Followers

Wednesday, December 16, 2009

aku xmalu pun.lalalalala

Ada kakak kat ofc aku tegur aku ‘xmalu ke bawak botol and benda nk pam tu ke pantry, pastu selamba je bawak susu masuk dlm peti ais..?kalo pompuan xpe gak, ni kalo laki nampak, malu la kan..’

Ok, aku nk jawab eh..AKU XMALU PUN LAAAAA...xmalu langsung aih!

ok, mgkin mmg betoi aku ni muka xmalu sket la kan..hahah..aku pam dlm bilik aku kan, lepas habis pam, aku kuarla basuh breastshield n botol kat sinki pantry..pastu aku letak susu dalam fridge..tu pun salah ke?setau aku la, aku xdak pun dok junjung benda alah tu nk tunjuk2 kata aku baru pas pam..mengong ka apa..n kalo budak laki nampak sekali pun, aku selamba je..bukannya aku tunjuk aset aku yg xseberapa pn tu kan..aku admit, ada ofcmate laki tnya aku, n aku jawab ja..aku pam susu tuk anak aku..n dia pun baru tau kata kita bleh pam tuk anak..benda ni bukan lucah beb, education ma..chewahh..salah ke?hmm..

Selagi aku rasa aku buat ni xkacau org, aku xkisah..xde la bila aku nk pam, aku wat announcement kat ofc tu..hish..

Kalo akak nk kata malu, baik akak gi tegur budak2 pompuan yg tayang pusat n segala lurah n bersidai kat shoping kompleks..kalo pada aku tu baru malu..pada aku la.

Sekian.

10 comments:

naz ilyn said...

salam....terus terang akak cakap orang yang cakap macam tu sebenarnya malu pada diri sendiri sebab dia tak boleh buat macam kamu buat...iri hati ko...buat apa nak malu malahan pada akak orang lelaki lagi suka dan respek pada perempaun cam kamu ni...dia tu yg sepatutnya rasa malu sebab bagi anak dia susu lembu...

pada zaman sekarang ni kita sepatutnya berusaha buat sesuatu demi masa depan zuriat kita...sekarang ni ramai anak-anak yang tak perdulikkan ibubapa lebih suka bergaul dengan kwn2 kat luar dari bermesra denagn ibubapa...kalau dari kecil kita selalu mendakap dengan memeluk anak kita dari dada dia ke dada kita...merasakan hangatnya pelukan dan belaian mesra dari hati ke hati InsyaAllah perasaan kasih yang dipupuk dari kecil membawa ke besar...

aien said...

ala bukn nye pam dpn org kan wt pe nak mlu...kakak tuh yg still malu2 tiger kot hehekeke...

mne mcm tuh dh di anggap education dh zmn skarg...llki yg educated n memandg positive mmg dh tau n ok saje...bukn luch laa..ish ish ish...

wanna said...

biarkan la cik sarah..
mulut2 org opis kita nie mmg kureng ckit..tak bulih buat benda len ckit mula la dok ckap tue ckap nie..abaikan..ang bukan buat salah pon...yg penting adib sentiasa tembam n sihat..yg len buat bodo ja...

puterikurekure said...

isk..biar apa orang kata sarah. buat dek je...diorang dengki tu. hehehe~
jeles tau orang leh pam2 susu ni. terer betulla!!!

meh nak tabik toing3x.
:)

adib apa cer?
sehat ke?

mieoney said...

malu klu kita menyusukan anak secara terang2an tanpa cover hingga menampakkan kita punye aset..itu aku admit aku malu..tp klu stkt bwk breast pump ngan susu yg dh diperah nak wat per malu..bangga lai patut ada..

cik_ah82 said...

kak naz: thanks kak..tp tu la, rezeki masing2 kan..org alhamdulillah so far dapat fully bf lagik..

aien: yup, so far dh berjaya meyakinkan sorg budak laki kat ofc tuk ajak bakal bini dia bf nnti..hahaha

cik_ah82 said...

wanna:hahaha..ang tau ka sapa?jeng..jeng..tp aku mmg muka xmalu pun..aku xkisah pun org nk kata pa..ni saja nk luah kan ja..;p

intan: toing2..xpela intan, rezki masing2..xkisah, asalkan kita dpat besarkan anak kita kan??adib sehat2 ja..hehe

mimie: tu la pasal..aku kalo la nampak tetek aku ka, ye la aku mmg malu..tp stakat breastshield aku kesah pa..bangga oo..ang pa cite weh?

pizet77 said...

abaikan je org mcm tu...dia x tau sebenarnya cuma nada soklan dia sedikit berbeza...kena explain nnt paham la tu...

Dusty Pixie said...

kena tunggu la plak org kat ofc kami cena nnt..

cik_ah82 said...

dustypixie: kalo bilik ampa dekat ngan toilet ok sket..senang..mcm kami bilik hujung, mmg kena jalan joh sket..;p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin