Followers

Monday, February 23, 2009

:> kekdah bangun+sate kajang<:

salam..
phew!dh lama gilak aku x nulih kat blog ni..
malas kadang2..
xde cite jugak pun..
cite yang sama jugak..untuk 3 mggu lagi..
abg outstation lagik..
so, sama je kan cite aku..huhuhu..

ada la sket yg aku nk nulih kat sni..
hr jumaat lepas aku gi jumpa doktor..
adala kesnya, tp yg aku nk ckp ni, aku kena marah ngan nurse kat c2..
tp, xde pun aku terasa ngan nurse tu..aku gelak lagi ada la..
dia suh aku baring, so, check apa yg patutla kan..
then, dh habis tu, dia suh aku bangun..aku pun bangun cam besa la..
"eh, mana bleh bangun cam tu!baring balik!patutla ko jalan cam tulang nk patah je.."
aku terpinga2..bangun dr tido pun ada kekdah ke?
aku baring balik..
"pusing baring mengiring..ikut selesa nk kiri ke kanan.."
so, aku pun mengiring..
"haaaaa...nk bangun kena camni..tak bley bangun tegak je..kena mengiring dulu, pastu baru bangun..terencat tulang kamu nnti.."
hahahahaha..puas aku gelak weh..
aku xpenah terpikir pun nk bangun kekdah2 gitu..
slalu bukak mata aku terus bangun, kdg2 terlupa posisi aku masa tido..mengiring ke terlentang..
tp lepas makcik tu tegur, aku pun konon2 practice ar kat umah..siap ckp ngan amri lagik..tp, aku baru pasan, dia mmg bangun mengiring jee..huhu
kdg2 aku terlupa, abg yg ingatkan..xke pelik dh aku bangun dia suh baring balik n bangun cara yg betul la konon2nya..wallahualam..;)

Sate Kajang

dh ptg balik dr jmpa doc, abg tnya aku nk makan sate ke idak..
slurrpp, tetibe je telan liur aku..terus je aku nak la kan..
so, kitorang pun pegila mencari sate kajang kat area bangi tu..
ala, sate kajang sahmuri tu..
last aku makan ngan abg pun masa kitorang sem 2 kat UUM, ada rombongan dtg kL..
tu pun makan reramai..time baru2 nk kapel gitu..hehehe
kami 2 makan 20 cucuk, sorang 10 la kan..
tp sengkak perutku, tmbah ngan nasi impit lagik...
uish, sedap giler ah kuah dia, sampai licin aku kerjakan..


~ni sebelum membedal~

~amri sudah start membedal sudah~

~erkk..alhamdulillah..~

~belum abis lagi, aku bedal ABC lak..syedaappp..~

adios

7 comments:

purple_lav said...

p jumper doktor? ada ape2 ke? x nak kongsi cerita ke..habaq mai le..hehehehe

lillies said...

salam..
hang x sehat ka?
ke dah nak dapat peneman?hehehe..

khairul onggon said...

adoyaiii... laen kali bungkus bawak mai opis haha...

PJ selamba said...

erm
cam sedap je kan
tapi...aku tak makan satay!
adeh

mat said...

satayyyy....lapar perut ni tgk satay kajang tu...

cik_ah82 said...

purple:
ish..gi check up besa ja..;)

lillies:
nampak sehat, tp dalaman doc ckp sakit..huhu..;p..kalo bc entry lepas2 mybe tau..

onggon:
yeay!onggon's back!jomla kita pi makan, dekat ja aih..

PJ:
uish, ruginya ang xmakan sate..syedap..

mat:
wah, abg mat, bby sehat?

irbika said...

sedapnyer....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin