Followers

Monday, April 26, 2010

masuk spital.

ni pun cite basi gak..
ku xkira..
masa balik sarawak hari tu, adib demam..
PIL kata demam nk tumbuh gigi..mmg gigi ke 4 tumbuh time tu..
tp panas la badan dia..
ngan batuk lagi..
bila makan ubat, asyik muntah ja..

pi spital dh 2-3 kali..
last2 masa kali ke 3 tu, doc ckp, kalo asyik muntah je, masuk spital la..
drip..
huhuhuh..

giler sedih weh time tgk adib kena drip..
sampai nurse cakap, maknya kalo xleh tgk tggu luar eh..nnti lagi susah dorg nk wat keje..huhuh..
dengar adib nangis2 kena cucuk tu, aku pun laju la air mata ni ngalir..huhuhu..
sedih weh..sob2

dh la kena dua kali lak tu..
mula2 cucuk tgk kanan xmasuk, pastu tgn kiri lak..
geram tul aku time tu..
so, malam tu merasala aku ngan adib tido kat spital kat sarawak..

ni antara gambaq2 masa kat spital..
~lasak sungguh..dok guling2 ja kejenya..~
~dok macam ni kan senang..gud boy kan..~
~bosyan eh...~
~dh letih sangat, tdo je la..ke baru pas kena marah ngan mak..ni tgh mimpi titanic nih..;p~
~haaa..amek ko..2 hari xmandi, dh macam serabai aku tgk..heheh~

pastu, balik dr spital, nk gi jalan2 kat kuching lak..tp dlm keta dok batuk2 lagi..
terus la bawak pi jmpa pakar kt private..
kat situ dia explain detail sket..
(det melayang belakang kira)..hehe
pastu adib kena nebulizer..hehe..klakar lak bila ingat muka ang dib..hehe

~ni pi kat Normah Medical Centre..jumpa dr Alex..hehe~
~2 beranak tgh posing masa mak dia sibuk register..~
~tgh pujuk ayah xmo wat nebulizer nih..xbley!~
~mula2 releks je, pastu dia mula la melalak..siap pakcik tu bersiul2 lagi..tp dia kata kalo nangis lagi ok, senang rongga terbuka la apa la..~
~pastu balik lena..terbuntang..haaaa...pesen adib tido kaki mesti silang..hehehe~

1 comment:

belogpizet said...

comei...mata bolatt sungguh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin