Followers

Wednesday, February 11, 2009

:. malas menyerang .:

semalam aku n adek singgah pasar malam..
aku bedal dua bungkus bihun sup n keowteow sup..
campur apam balik n jagung bakar..
syedapnyaaaa....
"angah, nk beli lauk basah dak?nk masak apa nnti?"
"gila ang, dh bedal camni pun nk masak lagik?aahh, xkoser aku..."
"aku tgh mood nk masak ni..esok la aku masak, kita wat ayam masak merah nk?"
"haa..baguih2..ang dok umah, ang masak..aku balik nk melantak je..ang nk masak, ang masak sorg2, aku xmau masuk campuq..malas..aku xmau wat apa pun.." betapa belagaknya aku kan..
"xpala, aku masak lebeh sket, bleh aku bawak balik hostel sket..tp barang basah ang beli.."
"xkisah ar..ang amek ja, nnti aku bayaq..tp janji dulu, ang jgn soh aku buat apa2.."
"settt.."

yea!so, hr ni aku balik umah, makan mesti dh terhidang..heheh
cam besh lak ada org tlg masakkan kat kita noo...
aku mmg kalo amri outstation, jgn harap dapoq umah nk berasap..time ni la nk qasa merdeka sket dr senduk dan kuali..(tp kalo dia ada pun, kdg2 aku malas..huhu..)setakat aku sorang, bek aku pi tadah muka aku kat kedai makan ja..senang..jimat masa dan tenaga.
penyakit malas aku tiba2 menyerang..saat ni, aku malas..malas nk buat apa pun kecuali tido..huhu
tp aku perlu siapkan jugak report kat bos..
aku mesti siapkan!(ungkapan dh 4 hari aku cakap..huahauhau)

12 comments:

ayang's said...

~~> dua bungkus bihun sup n keowteow sup..
campur apam balik n jagung bakar..<~~

Hamboi....hamboi..... tak padan dengan badan... badan cekeding jer... kalau k.ida g pasar malam... nasi ayam 2, apam balik, jagung bakat.... kalau cik abg ade mood dia akan beli yong tau fu.. untuk 2 org makan... sedapp.... halamak... cam terbayang2 jer apam balik special.. taruk jagung lebih...

eDrYaNa said...

apam balik?? i mmg suke apam yg dibalik2kn special made by my hubby..huahuahua...puan masri pun sukeeee sgt!

AmirFX said...

Lama dah tak gi pasa malam.... Rindu jugak ngn nasik ayam n roti john...

cik_ah82 said...

ayang's:
hehe..la, cam tak tau org ni..org ni diibaratkan cam 'cheah pompuan' la..hahaha

edryana:
aik?abg jedy pandai wat ka?xpaham la..

amirFX:
la, ni mesti xsuka tmpat crowded eh?syiok pi pasaq malam..yg penting cari makan je!hehe

fitrahulinsan said...

cheah pompuan?

hehe.. kuat makan yer?

suke tak makan ayam masak asam pedas?

caturist said...

Terima Kasih sudi singgah blog saya... kawal sikit makan nooo...

Shitsurei shimashita said...

jangan lupa exercise sekali~ makan hingga anda mampu. Anda mampu mengubahnya.

cik_ah82 said...

fitrahulinsan:
ayam masak asam pedas?ada ka?tak penah makan pun, tatau suka ka dak..tp xsuka asam pedas.hehe

caturist:
terima kasih kembali..salam sahabat

shitsurei:
ha la, aku tau la..aku makan kompem kuaq nya..aku balik umah nek tangga..xnek lift..saya mampu mengubahnya!ang ckp cam aku dh gumoks ja..huhu

cik_ah82 said...

tp qasa2nya setakat dua bungkus bihun n keowteow sup+apam balik+jagung bakaq tu cam besa ja..xdakla banyak sangat pun..

mat said...

kuatnye makan...takut la dgr..

berat badan naik tak ari ni? cuba check balik keje ni...hehehe

Dusty Pixie said...

okeh gak la dapuq berasap.. kami mmg xbrapa pandai masak :(

cik_ah82 said...

mat:
hehe..tu kira besa2 je tu..check tak naik berat..tatau la len masa ka..hehe

dustypixie:
xpa, slow n steady..kami masak pun cincai2 ja.;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin