Followers

Tuesday, August 18, 2009

mau kuruskan badan:)

hehe..bukan sekarang..
tp lepas bersalin nnti..
so, untuk itu, kenala beli set berpantang..
setelah aku survey n tanya pendapat org ramai (kononnya la)..

aku telah memilih set ni tuk pantang nnti..
tarrraa!!
*

*

*

*

*

*

*

*
*
*
*
*
confine mum set A+bengkung+teh emas cotet..hehe..keluaran leesa formula..

ni kak aku dh guna masa bersalin anak 2nd dia..so far dia cakap ok..
then, aku tanya kengkawan aku lagi..
ada yg guna sendayu tggi, tp aku dh tanya, kak aku cakap panas, affect baby..tu pun, mmber aku hari ke 20 baru start bley guna..
yg ni dh bley amek start hari ke 3..n kak aku cakap, so far, dia makan ngam2 abis pantang..
kalo amek whole set, (termasuk tungku) harga rm350..

tp kak aku cakap guna tungku besi lagi puaih hati..tu yg aku xamek tu, aku amek set A+bengkung+teh..rm270..ok la..
tp, xkisah la apa pun pilihan memasing kan..yg penting coba..:)
harap2 dapatla den kembalikan bentuk badan yg tgh kembang lepas bersalin nnti..hehe..amin..

chaiyok2..

10 comments:

MuMMy 2 Haqq said...

sy pun makan sendayu tinggi..so far sgt bagus..

cik_ah82 said...

akak amek sendayu ek?
ye ke..
hmm..xpela, dh terbeli ni pung..hehe
2-2 kali bersalin akak pakai tu ek?

purple_lav said...

cik ah nk kuruskan badan??tak nmpk pun badan cik ah kembang. steady jerk.

tp ok gak kan makan. utk kesihatan kita lepas bersalin. sy pun tak terpikir lagi nk makan jamu ape lps beranak nnt..

cik_ah82 said...

fiza:
xbeli lagi ek?
saya ni men pakat beli je..
tp tgk kakak dh pakai, dia pun cakap ok..ikutkan je la..:)

moMmY miMiL said...

akak pun guna sendayu tinggi..okay je la..tp mahal!

p/s : kalu ada rezki 2nd baby, nk guna Leesa Formula ni plak..murah sket..n yg penting, ramai yg kata bagus..tp tgk kesesuaian masing2 jugak kut..;-D

puterikurekure said...

hehehe. awak. dekat sangat kg serdang ngan umah ibu kite. umah ibu kite dekat je ngan pasar.
:)

dah beli confinement set ye? kite tak beli lagi. tunggu baby kuar dulu, baru leh beli.
:)

cik_ah82 said...

mommy mel:
insyaAllah, org doakan akak dapat 2nd baby nnti..hehe..mel pun xsabo nk dapat adek tu..xkesah guna apa pun, tp tuk zaman moden ni depa kata biaq yg simple n berkesan!hehe

cik_ah82 said...

intan:
ye ke dekat..
oo..tingat pasar tu..wendu nk balik stiawan n pi teluk batik!
saya kena beli siap2, nnti baby kuaq, kalut nk suruh laki belikan lak..nnti pening lak dia..hehe

Dusty Pixie said...

alamak kena pikiaq pasal benda ni la plak.. takpa nnt recommend kat kami :)

cik_ah82 said...

dustypixie:
pikiaq, jgn xpikiaq..
kami ni pun kira last2 minute baru terpikiaq..hehe..
seb bek mak kami ingatkan..
tp ok la beli time2 34 mggu ke atas..hehe..
ok2, pa2 nnti kami cita kat ampa!hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin