Followers

Friday, January 23, 2009

:. heP! 7th @nNiVer$arY (~,~) .:

Hari ni hari ulangtahun aku ngan abg yg ke-7..ish2..ni bukanla wed’s anniversary, bengong fa, adaka dia kata “eh, bukan ke ko baru kawen bulan 5 taun lepas, camana bley jadi yg ke-7 plak?propa je lebey!”..nk je ku debik mamat tu..mamat ke?opss..hehe

Ni kiranya ulangtahun kitorang dh bersama dr hari kitorang couple la kan..tahun 2002..xsangka, cepat je masa berlalu..alhamdulillah, kawen jugak akhirnya..hehe..kalo dak, rugi masa aku terbuang dok pi dating ngan dia kan..;)

Nk sambut pun, abg xde kat umah..hari ni baru dia balik dr segamat, insyaAllah..aku pun tertido awal mlm td, pg td baru sempat nk wish..mesti ada org piker, apa la yg nk sambut sgt..mcm fa ckpla, bnyk sgt tarikh yg perlu diingat..aahh, pedulik aku..pompuan mmg sensitip ngan tarikh2 ni..sentimental value kononnya..tp mmg pun..qasa len mcm je..konon2, ‘wah, hari ni dh 7 tahun kami couple..beshnya..”kan..kan..

Dlm 7 tahun ni,aku qasa dlm 4 tahun je kot kami sambut together2..3 tahun lagi abg slalu outstation..kena lak time tarikh tu..tp aku xkisah sgtla kan..tuntutan katanya..tp yang paling kitorang ingat (mengimbau la plak), waktu masa kami kat UUM dulu..masa tu anniversary ke 4 la kot..konon2 nk gi dinner, dh la masa tu tgh nk exam qasanya..tp nk celebrate punya pasal, kuaqla nk gi makan kat mall UUM tu..tp masa tu kedai tutup..so balik la kolej balik..dekat kolej pun dh takde apa..masing2 cam moody je..last2 aku cakap, megi kat bilik aku ada lagi..so, abg ckp, megi pun megi la..janji makan..so, apalagi, aku pun berlari naik kat bilik aku, (dhla tingkat 5)..tunggang langgang masak megi..satu megi berkuah, satu megi goreng..tu pun satu aku pinjam roommate aku punya, cik ya..thanks ya!hehe..minah tu siap geleng2 pala tgk aku..dia siap ckp, anniversary apa mkn megi je..;)

Dh turun tu, abg tunggu kat meja antara blok aku ngan dia..aku pedulik apa kalo ada org tgk pun kan..megi dh siap untuk dimakan je..last2 abg gelak..dia cakap, xsangka kita makan megi je kan..tp cam besh lak..yup, aku qasa moment tu la yg paling melekat dlm pala otak aku..konon nk candle lite dinner, dapat lak lampu jalan..tetibe aku qasa tu la dinner yg paling romantik skali..hehe..sampai skang, kalo kami punya anvsry, abg akan ungkit balik moment tu..ayat dia mesti start, “ingat dak masa kita mkn megi kat u dulu?”..;)

Aku tak kisah kalo lepas ni dia dh xingat, ye la, laki kan, banyak tol tarikh yg nk kena ingat, kalo x mesti muncung bape kaki nye bini..tp aku akan still wish kat dia n remind tarikh ni..sebab aku betul2 appreciate our relationship..mcamana susah aku nk wat decision tuk kapel ngan dia..coz dia la yang 1st, n hopefully d last..mcm2 yg aku pikir waktu aku setuju nk kapel ngan dia..aku takut mak aku marah kalo tau dia org swak, (ye la jauh kan).. tu pun, aku bwk abg jumpa ngan adek badek aku dulu, kalo along, ajat, yah & syafiq ok ngan abg, baru aku berani nk bwk jmpa pama..tp lama jugak baru aku ckp..aku cuma qasa pama aku tau diam2 je..sebelum ni abg penah jumpa ngan pama, tp dlm group..aku pun cam xready je nk bgtau..tp along n adek2 mmg suka ngan abg, esp along aku..geram aku, abg slalu guna nama along kalo aku gado2 ngan dia..along lak slalu sebelahkan abg..n syafiq lak slalu pecah lobang ngan mak aku kalo abg tepon..adek sapa ni? n time aku dapat qeja kat k.l ni, time tu la dia personally dtg dr UUM lepas subuh nek moto pi umah aku..ingat lagik, dia sampai umah macam org kena renjat letrik, dengan terketar2 nye..ye la, sampai umah aku kul 7, dr uum aku qasa kul 5 lebey la kot..hehe..

N thanks jugak kat ude a.k.a abg zubyr yg begitu bersungguh2 matchmaker kan kami..wpun, keputusan aku nk kapel ngan abg xdipengaruhi pun dengan ude.. yg penting, time tu aku mmg makesure org yg nk kapel ngan aku tu xsmoking..errkkk, aku tak bley tahan org yg merokok!so far, abg ipaq aku pun xsmoking, bakal adik ipaq aku pn x..hrp2 sume lelaki dlm family kitorang xde la yg berasap..hehe..isk2..wendu la sama de..

Tu je la, tetibe aku dh jadi sentimental lak..ada aku kesah kan..

K la..sampai c2 ja..sebelum aku bercerita kisah 7 tahun punya chenta nnti, mau menguap org yg baca ni..hehe

Adios
p/s:hepi 7th anniversary hubby!semoga kasih saying kita bertambah utuh..sewangi kasturi..(copy paste ayat abg..) love u so much!

p/s: dh tadik abg kol..dia ckp banyak benor tarikh yg nak kena ingat..tarikh bertunang pun dia nk kena ingat jugak ke..?ngokngek tol dia tu..xpayah ingat la weh, dh bukannya tunang sangat pun..dia dtg pun sorang2 antar cincin jumpa bapak aku..aku pun pakai kemeja ngan ken batik je pun hr tu..huhu..

5 comments:

purple_lav said...

eh, x-uum gak ke? suke...suke...kiter dl pun UUM gaks...batch 2002-2005...duk lak kt kolej muamalat...waaa windunyer UUM..rasa nk sewa jap bilik dulu utk smlm....hehehe...bleh ke??

cik_ah82 said...

purple_lav..:
eh, ye ke?
la, sama la..
kami dulu pun 2002-2005 jugak..
amek akaun ka dulu?
kami dok kolej YAB..sonok dok UUM..nnti qaya cina ni nk pi UUM, saja nk pi ngan abg..hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

vah vah vah
enibeseri 7 tahun eh
semoga berbahagia hingga hujung nyawa beb.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

cik_ah82 said...

yanie:
toche2..
amin...
nnti aku tggu ang lak ek..;)

Anonymous said...

lor kita dulu jiran jer lah..sorang duk muamalat, sorng duk YAB..hehehe...dulu amik komunikasi..lor bestnyer ....nk itut leh???

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin