Followers

Tuesday, February 24, 2009

.: Jika Wanita Umpama Ikan?! :.

psst..
aku dapat ni dr emel kawan aku cik ina yang antaq..
mula2 baca nk tergelak gak..
tp bila sampai part bawah tu, xmenahan betul aku..
ada ka patot kan?

Jika Wanita diumpamakan Ikan, kategori ikan apakah yang jadi favorite anda?


~IKAN SALMON
Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan.
Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….
INI WANITA BERKERJAYA.....


~IKAN AWANA
Kalo yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. nakal melihatnya di manapun dia bergaya.....
So pasti harganya mahal kalau ingin memilikinya....
INI PERAGAWATI, CELEBRITY or keatas........


~IKAN MAS KOKI
ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya.
Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan.....
INI BINI ORANG.......


~IKAN KELI
Kalo yang ini harganya murah, bisa dimakan dimana saja.
Banyak dijual di tepi jalan, harus hati-hati
INI AWEK TEPI JALAN........


~IKAN BILIS
Bentuk dan rasanya gitu- gituuu... saja.
Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain....
INI BINI SENDIRI....


ayoyai..adakah kita isteri2 dikategorikan mcm ikan bilis..
huhuhu..
tp kalo org len pandang, mungkin kita bleh jadi ikan mas koki..hahahaha
aku tak setuju tol bini sendiri tu ikan bilis..korang pikirla ikan apa yang sesuai..
jgn ikan buntal sudah..huahuahua

adios

17 comments:

inn said...

ikan bilis?
cian bini2...um..

Shitsurei shimashita said...

ikan bilis~ mahal wo skrg. cumil-cumil ja.

jgnlah jd ikan, ti abg jadi apa?

cik_ah82 said...

inn:
betul gak ckp shitsurei tu..
ikan bilis skang pun dh mahal kan..
goreng garing pon sodap..hehe

shitsurei:
betul nko, ikan bilis bukan slalu buleh makan, kena darah tggi kang..
spesel oo ikan bilis ni..

PJ selamba said...

dah baca dah
tapi bukan sepatutnya lagi panjang ke?

eDrYaNa said...

ewwww..pesal lak bini yg vogue2 cam kite ni disamakn ngan ikan bilis??
tukaq2!!..

p/s: ikan bilis bole mkn, kadar kolesterolnya stakat 60 kalu x silap..tp bile kite mkn 'kpala ikan bilis', ia sudah menjadik 400 kadar kolesterol..so, elak2kn la segala jenis kpala nih..hihi..

irbika said...

ha? ikan bilis jer status ku... tidak... kusangkakan ikan dugong yang terdampar... tak leh dimakan sebarang... tak mampu ditarik...besar! hehehe

ChiLaBaey's said...

Tak kisahlah nak jadi ikan apa, yg penting ikan talapia masak sambal takde list... ni yg nak marah ni... ikan talapia kategori perempuan macamana ye...???

cik_ah82 said...

PJ:
ntahla, kite cuma copy kat sini je..;p

edryana:
hehe..tercabar nampaknya kaum2 isteri..i bukan ikan bilis, i ikan koi mas tu..hahaha

irbika.:
ooo, selain dr ikan bilis tu, kita boleh juga guna ikan dugong atau lumba2..bergantung pada body kita ye..hehe..jgn mare..

chilabaey's:
ikan talapia senang didapati cik abg ye..
cuma harganya xdapek nk dipastikan coz jarang makan ikan ni..hehe

Dusty Pixie said...

nak jadi ikan salmon la :)

WINAMP SKIN said...

Hello! How are you?
You can download stylish modern skin for your winamp player in our website!

wh0se said...

tak setuju langsung....wanita umpama ikan..tak sesuai..tapi memang nak tergelak baca sorang2...thnkz kongsi info..hehhe

ayang's said...

ikan bilis?? how dare....
mak nak jadi ikan keli.. biarpun ada di mana, senang di dapati tetapi... kelebihan dia yang mem'bela'. sahaja yang tahu..

cik_ah82 said...

whose:
hehe..ni sekadar bacaan masa lapang..;)

ayang's:
xkedah la ikan apa, yg penting goreng pon sodap!;)

apetbarreto said...

Kalo ikan bakar?

Shahida said...

hai slm singgah..

cik_ah82 said...

apet:
ikan bakar sedap dimakan kan..tp xdela mahal sgt, depends dengan jenis ikan apa yg dipanggang tu..hehehe

hai shahida, selamat dtg..sila2kan menyinggah..;)

鳳梨酥Blue said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin