Followers

Sunday, April 12, 2009

bekpes@ hujung minggu..

hype!

waaa, hr ni pepagi aku bgun dh ada niat ok..hidup mesti ada tujuan..haha..

nk wat cucuq udang!coz semalam kuah kacang ada lagi kan..nasi impit pun ada lagi...

qasa berkobar2 nk wat cucuq ni, pas tgk mak sedara amri wat masa kat swak la..tp dorang wat bulat2 je..comey2 je..

tp kalo ikut style kat kedah, cucuq udang kembang2, maksudnya xikut bentuk la, men hentam je..;)

lagi satu, kalo kat kedah (aku tatau la org kedah len camana kan)..kami makan cucuq udang cicah kuah kacang..baru terangkat beb!

dh sepasai amri bangun tgk aku goreng cucuq ni bantai dia gelak..tgk kemain lagi bentuk nya..pastu dia kata udang kecik2 dh la, aku letak udang kedahak besaqnya..tp ok apa kan..mula2 aku grg guna sudip xjadi, lekat..last2 aku guna tgn jugak..hahaha..baru jadik kan..lantakla camana bentuk pun, janji nyaman sehhh..

~biarla bentuk ko ke laut pun, janji ko sedap kan!;) (nak puaskan hati jugak)

pekena lak ngan kopi o panas kan..wah, mmg melantak aku..puas qasanya dapat makan benda yg dh lama nk makan..yeayeayea..

so, hr ni kami xgi mana2, coz amri sibuk nk baiki scooter dia yg kena copet tu..

p/s:tatau nk masak apa lunch ni..malas pun ada..huhu..

hrp2 weekend ampa sume besh k!;)

7 comments:

Dusty Pixie said...

HaHa.. mak kami buat sejemput2 ja..
tp mmg sedap cicah kuah kacang
menjilat jari!!

cik_ah82 said...

dusty:
kan..kan..?mmg kaw kan cicah ngan kuah kacang kan?cicah sos xsedap!hehehe..
sejemput2 pun ada gak td, tp konon2nk wat cam kat kedai yg kembang besaq2 tuh!;)

tHEoNLYbONG said...

tpkn.
cicah smbal kicap ag sdap
hu3.

cik_ah82 said...

bong:
ya ka bley makan ngan sambal kicap?hmm, xpenah dgaq pun..hehehe
xkisahla kan makan ngan apa, janji masuk perut, kenyang..;)

eDrYaNa said...

uishh!!
cam sedap jee..
tp rs xtau lg lerr..
ekekekeke...

eyza said...

betul...betul...betul....kita kat kedah mmg mkn ngan kuah kacang kan...2 yg bila eyza baru dok kl cam pelik je tgk diorg jual cucur udang xde kuah kacang.....

cik_ah82 said...

edryana:
aiseh, org kalo masak mana ada yg xsedap..kalo bentuk xlawa pun, dijamin qasanya syedaapp..hahaha

eyza:
a'ah, dulu masa mai kl beli cucq udang depa bg sos ja, pelik gak tak dak kuah kacang..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin