Followers

Wednesday, April 15, 2009

~jelesss..~


kalo xnak baca, sila klik butang X di atas ya..;)

aku rasa la aku jeles..
ntahla, semalam kemain lagi aku tarik muka..
rasa cam panas betul hati ni..
ada je yg xkena..sekejap ati panas, kejap lak cool down..
tmbah lak semalam keje banyak sket..

mesti tatau kan apa yg aku bebel ni kan?
ntahla, konflik dalaman diri nih..;)
semalam, waktu rehat, amri soh ikut dia gi amek 'bini baru' dia tu la..
aku dok tgh ralit wat keje, xsedaq pun dh nak kui 1..
bila dia dh sampai opis, kalut semacam je aku kan..dia pun kalut nk gi tmpat tu..
taula xsabaq pun kan nk tgk buah ati dia tu..

aku pun tatau apsal aku jadi camni..
bila sampai kat sana, aku rasa aku ni cam tunggul je kat c2..;(
last2, dia soh aku balik opis dulu, coz banyak benda dia nk setel..
dhla org lapor, huhuhu..

aku rasa, ada 2 je benda yg jadik saingan aku..hehehe
1st, bola..2nd, keta..
aku pun pelik, apsal aku bley rasa jeles ngan dua bnda ni..
aku qasa, kalo dia dh mengadap 2 benda ni, mesti aku qasa cam xdipedulik kan je..
kalo tgk bola tu, nk sembang pun payah.kang kaco, marah lak..
kalo ckp pasal keta tu, seolah2 cam dia cakap pasal awek dia jeee..berbunga2 riang la..
apsal kalo aku layan tv cite feveret aku kan, kalo dia ajak sembang, aku leh je layan..biar termiss part yg aku nk tgk tu, aku xkisah ponn..kang kalo aku duduk melangut je kusyuk tgk cite, mulut muncung lak kan..;)
nape dia xbley wat cam tu gak eh..

tp kn, bila aku terbaca blog ni, buatkan aku terpikir, aku ada pilihan nk atasi masalah ni..
mungkin ati pompuan cepat je sensitif ngan benda2 kecik cam ni kan..kita rasa kita ni xdidengari la, xdipujuk la, xdibelai la..

padahal, aku ni isteri dia kan..

aku patut tumpang happy bila dia dapat benda yg dh lama dia idamkan..
aku patut rasa bangga coz dia berjaya jugak dapat benda yg dia nk selama ni..
aku patut turut tersenyum girang bilamana dia dengan girangnya bercerita yg dia happy dapat apa yg dia nk..

aku patut faham kenapa dia fanatik sangat ngan MU..
aku patut faham obsesi dia bilamana dia melangut depan tv begitu asyik tgk game bola..
aku patut turut melonjak riang bilamana dia menjerit keseronokan bila pasukan bola dia jaringkan gol..
aku patut setia teman dia tanpa merungut bilamana sehari suntuk teman dia berjalan cari kasut bola tp akhirnya satu pun dia xbeli..

aku patut terima je maaf dia bilamana dia tgk aku merajuk, bukannya aku drag lagi kan..at least dia minta maaf, bukan wat xpeduli je..

*****
aku patut wat mcm tu kan..

aku patut...

hmmmmm...

~gambar2 di atas ni bukanlah bermakna aku suka sama 2 benda ini yaa..;)

p/s: it's no wonder, I want to be wif u all d time.. u're my best friend, u're the one 1 love.. and that's why u mean so much to me...

11 comments:

eDrYaNa said...

HEHEHE...
mmg prasaan jeles tu slalu menyinggah diati seorng wanita..

lebih baik jeles pd sang kete n club fanatik MU dia tu drpd kite perlu cemburu pd wanita lain..
RENUNG2KN..

cik_ah82 said...

edryana:
tp, masalahnya, kalo jeles kat pompuan lain, kira normal coz org tu bley balas2 balik ke, ni nk jeles kat keta ngn bola, bukan bernyawa pun bnd tu..arghhh...;)

amrie said...

sebakla baca..
"hidup lebih indah bila di transformasikan ke arah yang positif.."

susudalambotol said...

memang kadang2 ada rasa perasaan mcm tu. tp jgn bagitau dia, nanti dia kata mengada2 :D

cik_ah82 said...

amrie:
hmm..entry ni xde kena mengena ngan abg..;)
mdm susu kat bawah ni dh pesan jgn bgtau abg..;)
p/s: "hidup lebih indah bila di transformasikan ke arah yang positif.."..kdg2 ckp lebih senang dr nk laksanakan..kan..kan..

susu:
tu la masalahnya kan..
sungguh, xbley nk tepis..
tp redha je la..hehehe

fitrahulinsan said...

cemburu tandanye sayang..

tapi kalau cemburu kat mende2 tak bernyawa....hmm.. lu pikir la sendiri.. hehe..

cik_ah82 said...

fit:
dia bukan cemburu mcm kita cemburu laki kita ngan pompuan len, tp aku pun tatau nk cakap camne..
ko xkawen lagik, ko xpaham..muahahahaha

irbika said...

Sokong saudara amri....
"hidup lebih indah bila di transformasikan ke arah yang positif.."

tapi sebagai manusia kita tak lari dari diganggu emosi dan perasaan tapi tahniah Cik ah, anda berjaya mengawalnya...

cik_ah82 said...

irbika:
wah2, sempat lagi kak ira ni..
tq2..
atas nasihatmu dan tunjuk ajar itu..;)

Dusty Pixie said...

kami jeles kat bola dengan kawan2 dia.. :(

cik_ah82 said...

dusty:
haaa..betoi kan??
kdg2 mmg qasa camtu..
nek geram pun ada..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin