Followers

Tuesday, April 13, 2010

aku bersalah.

fuhhh!!
lama xupdate..
bersawang.
banyak nau aku nk cite sepanjang2 aku cuti balik sarawak mggu lepas..

tp nk cite pasal jadi mlm smlm n pagi td..
huhuuu..aku rasa bersalah sangat2..
sangat2..
rasa cam teruk ja aku ni..
ada anak pun xreti nk jaga,..
mak apa ntah.

menyesal!!!
huhuuhuhuhu

semalam adib tido asyik merengek2 je..
start nk dekat kul 11 mlm tu dia dh berpusing2, berundur, merangkak sket2, tp mata pejam..
satu tilam tu dipusingnya..
aku tepuk2, bg nenen, cium2, dia tido balik.
aku tido kul 12, dia ok lagi..
pastu setiap sejam sampai ke kul 4 kot dia asyik menyondol2 aku..

aku dh la selsema..
xlarat nk bukak mata dah..
kalo ayah nya ada mmg aku pass kat ayah dia je la..
ni sorg2, kena layan jugak..
mula2 bg nenen, dia still merengek2, nangis2..

aku dukung, dia ok sket, letak balik, rengek2 balik.
aku bg lagi nenen, bukan dihisapnya, digigit ada la..
lagi la aku nek bengang.

nk marah je aku rasa..
pasaipa lak budak ni..
check perut kot kembung, ok je.
check pampers, ok je.
apa lagi xkena budak ni???

diguling2 badan dia sampai aku lak kena tepis..
xke kena penampor kat peha..
tp dia xnangis lak, rengek2 je..
time tu siap cakap, tido la adib, mak xlarat nih!

last2 kami 2 tertido snrik, sampai aku bangun kul 5.30..
siapkan bekal susu n nasi dia.
dia bangun kul 615..
aku pun sembang2, men2 ngan dia sambil cubit2 pipi dia geram...
nape la adib wat perangai semalam??selalu time ayah xde mesti wat peel..kan dah kena marah ngan tampor ngan mak kan..

dia sengih mcm biasa..
aku siap kol amri ngadu2 lagik..
amri cakap xpela sekali sekala aku wat camtu..

sekali aku terpandang....

terus je aku menangis, cam kena tggal ngan laki je..huhuhu..
sedih weh, tatau sebab apa rasa bersalah sangat bila pikir2..
(ni pun dh meleleh2 ha airmata..huhu)

tgk2 tangan kanan adib yg bam2 tu bengkak2..
cam kena ketit semut ja..start dr jari kelingking, sampai nk dekat siku, merah2 bintat je..
uwaaaa...siannya anak mak ni..
terus aku peluk2 dia sambil wat drama air mata (aku ni kan drama queen sket).

patutla asyik menyondol aku je setiap jam..
rupanya pedih kot..
aku yg bodo xperasan ni dok la marah2 dia..
check benda laen, tp terlepas pandang kat laen..
teruk nya aku ni...

huhuh..
xpela, at least jdk pengajaran kat aku len kali..huhuh..

ok, sekian luahan hati kali ni..uwaaaa

5 comments:

puterikurekure said...

cik ah, ala yang, kite ni manusia. mesti ada terlepas pandang. don't worry dear. sehari dua je saket adib tu. ni dah bawak dia pi klinik mintak ubat ke?

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

salam...
i polllooooww uuu..hehee

biasa laa...kadang kite ni terlepas pandang...saya pon cm tu jugak...bila dah nampak cam tu baru nyesal kan...rasa cm jadi mak yg tak guna jek..huhuhu

tak pe..leh jadi pengajaran tu...

purple_lav said...

biasalah malam2 kan...kita pun mamai2 ckit..tak perasan..next time klu tak cukup lampu bilik, guna lampu suluh tgk ape yg tak kena pada anak hehehehehe

cik_ah82 said...

intan: thank u..sob2..sapu minyak gamat je, dh mamat tu pg td sengih ja..hehe

fieza: i'll polllow u back soon k..;)
yup, pas ni mmg jadi pengajaran..;)
tq..

ibu aleesya: heheeh...yo la..xcukup lampu suluh, lampu handset pun jadi la kan..mmg mamai pun..;)

aien said...

ala cian adib yek nk ckp x reti main sondol2 ibu die jek laa nk bgtau...

farzana pon last weekend blik kg kne geget hama kat tilam yg dh lme x digune...mlm2 die main sondol2 n guling2 jgk...ish ish ish
ibu die tdo duduk smbil gosok2 kaki die sbb dlm kegelapan tuh dh rase kaki die bgkak...

next morning tgok kaki die mmg pnoh merah2 n kaki ibu jugak hahahah
ayah jek x kene...mybe ayah kulit buaya la kot

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin