Followers

Sunday, April 5, 2009

~ i'm back..~

pg td baru je aku n amri sampai dr kampung dia kat lundu, sarawak..

letih..

tp sampai2 je aku terus kemas2, punggah2 barang..senang mata aku tgk..

japgi tghari nk gi kenduri lak..

yg penting makan, takpe..hehe

sebenaqnya, kat kampung, xdela gi mana2 sgt pun..dok umah je banyak..

adala gi kuching 2-3 kali, tp malaih nk amek gambo..

1st sampai kuching dulu (pasal keje) punyala excited amek gambo, tp dh kawen ngan org sana, qasa cam besa je kuching tu..huhu..

nk gi kuching pun, aku dh mengeluh..lenguh pinggang wey..so, dok umah lagi besh..lundu-kuching sejam lebey..jalan kat sana berombak2 kan..xkoser la aku nk penat dlm keta..

yg besh, aku dapat resipi dr mak mentua..sonok n excited lak nk try..

dapat try makan manok pansoh, n obor2..(wpun amat tak kena ngan tekak aku..huhu),,xlupa jugak mee kolok..(pelik aku, dh banyak kali gi sana, baru kali ni aku makan..)

dan dapat menyaksikan kebuncitan perut amri masa kat sana..bertambah2 makan weh..xtambah 3 kali xsah..aku siap cakap, balik ni confirm dia kuruih coz aku xrajin masak cam mak dia..hehe..

k la..tu je..sok dh start qeja..arghh..malasla lak..mesti aku kena haruk ngan keja ni..huhu

p/s: selamat balik kampung tuk onggon n irbika..menyambung cutiku di sana..hehe

12 comments:

AmirFX said...

Ihhh... Lama dah tak dtg kuching.. Haha... Rindunya nak makan mee kolok...

Dusty Pixie said...

huhu.. nama makanan rasa mcm takut nak makan :P

cik_ah82 said...

amir:
sedap eh mee kolok?hehe

dustypixie:
a'ah, mula2 dengar pun qasa takot nk makan..

eDrYaNa said...

wahh!
bestnye dpt blk kg..
hehehh..
celamat kembali b'tugas..

p/s : xde gambaq t'baru kerrrrrr? hihi..

mat said...

baru test makan manok pansoh & obor2...ok lagi tu, dah try makan umai ikan, ikan terubok fresh & sago tak? kalo nak tau rasanya, tanya dgn abg onggon.

Shitsurei shimashita said...

xkan balik kosong jer..hehehehe gurau2 jer.

cik_ah82 said...

shitsurei:
aik, hari tu sebeban aku bawak kek lapis gi opis, aku letak kat pantri..dh canang satu opis dh pun..ko yg lambat..hehehe

susudalambotol said...

macamana ye awak membiasakan diri dgn orang2 sana?

cik_ah82 said...

susu:
hehe..men hentam je..
sebab tu jadi bila bapak mentua soh potong buah tembikai, gi amek petola..huhu..
tp kat sana besh sgt!tenang je..sedara2 sume layannnn je..mybe coz jarang balik kan..

eyza said...

betul2... org kat sana baik2 kan... tambah2 plak kalau kita org semenanjung... layanan baik punyer... ini berdasarkan pengalaman sendirik tau.....

cik_ah82 said...

eyza:
a'ah, bukan nk kata..kdg2 dorang layan cam kite ni tetamu kan?sume xpayah buat..rasa kekok lak..tmbah2 mak mentua, asyik soh kita makan je..hehe..nek segan pun ada..tp xde la nk amek kesempatan..awk bila balik sana?

鳳梨酥Blue said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin