Followers

Thursday, August 12, 2010

di dalam dilema.

aku tgh sangap pikir nk setel masalah yg 1 ni..adui
ok, tau kan yg taska adib tu under ofc amri..
so, bulan posa ni waktu operasi depa ikut ofc la, masuk kui 8 balik kui 430..*best kan*

taska bukak lak kui 730, kdg2 720 plg awal..
pastu tutup kui 430..paling lambat kui 5 mmg kena amek dah..tu pn OT.
aku masuk ofc kui 8..balik kui 5..
ofc aku ngan taska adib dalam 15 - 20 min depends ngan trafik.

masalahnya..bermula..
mula2 kata amri xkena o/station bulan posa ni..lalalaalalala..lega la sebab xdak masalah kami bleh pi keta asing2, ayahnya je la kena antaq dan amek adib..aku dengan girang nya drive sorang2 pi ofc xgaduh kalut2 antaq adib, mana nya nk ligan ngan jam yang sangat luar biasa bulan posa ni..huhu..

pastu tetiba dia kata dia kena kuaq lak minggu depan..aku cam pelik la, aik awat tiba2 kena kuaq lak..untuk mengesahkan perkara ni, aku pun contact la kawan ofc dia *gila keji xcaya cakap laki snrik*..mana tau kot dia bukak cawangan lagi satu ka, asyik nk kuaq ja kan..hahahaha..
kira kompem depa kena kuaq..so, bertambah la serabut kepala otak aku ni..sebabnya adib sajork..huhuh

aku boleh amek waktu anjal 730 - 430, tp masa nk antaq pagi tu, kalo aku awai pun taska still bukak kui 730..kompem aku asyik merah ja kalo masuk 430 sebab antaq adib pun dh 730..mana lagi nk ligan pi ofc..kalo masuk kui 8 lak, masa antaq xdak masalah, nk amek tu ja la..aduih la mak!huhuhu..

aku ada s/o kat fb aku..haha..lawak ada member ofc amri a.k.a kawan aku jugak nk tolong amek adib..touching tul la u ni!tp depa tatau betapa mencabarnya nk amek adib letak dalam car seat..hanya aku dan amri ja yang melepasi cabaran tu..hihihihi...

so..balik ni nak kena bermuzakarah la dengan en amri sambil memikirkan penyelesaian yang boleh di ambil tanpa membelakangi kepentingan ketiga-tiga pihak yakni ayah, mak dan anak..chewah ayat apakah ini..

yg penting anak. tp mak pun penting jugak. eh eh ayah pun.hahaha
wat ever lah.=)

6 comments:

kmieja said...

mehhhhh kak mieja tolong htrkan..kalaou dkt blh aja:)request kat nesery tu bukak awal...mesti dia blh consider kot kan...

cik_ah82 said...

k.mieja,
huhu..xleh..dh tanya dh..dorang sampai nk bukak nursery pun kul 720 gak..tak sempat gak org nk sampai ofc..
*org dh balas emel kak mieja tau*

.:mUnies:. said...

ala..susahnyela kan..dok pakat bincang² la lagi

TeacherNunu said...

sy tak de pengalaman anta anak ke nursery sebab anak saya mak mertua yg jaga.tapi apa yang awak rasa akan sy rasa kalau mak mertua dapat g haji..huhuhuhu me better be prepared :)

*salam kenalan, saya dah link awak

cik_ah82 said...

munies:
bincang punya bincang kenala husband mengalah xkuaq..;)

teachernunu:
salam kenal..
nnti saya link lak ek..:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..mmg masalah la ni..tapi sib baik kwn2 en suami baik kan..gud2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin