Followers

Tuesday, April 21, 2009

~jalan2 @ cameron highlands~

sabtu malam.

tiba2, si suami berkata, "panasla skang ni..dok umah berpeluh..sok kita gi tempat yg sejuk sikit nak?"

'kat mana?" (acuh x acuh)

"cameron highlands..nak?"

'ye ke?' tercegil bijik mata

si dia angguk..aku pun angguk..

dlm ati, punyala jauh nk lari ke tempat yg sejuk pun..hahahaha

tp lewat pagi tu, aku qasa xsedap perut je..berselang 2 jam aku bangun..pedih ulu hati..so, ingat niat nk jalan2 dilupakan..

ya, pagi itu aku terlajak subuh..sungguh xsedar..jam 8 baru solat subuh ye..huhu..

kau tgk aku, aku tgk kau..

'jadi x nak kuar ni bang?'

angguk.

'gi la siap cepat, nnti dia yg lambat..'arah si suami..

kul 9 gerak dr umah, singgah bekpes kat restoran jejantas..pekena roti bakar kat kopitiam (yea!dapat apa yg aku nak) then terus ke destinasi..

seperti biasa, aku tido..

kat exit simpang pulai, amri kejut aku dengan jeritan "hari nk ujan la.." (dengan muka frust ye..)

aku terkekeh2 gelak sambil terpisat2 mata baru bangun tido..

nk sangat pi tempat sejuk ko..amek..

tp teruskan jugak..arghh..sungguh aku tatau jalan ke sana bengkang bengkok cenggitu..maklumlah, dua2 xpenah pegi lagi..peningnya kepala aku..berdenyut2..punyala lama nk sampai tanah rata..tp giler punya sejuk, dh la ujan, kabus tebal ya amat..

sampai kat atas, dh xujan..tp aku cam dh xde mood nk jalan2 or amek gambo coz kepala sakit, perut pun meragam..huhu..nk lari ke tempat sejuk punya pasal.rasakan.

tp demi si suami, bertahan je la..

tp, seronok jugakla. memandangkan ni 1st time ke cni, dgn tatau nk ke mana..ikut gerak hati saja.

aku enjoy..

kami pegi ke strawberry park (ice blended dia sedap giler)..

singgah di bharat cameron tp tidak di boh plantation coz aku xdaya nk jalan dh..

otw balik, bila tgk balik gambo2, amri cakap kena pi lagi ni..coz gambo xbanyak..xbanyak tmpat yg kitorang explore pun..tu la, sapa suruh dtg xplan, on d spot je..tp, i hd fun~

mungkin nnti akan bermalam jugak..tp bayangkan jalan nk ke sana buatkan aku tak sanggup je..;)

ni gambo2 yg ada kat aku, sikit je..ada lagi dalam kamera si suami..nnti upload lagik..

~kabus tebal giler..sejuuukkk...~~di bharat cameron..memborong teh pelbagai perisa yg aku suka di sini..amri xbg turun ke bawah, takut jatuh..licin katanya~

~kat strawberry park..tp yg ni kecik je..~

~wif my other half @ cameron..insyaAllah, akan ke sini lagi nnti..;)~


sampai di rumah jam 6, aku xdaya lagi buat apa2..keletihan..huhuh

8 comments:

purple_lav said...

cik ah naper perut awk tu nmpk lain macam jer...ala bgtau le kiter, tak nak kongsi berita gembira ke?

eDrYaNa said...

purple_lav : mmg la lain mcm..ada org 'tumpang' dok kt dlm tuh..

hehehe..

sarah : i'm soweyyy..brite gumbira harus diwar2kn..daaaa...

take care!

cik_ah82 said...

purple:
errrrr...xreti nk cakap camne..malu i..hikhikhik..;)

edryana:
cinnamon betoi mommy mel ni..hahahah
memang statement berani mati btoi akak wat ni..heheh
cepat je dia mencelah no..
yo la2..kan ke akak nk tgk sangat kan perut org kan..harap2 mimpi mlm ni..hehehe..
p/s:habis la kalo geng S&D tau nih..hehehe

purple_lav said...

lor tahniah le..gitulah cik ah..tak mo kongsi citer ngn kiter...dh bape bulan ni?klu cik ah takmo jawab, kpd edryana, sila bgtau yer...hehehe

cik_ah82 said...

purple:
xpa2..edryana tu saja ja..
nnti2 kami wat entry nk merungkai persoalan ampa..hehehe

Dusty Pixie said...

kompem kena pi lagi!

FizaRawi said...

tahniah!! dah brapa mgu/bulan si kecik kt dlm tu?? ;)

anyway, baca ni.. Tag Desktop Background

imma`jamal said...

saya ada tag awak.. buat la ye hihi. neway, congrats sbb da pegnen.. hope sentiasa sihat k

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin