Followers

Sunday, August 16, 2009

tahan sakitkah?

pas aku selesai je wat sekut, dlm kul 6.30ptg jugak baru abis..
time tu baru la terasa kesaketan yg sangat2 kat pinggang..wuuuuaaaaa!

seb bek jugak tnya en amri dia cakap xnk makan malam..fuh!lega..kalo x, mau ajak dia makan luaq ni..
tp mlm tu dh plan nk gi jusco, beli barang2 sket..
brg baby tggai sket je lagi, so nk perabih det beli..hehe

saket2, kalo ajak shoping aku on je..tp nk tergelak pun ada, coz aku jalan cam nenek2 si bongkok 3 dh..tertonggek2 dh..saket weh..

kami beli tilam, selimut, kotak simpan barang, n ada la barang aku sket2..
pastu ternampak la bouncer bby tu kan..en amri beria2 nk beli baby rocker tu ha..
aku heran dia nk bg baby ke, or dia yg nk nek...hehe..
tp dh alang2 bajet aku ada lagi, kami pun rembat la jugak..
dulu kita kecik2 mana ada sume tu kan..huhu..

dah beli sume tu, balik terus..sampai umah, aku dh teramat saket dh..pinggang cam nk patah je..
sebelum tido tu, adala sembang2 ngan amri..camana la nnti kalo aku saket nk beranak nnti..
dia pun risau, coz dia kata, tgk aku ni cam xleh nk tahan saket je..
baru skt sket, muka dh berkerut seribu..mcm xbley nk wat apa dah..

dia terpikir, camna la kalo aku nk bersalin nnti..ye la, saket tu lagi tahap gaban kan..
dia lak terpanik sekejap..
aku tau dia riso, tp aku harap aku kuat nnti..
aku pun setuju gak bila dia cakap camtu..aku tatau tahap ketahanan aku tahan saket tu kat mana..
harap2 aku dikuatkan Allah tuk hadapi sume tu..

adala kitorang bincang2, aku ingat nk balik kampung awal sket..
ntahla..

tp, aku terharu gak bila dia cakap, kalo dia xbley masuk teman aku bersalin nnti, dia harap aku kuat, n dia nak aku tau yg dia akan sentiasa berdoa agar aku dipermudahkan bersalin..huhu..terus mengalir air mata aku kan..:)

ye la, kalo kat kedah, aku tau husband bley masuk teman, tp kalo beranak kat sini, kat sg buloh n ppum husband xleh masuk..aku harap2 sgt dia bley teman aku nnti..amin..

p/s:aku pun tatau sebab apa aku bebel ni..saja2..aku nk kurangkan rasa takot..huhu..

7 comments:

puterikurekure said...

cik ah plan beranak kat kampung atau kl?
jangan takut ek. (ni kata2 semangat dari kite yang akan tempuh masa bersalin jugak nanti)

macam2 dah beli ni....bestnyeee!

♥chentaMAYA™ said...

wuu~
xpe!
kami doa tok kamu gak k!

cik_ah82 said...

intan:
tu la..ikut plan mmg nk beranak kat kampung..
tp tgk sempat la..
tu yg ingat nk amek cuti awai2 balik kmpung, tp nnti cuti abes lak..nk sampai ujung tahun banyak masa lagi ni..
p/s:insyaAllah, kita kuatkan semangat ek..:)
awak dh siap sume kan?

cik_ah82 said...

chentaMAYA:
hehe..
tengkiu!amin...:)

purple_lav said...

cik ah jgn risau eh. nnt kita plak yg risau. yg penting kita BOLEH. wah, semangat waja tol ni

cik_ah82 said...

fiza:
ish,makin dekat2 ni, tipula kalo cakap xrisau kan..
dalam masa yg sama xsabaq2 nk tgk anak snrik..
tp tula, moga kita dikuatkan semangat!nk x nak kena tempuh jugak saat tu kan..chaiyok2..:)
p/s: dah beli brg baby ke?

Dusty Pixie said...

harap sumanya selamat

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin