Followers

Monday, February 16, 2009

:. catatan hujung minggu .:

Mengena dan terkena

sabtu malam, aku ngan abg gi makan kat tempat feveret kami, HR Steak House kat kmpung baru..dinner ni xdek sangkut menyangkut ngan valentine's ok, kitorang dr zaman kawan sampai dh kawen, xpenahnya sambut hal2 xde pekdahnya tu..oppss..hehe..cuma, penyakit malas aku dtg n aku malas masak..agipun, abg baru balik dr outstation, so, nk ar jalan2 ngan dia kan..

isu yg timbul ialah, bila nk balik dr makan tu, kat simpang trafic lite, aku ada nampak minah ni dok bonceng moto ngan bf dia la kan..tp, minah ni lupa yg baju dia singkat kot, dia asik skali menonggek sampai ternampah lurah kat belakang tu..aku kebetulan la nampak kan (xdela gambonya, kejadah aku nk amek gambaq bontot dia kan..)
aku tetibe tercakap..
"apa la pompuan tu tayang pungkok dia, dh la nampak terang2 lak tu.."
tp aku cakap tu aku saja la tgk laki aku kan..aku nampak la mata dia lirik tgk sama..
"amboi, pantang kata la, sah2 mata dia terteleng nk tgk jugak..seqonok sangat la tu tgk pungkok org.." (awat aku asik nk tergelak ja bila tulih ni..haha)..mata tu dia aih, sampai juling tgk.."
"la, mana ada..tgk2, dia saja noo..dh terdengaq, paling la.."
tp seqonok betoi la org g dok belakang minah tu bley tgk show free..hahaha

so, dh trafic lite ijau kan, abg pun drive lalu depan sogo n jalan tar tu...
sepanjang tu aku dok usik dia la pasai dia tgk pungkok budak tu..aku dok sebuk tgk kain2 tudung kat sepanjang jalan tar tu, sambil mulut aku dok membebel kat dia..dok balas2 hujah la kononnya..
tiba2 aku dengaq abg cakap..aku qasa xsampai selang 5 minit pun dr kejadian td..
"ish2, dia tu pakai spender ja jalan2.."
"mana? mana? mana bang?" aku ni dgn tindakan reflect yang begitu pantas, terus kalih muka aku kot belah dia sambil mata ni melilau la tgk apa yg dia kata tu..
tp xdak pun, puas aku teleng, bila aku tgk dia, mata dia dh berair dok gelak sampai xkuaq suara la..abg kalo gelak sampai tersedu2 bunyi dia..ooo, dia kenakan aku qupanya..

"tu diaaa...ang ni, teruih aih tgk..kalut nk tgk org jalan pakai spender..lagi teruk aih dr aku..sampai tanya nih, mana? mana?..punya kalut nk tgk..oooo, baru aku tau perangai ang nooo..."dia ckp saambil dok gelak beria2 ni..
aku pun defend la..tp puaih aku gelak bila dia berjaya kenakan aku..
"oo, mana aci cam tu..abg td mmg dok tgk benda real depan mata..dh abg cakap camtu, of coursela org nk tgk kan..ha la, sapa la yang nak pakai spender ja jalan tgh2 malam ni kan..tu yang org kalut tu."
"tu dia aih, sampai tercari2 la no, takut dia terlepas pandang nk tgk org pakai spender noo..ish2..xsangka aih..dok kata org sangat..abg td xdakla sampai tanya mana2 tu..dh tertengok ja..ni dia sampai tertanya2 aih.kalut sungguh..dh la xsampai 5 minit dok kata kat abg kat trafic lite td..tu la, nk kenakan org, dia yg terkena.."
bla..bla.. la kan..sepanjang jalan asyik berdebat la kan kekdahnya..saling dok defend masing2 la kan..sampai kuaq ayaq mata aku dok gelak malam tu..tp aku mmg kalut, jadi reaksi dan tindakan reflect seperti itu sememangnya dijangka..hahaha

kesimpulannya: laki bini 2x5 sama ja!hehehe..;p

Sunday Car Sales

haa..ni yang pasai semalam aku ikut abg pg2 pi kat petaling jaya, dekat ngan ofis aku..
saja jalan2 nk tgk2 keta..pak ngah aku habaq ada event yang dipanggey 'Sunday Car Sales' setiap ahad la kan, 8am - 1pm..kul 9 after pekena roti canai kami pi kat c2..3 tahun aku qeja kat cni, baru ku tau ada event cam ni..tp syiok gak weh tgk depa dok juai keta 2nd ni..tp baru2 agi gak aku tgk..abg of coz nk tgk dream car dia si city honda tu la..nyampah aku..
depa buat kat car park, ada 4 tingkat dkt ngan menara MBPJ, ha kedahak la korang nk nek tingkat2 tu nk tgk keta..aku nyesal sungguh ikut abg..dh la panas, org ramai lak, tempat cam berkuap je, of coz la laki ramai kan..aku tatau awat aku bley ikut dia..aduihla..dh la luas car park tu, sepenuh2 keta depa letak tuk dijual..mula2 aku syokla, dh masuk tgkat 2 aku dh nk termuntah2, ha la, dgn asap rokok nya, panasnya..
aku nk bg advise, akak2 makcik2 yg nk ikut laki pi tgk tu, jgnlaaa bwk budak kecik or baby..mau sesak nafas budak tu..aku yg dh kedahak besaq ni pun nk pengsan, apatah lagi budak baru 2-3 bulan kan..sian aku tgk makpak usung anak kecik tu..
so far, ok la jugak kalo ada hati nk ada keta 2nd hand..lawa2 n baru lagi depa juai..
ni antr gambaq2 yg aku tgkap..tp gelap sket, aku dh malaih nk edit..tgk je la..xnampak sudah..huhu







tu je la aku nk bebel kali ni..
abg pun dh kuaq agi, pi segamat lak..tensen aku..
dok umah ngan aku xsampai pun 2 hari, kuaq 5 hari..huhu..
tp demi rejeki, aku redha je la..
i xkisah..huhu..
tggal lagi 4 minggu dia nk kuaq, nnti sebulan 2 kali je kot..

p/s: to my lovely friend, cik azarina rosli, i noe u read my blog, just want to say thank u so much!toche2..coz pinjamkan keta kat saya ye..jasamu akan ku kenang sampai bila2..;p

16 comments:

irbika said...

hmm...dua kali lima rupanya...! ok lah tuh!

ayang's said...

heheh... gurau-gurau tu kan aset dalam rumah tangga.... ermm.. so sweet kan bila ingat2kan balik....

cik_ah82 said...

irbika:
2 x 5 bape?hehehe...

ayang's:
yup!tp kalo gado pun teringat2 gak..makan dalam beb..hehe

Shitsurei shimashita said...

hehehehehe! best and ceria ja c hang no... dilayan wo!!

PJ selamba said...

'HR steak house'
banyaknya kenangan di situ
tempat yg banyak kenangan...
adeh!

eDrYaNa said...

tu dh test drive kt 44x, jd amik ke dak tuh? amik lerr..cian plak kt kete tu kn yatim piatu..xdak mak bapak..hihi..

cik_ah82 said...

shitsurei:
layannnn...zass..tq2

PJ selamba:
awat?ang penah pi c2 ka?
pi makan ka pi ngorat aweks kat c2?hehe
mesti slalu dating kat c2 kan?
tp besh kan, syedap ar kat c2..!

edryana:
xpa2, yg penting org dijaga, keta tolak tepi..;p

WorldPeace said...

Ingatlaa ade le cite pasal ko makan "CHOPSTICK" a.k.a "Chicken Chop"... hahahaha...tak sangka perkataan lain untuk Chicken Chop adalah CHOPSTICK...huahauahauahauah....hawau...
Lariksssss....

cik_ah82 said...

heylahar:
hansuang tol mulut ko kan lahar..;)
aku saja je nk test ko, ko alert ke idak..eleh!

fitrahulinsan said...

chicken chop= chopstik

chicken stik= ???

hahaha....

aku lebih suke makan chopstik dari chicken chop!! hahaha..

cik_ah82 said...

fitrahul:
hahaha..ko pikiaqla snirik..
yg penting, saya tetap dengan chicken chop!hehehe

irbika said...

buktikan anda pandai mengira dalam menjawap tagged yang diberi oleh sayer!!!

ChiLaBaey's said...

Cerita pasal pungkok tu... best.. boleh buat joke kat org... tapi kita ni memang 2 x 5 je... kalau berjalan tu macam biasalah mata melilau cari something yg interested.... naik juling mata.. nak2 kat area TAR dan SOGO.... Belum lagi pi Bukit Bintang... puas mata melihat... :)

sutera putih said...

Hahahaha,,,
Opss,,,
salam singgah,,,
Tumpang lalu,,,
Hehehe,,,

cool style graphics said...

sory.. sy busy ari tu nk bc comment... hehe... sory yew... ok.. awk g jew kt sy nyew my tutorial.. kt sana ada mcm2... rs nyew apew awk nk tue adew... 10Q

cik_ah82 said...

chilabaey's":
eh..yup, nama pun manusia kan..mesti cepat tangkap benda gitu..kalo xpandang 2 kali pun, confirm skali..hahaha

sutera putih:
sila2..wat cam umah snirik je..;p

nur:
tq2 nur..
ur so kind..;p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin