Followers

Friday, February 6, 2009

~panik~

pagi tadik aku kalut coz aku xjumpa cincin aku..aku cuma pakai kalo nk kuaq umah ja..
tu pun, aku cuma pakai cincin masa amri bwk mai minang aku ja, yang cincin kawen aku xpakai coz besaq..lgpun, bnyk sngt!xsuka2..dengan gelang lagi, mak aku soh pakai coz tu beli guna det mas kawen..

aku dh panik..xkan cincin pun bleh ilang..jgnla abg tau..puaih aku cari, seb bek terjumpa gak, camana aku bley letak bawah bantal?ish2..alhamdulillah..betapa careless nya aku ni..kenapa aku malang dlm hal2 brg kemas nih?huhu

baru je masa qaya haji aku panik jugak coz gelang yg mak mentua bgi pun ilang..pening aku pikiaq camana gelang tu bley tanggal dr tangan aku yg gedabak ni?
aku ckp slow2 ngan mak takmau bg abg dengaq..lagipun, aku dh pucat camana kalo nnti balik swak mak mentua aku tgk xdak kan..mak aku dh jeling semacam..ligat otak aku pikiaq kemungkinan tmpat gelang tu jatuh..last2, aku bgtau ajat adek aku..dia dengan tenang menenangkan aku yang mmg dh xbley tenang..dh la time tu kami dlm van, baru balek kenduri..jenuh kalo gelang tu jatuh kat umah kenduri..mmg wassalam la jawabnya..mmg boley ganti kot aku pikiaq, tp value dh ilek ar!huhu..

sampai umah aku terus tercari2, tertunduk2, tertonggeng2, terangguk2 cari gelang tu..memandangkan mak n ajat dh tau, depa pun sama gak react cam aku..tp aku ni obvious sgt, sampai abg nmpak, n tnya cari apa?apa lagi, belum sempat cakap, berguguran ayaq mata aku..takut pun ada..bila dh cita, abg pun tatau nk kata apa..abg puas kembalikan memori aku mintak ingatkan pasal gelang tu..aku tau, mesti abg kesal coz tu mak dia bg masa aku balik qaya posa dulu..i'm so scared dat time..

last2, heboh satu umah gelang tu ilang..aku hepi coz 1 umah tlg mencari..ajat siap remind lagi, "td masa angah men tumbuk2 ngan abg, mesti jatuh time tu, tu la, sapa soh men pukul2, ganas sgt"..
tp, mmg xjumpa..so, aku masuk bilik, layan jiwa bersalah kononnya..mmg xdak harapan dh..mak aku ckp, ang ni mmg xbley harap kalo bg mas2 ni..huhuh..

tiba2, ajat jerit cakap dia dh jumpa..dia bg kat aku gelang tu n aku skali lagi melompat2 kegembiraan!aduh, senang sekali perasaan waktu itu..hehe

ajat jumpa kat ruang tamu depan atas sofa..betapa aku bersyukur ya amat2!baru aku ingat, kat c2 aku dok men pukul2 gado ngan abg..mak dh menyeringai, "len kali cuba lembut2 sket ngan amri tu..ni ang tau dak, tak baik dok tumbuk2 laki..berdosaa ang tau.."padahal dia tak tau kami wat suka sama suka..hehehe..ala, aku bukan nya tibai laki aku betui2, kami dh fight, kena la ada pemenangnya..huahuahau..mmg kalo bosan2, aku cekik leher la, tumbuk la, lompat belakang dia la, tarik rambut la..fun apa..dia pun sama gak..so, ada aku kesah kan..hhehe..tp, lepas mak teguq tu, aku dh berubah sket...hehe..wpun ada saki baki lagi..hehe..tp la ni dh stop ar..

pasai aku jugak, mak aku dh stop beli barang mas kat anak2 dia..yg sempat merasa aku n along ja, tu pun, yg along mak rampas balik..tp, tu cite bertahun punya, time aku darjah 2 kot..
mak aku balun aku bila dia tau, rantai yg dia beli kat aku, aku pi tanam dalam tanah masa men polis & pencuri..(tau dak yang lagu "polis sentri, one to jaga, polis mati pencuri jaga?)hehe..aku tanam coz aku & geng bayangkan tu harta yang kami kena sembunyi dr polis..time tu, aku sorg pompuan, so, aku nmpak rantai tu je la..(time tu aku mungkin agak dangkal sket..hehe)..tp bila habeh men, gali punya gali, xjmpa!
sudahnya, itula penyebab aku kena balun ngan mak aku..sampai sebelum kawen, aku xpenah pakai barang mas, nsb bek aku xsuka gak..tp dh kawen, aku kena blajar la pakai sket, nk tunjuk kata dh kawen..kuikui

sebenaqnya, aku moody hari ni, sebab tu aku pun tatau sebab apa aku melalut sampai sni..nnti aku post agi..

adios

9 comments:

^arween^ said...

u should buy
box to simpan all the barang kemas :D

cik_ah82 said...

arween:
hehe..tq..wah, box?barang kemas pun sekerat dua ja..mmg dh ada, tp slalu bila balik qeja, buang n letak atas para je..box ntah ke mana..;p

irbika said...

La...awatnya cek sa ni bijak btui... pi tanam barang kemas nak main polis sentri punya pasai... sib baik tak terfikir nak tanam salah sorang dari pemain tu...kalau tak ader yang masuk s.khabar front page!! hehehehe... Pengalaman itulah yang mendewasakan kita...

eDrYaNa said...

ooo...dh berubah yee cik sarah? erm..i sangsi akn perubahan u iteww..i pn nk tgk la 'keganasan umah tangga' terhadap hubby u itew setakat mana..hihi..tp kenkadang main sepak2, pukui2, tampaq2 ngan suami ni pengikat kasih syg..i pn sukeee sgt main siku2 n lutut2 kn bontot sang suami..harharhar..

cik_ah82 said...

irbika:
huhu..mmgla org time tu bijak bonar haa..tp sampai skang teringat2 hal tu tmbah2 kalo nampak budak2 pompuan pakai rantai leher..

edryana:
aih, i can do it ma!
i nk berubah..xnak kasaq2 dh..hehe

ayang's said...

tapi kadang-kadang kasar pun bulih eratkan kasih sayang... yerlahbile terpukul lebih sikit... mesti nanti dia pujuk... awwwwwwwwuuuuuu..... i like waktu tu.....

FELIX said...

Da 3 bulan aku dok opis padan la aku tengok ang ganas je...best2 aku suka pomp[uan 'brutal'..macam kakak2 aku..hehehe

Shitsurei shimashita said...

panas badan tu dgn emas, tu yg asik miss place aja.
xpa kita jumpa farid ttg pelaburan emas.

cik_ah82 said...

ayang's:
huhu..so-so la..
tp org tua mmg marah la kan..
not dat kita xrespect, tp ntah, azali cam tu..hehe

felix:
ko baru tau aku sapa ya..
stakat ko yg buntal sket tu, aku xheran maaa...

shit:):
laaa..mana penuh dengan mas pun..
aku mana suka bnd2 gitu..
aku pakai takat yang wajib ja..hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin