Followers

Wednesday, April 28, 2010

masa cepat berjalan kan?huhuhu

saja nk cite..
bosan kan..
biarla tajuk kena mengena sipi2 je..hehe
pasal sapa lagi kalo bukan mamat adib tu..
kalo nk aku pelbagaikan nama, kena la kuaq lagi sorang dr perut nih!hahaha

semalam dia dh start ada pe'el baru..
hehe
kalo sebelum ni dia bangun mlm nk nenen, aku mmg bg baring je..
dia sambil tido pun dok nyonyot sambil baring kan..

tp..
semalam kan..
hahahaha..lawak gila lak aku tingat..
(kalo ampa rasa xlawak pun sila wat2 gelak jugak la ek)..

aku pasan adib dok menyondol2 tepi badan aku..
aku dh la ngantukssssss..
bila aku pusing nk sua nenen dia xmau..
dok la merengek2..
pengalaman lepas kan, kang aku marah2 dia, bangun pagi nnti nampak bintat2 aku lak yg nyesal..hehe

check2 sume ok..
so aku smbung tido balik..gasakla ang nk guling2 pun adib..
bila aku tido tu kan, pastu aku pasan mamat ni merangkak naek atas badan aku..
hahaha..
camna eh nk habaq..
dia bangun, pastu hisap nenen aku sambil aku baring telentang tu..
geli aku adib oiiii!
~lebey kurang camni la, tp dia melutut tu yg xtahan tu..haha~
ni gambaq dr encik google ek..kang ampa kata aku tayang tuut lak..hehe
bukan apa, aku jadi nk tergelak n xreti pun ada..
bila aku suh dia baring, dia takmo..dia nk camtu jugakk..nenen sambil dia melutut..hihihihi..
lantak la..pastu pandai lak..
bila kenyang, elok je lak dia gi baring kat tempat dia..hmmm..
~u'r sooo like me la adib!~hehehe

semalam ptg masa amek adib jugak, aku sembang ngan cikgu adib..
"mak adib, adib dh masuk kelas aktiviti tuk kelas cikgu iha ek"
"hmm..nape kak?"
"xde, aktiviti tuk baby ni dia yg advance, sume mainan dia yg konker dulu.."

*diam jap*
hmm..kalo nk tau, kat nursery adib ada 3 kelas
1 bilik tuk budak bawah 1 tahun, 1 kelas tuk 1-2 tahun, n 1 lagi 3-4 tahun..

yg cikgu iha tu jaga kelas 1-2 tahun..
depa habaq la, kalo pintu bilik adib terbuka sket je, laju2 je adib kuar gi join bebudak 1-2 tahun..
so, untuk aktiviti, depa bawak adib join grup sana la..
tp still lagi stay kat bilik baby la..

~muka geram..heheeh..comey kan~
hmm..aku tatau la nk kata apa..ada +ve , -ve jugak kan..
ye la, aku tau adib ni aktif sket, n lasak kot..kot2 la dia men kat bilik baby tu habis menan dia baling kat budak len..hehe..tp kalo aku pikir tuk letak kat kelas 1-2 tahun pun aku rasa terlalu awal la kot..
biarla dia men aktiviti yg tuk baby kan..

tp so far aku rasa ok lagi..tgk la dulu 1-2 minggu ni..
mak xnak adib besar cepat sangat..huhu..bley gitu?

4 comments:

belogpizet said...

me pun kalau blh x nak anak besar cepat sgt...huhuh cepat btui mereka membesar...x terasa masa tu berlalu

cik_ah82 said...

kan pz kan..
rasa cam kalo depa besaq nnti dah xcomey geram dah..hahaahha..
tp tu la, sat ja kan..huhuu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam kenai..

weekkeke..rafiq skang suka buat camtu
cari nen time sy baring
kuis2 baju nak bukak cari nips
if bukak je baju dia terkam..adui geli yg amat..
lucu pon ade..ehehe

cik_ah82 said...

salam rose..
hehe..
tu la..ada je gelagat dorang yg wat kita gelak kan..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin