Followers

Wednesday, January 14, 2009

hatiku terusik..huhu

salam..

aku letih ar hr ni..qasa cam xde semangat je..lapar..
tu la, sapa soh posa hr ni..tp kalo xposa, bila lagik..huhu..
sabaq2..
dr pg tadi aku kol mak, tp mak xangkat2..pastu tghari td aku kol lagik, pun xangkat..
ish, mak aku ni pi mana?dh la semalam kol pun xangkat..kompius2..
then, td mak aku kol..aku nak nanges!huhu..
"mak pi mana, cek kol banyak kali mak xangkat pun.."
"ish, mak baru nk rehat ni ang tau x..tak dan sungguh hari ni..dr pagi tadi xberenti2 wat qeja..ni baru nk tarik napas sat ni.."
"ya ka mak?ish, mak wat apa mak..dh makan ka blom ni?"
"ha tu la, aku baru lepas makan td..dh nk pening2 dh ni..dr pagi td xdan langsung nk makan..ngan jaga si widad nya, mandikan budak kecik tu, ngan along ang lagi, basuh ken, suma la aku buat..aduih la..nsb bek widad dh tidoq, kalo dak, jenuh aku nk ligan dia.."

siannya kat mak aku..nk je aku balik skang tlg mak aku..along aku baru ja beranak, tgh pantang kat umah la ni..ank sulung dia si widad lak tgh lasak lak..jenuh mak aku..
"pagi tadi langsung tak dan makan ka mak?"
"hmm, nak dan apa nya, basuh baju 4 round..dgn widad kencing tilam malam td..ish budak tu, dia dh pandai tak mau pakai pampers..dh tu, tu la jadinya.."

argghh..aku sedey..aku nk balik umah!!huhu..sian nya mak aku..nadiah lak dh start qeja, nsb bek aku pujuk dia cuti seminggu tnpa gaji..bley tlong mak aku..dia xpa, qeja dekat ja..aku n along kongsi bayaq..huhu..xsabaq nk balik qaya cina ni, mak aku xpayah susah2 masak dh, basuh baju pun xpayah, mak aku juz mandikan baby ja coz yg tu aku xreti..huhu..
tu la mak kan...pengorbanan mak kita xdapat nk balas dengan berjuta ringgit pun..
dh la tokwan aku la ni terlantar je sakit, dh xberdaya nk jalan dh..aku ingat aku nk mintak izin abg tuk cuti seminggu masa minggu qaya cina tu la..

semalam aku n fa sibuk shred paper..kami la ni dh xjadi urusetia mesyuarat pengurusan dh, so minit2 lepas kami kena ganyang2 kan..rahsia la kononnya kan..hehe..sonok nye wat keje ni..tgkla fa tgh kusyuk hancurkan paper2 nih..




dat's all!
adios..;)

6 comments:

khairul onggon said...

oo mak.. sian mak.. oo fa.. tak sian kat fa.. haha..

WorldPeace said...

ni sapa ni yg suoh masuk pic aku...emosi aku...hey pompuan..ko nak aku shred ko lantas ko menjadi SHERK...lepas ni apa kate kite try lak masukkan jari kat mesin tu...tengok apa jadi...

cik_ah82 said...

onggon:
a'ah, kat mak sian, kat fa tolongla dia tu..erkkk

worldpeace:
eleh, boleh sajar!tapi dgn syarat, ko la try dulu..kalo jari ko xberdarah dan cacat, baru aku ikut..hehe

ayang's said...

ishk... mau tak risau.. kalau kene kat ayang pun, dari pagi tak angkat kol.. memang nak nangis bila dapat cakap.. tulah hati pompuan nih kan.. cepat terusik..

irbika said...

kasih nya ibu... sayangilah dan hargailah insan itu selagi dia masih benyawa! tak benyawa pun sayang gak, tapi tengah 'ada' nilah kita kena take care. waaa....rindu kat mak..mak dah la tengah sakit sekarang, sama cam anak dia!

cik_ah82 said...

ayang's:
a'ah kan..cepat je terusik kalo cakap sal mak..tp dh berlaki ni nk wat camana..nk balik slalu pun tak boleh..huhuu

irbika:
waduh, lagi susah gitu dong!anak nya sakit?itula, sudah ku bilang suruh kamu ketemu sama itu dokter!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin