Followers

Monday, January 19, 2009

....'-'....bila aku bercondeh..;)

Salam..
Hype!camana weekend korang?hehe..aku ada banyak nk aku sentuh dalam blog aku kali ni..himpun 3 hari punya ceqhita..;)

Public Speaking

Korang tau x, kat opis aku kan, every month ada public speaking..syiok oo..ni sume atas inisiatif bos kami puan tan..sebelum ni aku dh penah qeja ngan 3 bos, tp kebanyakan sume cam so-so ja..last bos mmg durjana betul!(serius beb, mmg durjana, aku xtipu..korang bley Tanya staf kat sini)..puan tan masuk dh setahun lebih..mmgla mula2 dia masuk, taku gak ar, kot2 dia fussy kan..tp dia mmg cerewet, tp bab qeja ja la..tp qeja ngan dia mmg very the senang, sonok..dia masuk mcm2 dia buat pembaharuan..so, public speaking 1 of them la..sementelah ofis kitorang banyak wat research n jumpa org ramai, so dia nk galakkan staff dia ckp English..aku punya turn dh kena, fhuhh!nsb bek dh lepas..time tu aku xingat nk masuk dlm blog, tp kali ni aku dgn perasannya nk lantik dirik snrik dikalangan team Search&Destroy kat opis ni untuk preview public speaking ni since xde lagi yg buat..hahaha..tp aku komen pun pendapat aku snirik je la..xde kena mengena ngan org len pun..boh manas haa..
Setiap kali sesi ni, 5 org kena wat public speaking..so, hr khamis tu turn kak leha, kak milah, kak Diana, kak ema & kak felix..eh, felix..;)..tp kali ni ulasan aku cam hampeh ar, coz aku ingat xingat..hehe(ada hati nk ulas tp bukan dgr sgt)..port aku n fa kat belakang..aku, fa, farid esa n wana, kami dok bercondeh kat belakang je..ok2, aku start eh..aku juz nk ulas sal kak leha n felix je kali ni coz yg tu je aku agak2 dgr n tangkap gambaq..len sesi aku akan wat sungguh2..;) kak leha wat topic sal burglar...pemecah umah la tu..hehe..isi ada, n kak leha jawab soklan pun dgn bersahaja..farid esa tnya camana kita nk kenal org pecah umah dr muka org tu kan..senang je, jawabnya muka cam farid la..hehe..amek ko, nk lagik tnya soklan camtu kan..;)..sowi ar, aku juz tgkap gambaq kak leha ngan felix saja..yg lain aku tgh sibuk layan handset ngan farid..

~dua farid..sorang membuta, sorang gila glemer..org soh dengar,korang dating lak!~
Yang felix lak, giler topic menarik gak..dia cite sal kaum dia, iban..tp yang aku geram tahap cipan tu, dia cakap ala2 cam salesman yang malu2 nk juai barang je..eii..suara dia mula2 tinggi, pastu kui slow, tinggi balik, slow balik n seterusnya..tp kan, juz nk share la, dia bgtau (setelah ditanya farid), laki iban ni sebelum dia kawen, adat dorang kena bunuh org juz tuk buktikan kelakian pengantin laki tu la..dasat kan..tp tu dulu ar, skang dh moden kan..

~kak leha tgh wat ucapan..kelihatan 2 makhluk yg gila glemer:amantoya & onggon~

~helo felix, suara ko mahal sgt kah?louder pliss~

weekend aku..

waaaa..weekend aku sabtu ahad ni penat giler uols..sekejapan je dh hari ahad n isnin keje..tp bak kata abg la, aku yang cari pasai ke hulu ke hilir..hehe..sapa suruh dia balik lambat kan!so, pagi2 sabtu aku merempit bwk scooter gi umah ina n da..ex housemate aku dulu ar..ex classmate jugekk..dorang dh nk pindah umah..aku agak2 dorang mesti takut dok tinggi ni, ye la skang cam dh xsecure la kan katanya..dulu kami dok tingkat 13, leceh gak ar..mau bergoyang rasa..so, skang dorang dh dpat umah teres, mmg jejak tanah gitu..blehla cik ina n cik aida berkebun, bercucuk tanam xpun berjoging kat depan umah kan..;) ..aku pun menyinggah la nk menyibuk serba sket n belikan dorang bekpes roti canai..layan2, sembang2, gosip2, n tolong2 sket..hehe..korang bley tgk la umah dorang yang tgh ditunggang langgangkan (betoi ka eja ni) ni..ater nama pun pindah kan?

~bersepahhh...~
Pastu kami bergerak gi shah alam, nk kitar paper n majalah yang dikumpul selama dok kat c2 la kan..aku pun nk menyibuk gak, nek keta skali..moto tinggai dulu..majalah ni pn ada yang aku tinggai b4 aku pindah dok ngan laki aku..saja kan wat sawang kat sana..haha..so, ni la gambaq2 aida tgh berurusan dengan pakcik tu..punyala banyak paper, tp total sume dapat je rm5.90..tolak tol pi balik rm 2.2, dapatla bersih 3.7 je..hehe..


~nsb bek bleh letak kaki lagi~

~rm 5.90 pun saya time jugak la pakcik..det tol lepas sudah..~

Aku join nyibuk operasi dorang sampaila kul 1..pastu aku teruskan merempit pi umah encik onggon n puan irbika kat mentari court..aku saja je, bukan ada qeja pun..aku juz nk pi makan je umah dorang..haha..bley gitu..?kekenyangan aku makan kat c2, bertambah2 aku makan..kat c2 jugak mmber abg onggon ni ajak la masuk mlm hai-o tu..korang bley baca n tgk aku kat blog onggon la..maleh aku nk cite..hehe..

~k.ira tgh dok explain jalan nk ke umah dia kat kak mas yg lambat sampai~

~fhew!gayat sehh..dr umah onggon~
Pastu masa aku kat umah onggon, amri otw balik dr outstation..dia suh aku balik before dia sampai umah..tp, lepak punya lepak, terlupa sehh..dia dh sampai kat umah baru aku terkejar2 nak balik..hehe..sampai umah, mamat tu dh tertido kepenatan..asyik drive ke hulu hilir je kejenya..ha, rasakanla kan..muka mamat tu dh mencuka, xde nye dia pedulik aku sampai pun..patutnya bini sambut laki kan, ni terbalik lak..punya penat, aku maleh masak, si amri ni pun mintak megi je kan(tatau la dia perli ke idak..janji aku masak megi..hehe)..
Dh ahadnye lak, kami masih lagi dgn modus operandi terkejar2..pagi2 tu aku lari gi opis jap amek barang..then kitorang gi lcct, nk amek kezen dia lak..budak tu baru dapat keje kat putrajaya kan, so cik abg aku la tolong2 dia ni..tp otw nk gi sana, aku gado ngan abg..ala2 sentap la kan..ye la, sal aku nk beli laptop ar, xdibaginya..hangin aku..xbercakap kitorang sepanjang tu(aku drive ketenya coz dia pun dh penat kan)..so, konon2 xnk cakap dua2 org ni kan, aku pun kunyahla chewing gum..dia pun amek gak..tp mmg aku xtgk langsung la dia ni, jeling2 je..sambil2 kitorang lawan wat belon ngan chewing gum tu kan..aku pun xnk ar kalah kan, dh la bengkak hati ni ngan dia ni..tgh2 nk wat belon tu, aku ingat mesti besar ni, alih2 time aku nk tiup tu, bleh chewing gum tu terkeluar n melompat lalu melekat kat stereng keta tu..!aku ingat dia xpasan, terus aku kutip balik masukkan balik dlm mulut aku..padahal masa tu abg dh pasan dh..apalagi, terburai la gelak dia sampai xbley benti..malu ar aku kan, ingat nk tunjuk lagak, tp last2 aku yg malu snirik..drpada xbercakap, terhambuq gelak dua2 org..pastu tetiba baik la pulak mood aku, terus xjadik sentap..abg lak xabis2 usik sal aku kutip balik chewing gum tu..pedulik la aku..pastu lak, sepanjang nk sampai lcct tu, dia asyik dok berlagak tunjuk kat aku dia bley tiup besar2 gula getah tu..tp kira ok ark an, kalo x, aku tatau sampai bila aku nk sentap ngan dia tu..hehe

Pas balik amek kezen dia ni, singgah jap kat tasik putrajaya tu..amek gambaq sket2, pastu balik umah..dh aku kalut nk masak lak..kalo aku ngan abg je, mau aku ajak dia kuaq makan kat luaq..penat sehh..tp coz kezen dia ada kan, aku kena la tunjuk terer sket..hahaha..pulun la aku kat dapoq perusah apa2 yg patut..mmg kepenatan la..sian abg gak, dhla hari ni dia nk gi segamat lak..mau xpenat mamat tu asyik drive je..

~xabes2 ngan gambaq dia ni..mencik gambaq aku dia tamau amek..~

~wif his cousin~


Dh malam td lak layan AJL kan..aku pueh hati giler MUH menang weh!abg dh pikir FT menang dh coz dia dh menang 3 kategori kan..nsb bek umum MUH yg menang..FT poyo ar..aku xminat ar dia..pendapat peribadi aku ark an, dia xlayak pun dapat persembahan n vocal terbaik..cam fake je pun..dhla pakai kuku itam tu..patut stacy dpt persembahan terbaik, n vocal aku qasa MUH patut menang, or sape2 la yg korang qasa kec FT je..teran ala xjadik je..tp ni pendapat aku la kan..korang ikut suka la..

~tiada bintang..dapat menerangkan hati yang telah dicela, bagai lumpuh...blalalala..MUH rawk!~
So, hari ini aku keseorangan lagik la..huhu..sedey2..xsempat den nk manja2 ngan cik abg pun, dia dh gi segamat dh..apakan daya tuntutan tugas katanya.tuntutan la kononnya kan..hehe..balik ni aku nk tuntut lak...hahaha..xpela abg oi, asalkan selamat sumenya..balik kedah nnti org lak yg drive..dun wori..;)
K la, korang pun mesti dh penat kan baca..so, until next time, adios!
p/s: to cik ina, tengkiu eh baca my blog ni..senyum sokmo deh..hehe

4 comments:

khairul onggon said...

Wah... onggon si giler glamer?? hahaha.. kejam.. mmg dasar aparteid!..

Pastu siap promote umah onggon hahaha..

Mane gambo public speaking cik Ah??? Kasi tunjuk la..

khairul onggon said...

U hav been tagged by onggon.. Sila kutip utang tag anda dengan kadar segera di blog onggon.. Just follow the instruction k.. :)

irbika said...

kaki jalan betoi la... len kali jalan bawak mai hubby tersayang tu sekali la... Terpaksalah laki sambut bini... sebab bini pi jalan...sabar yer Mr Amri...

Kes chewing gum tu... erggg!!! naper la mu g makang balik?? sib bek tak jatuh bawah, kalau mu hamik jugak, tak tau ler...

cik_ah82 said...

nk wat gano kak ira, org xsuka membazir..
selagi boley kunyah, den teruskan jugak..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin