jahit snirik pun senang baitu jek!simple je, potong kain, jahit tepi..tp sebab saya malaih, tu yg saya men order jek..corak yg saya nak out of stock, so sy men bedal jek!nnti sy nk order lagik!

Dusty Pixie said...

zul tak berani tukaq pampers lagi.. dia kata ammar kecik sangat.. ada ka patut.. kami bagi masa kat dia sampai ammar 2 bulan! bagi badan keraih skit..

Anonymous said...

Amiable dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin