Followers

Friday, July 3, 2009

Terharu..Bersyukur.

cite ni berlaku masa hari rabu.
time tu aku baru balik dr bertugas di parlimen.
sungguh aku rasa sgt seksa bertugas di sana waktu2 camni..sejuk ya amat, kaki asyik kejang je.
so, aku request ngn bos tuk balik awl.sepatutnya habis kul 8mlm..kul 5.45 ptg aku terpaksa cabut.

dibenarkan.syukur..

otw balik, kol si suami..
rasanya mmg dh xlarat nk masak..tnya dia pun dia cakap makan luar je.
dlm tgh dok drive tu, pikir2 nk makan apa.
then, teringat pizza.terus kecur liur.
aku dh terbayang pizza big shot yg ada udang tu..

~gambar adalah digoogle..;)

terus la singgah kat pizza hut..
masuk2 dlm tu, xramai pun org (pizza yg take away pnya)
so, aku pun terus gi kat kaunter n cakap nk pizza big shot tu..
tp jawapan yg aku dapat mengecewakan.

'maaf la kak, yg big shot pizza tu promosi je..skang dh xde..kitorang kenalkan pizza exotic mediterranian..akak tryla yg ni..'
trus aku down.
aku punyala dok kat kaunter tu dlm 10 minit tnya dorang boleh tak suggestkan pizza yg ala2 prawn big shot tu.
yg exotic tu dia cakap sos black pepper..errkk.
dapat pizza yg seakan2 prawn big shot tu pun xpe..
otherwise, aku xbeli pun xpe.save det aku.hehe

then, adik tu gi tnya kwn dia yg kat dalam tu..
'abg X, akak ni nk pizza yang big shot tu..kita xwat dh kan..'
abg X pun angguk.
aku pun cakap xpela..tp aku xsangka tol langkah aku seterusnya buatkan nasib aku baik hr tu.

aku secara xsengaja pegang perut aku.
tetibe, abg X cakap 'ooooooo..saya paham..xpe, H, kita wat big shot tu.xpe kak, kami watkan pizza cam akak nk tu..'

aku terkesima uols.

eh, apsal lak tetibe ni..

'saya tak tau pun akak mengandung. sya xnmpk..apsal ko xcakap yg akak ni mengandung H?(aku tau sebab apa dia xnampak..kaunter tu tggi, so perut aku tersemunyik)
'H:aku pun tatau. akak ni nampak kurus je..'(dats why aku pelik nape berat aku bley naik 11kg dh..huhu)

'eh, xpe..xpyh susah2..kalo xde, xpela..'
'xpe kak, saya paham. ni bukan akak yg nk makan, tp kat dalam tu. saya dh rasa dh benda ni.bini saya dulu siap mengidam daging itik panggang, tp bukan beli, dia nk sembelih sendiri itik tu..bini saya punya mengidam lagi teruk kak.sebab tu saya akan wat kat akak. sian budak nnti air liur meleleh.'

'tp akak jgn ckp ngn org luar, nnti kalo manager tau susah lak.coz kami dh xkuarkan pizza ni.'

(aku xckp lokasi xpe kot kan. lagi pun, kalo aku jadi manager dorang, aku sgt2 berbangga dapat staff cam ni..ada budi pekerti..heheh)

masa tgh tggu dorang wat tu, manager dia xde.
tp, sebagai langkah berjaga2, dorang asingkan udang ngan pizza. adik tu bg aku udang dulu dlm bekas berasingan. pastu, manager dorang balik.

ala, kalo manager dia tau pun, aku akan cakp..tp ok la manager dia xtau. lagipun, bukan aku xbyar kan,lebih lagik.;)

tp, apa yg penting, aku giler2 terharu ngan 2 org staff pizza tu..dorang sgt2 baik..cara abg tu buatkan aku nk menitik air mata. act, aku bukan mengidam pun. kalo pizza tu dh xde, xpela..aku beli makan lain. xde kena mengena anak dlm perut aku akan meleleh air liur. tp disebabkan keadaan aku yg dorang nampak cam tu, terus dorang buatkan..
even aku cite ngan amri pun, dia kata apsal dia lak yg rasa terharu. (abg kata abg nk blog kan, tp tggu abg lambat sgt ar..)

so..kesimpulannya, aku sgt berbangga dan terharu dpt jumpa org yg baik2 mcm tu..hehe..kiranya aku bersyukur hari aku sepanjang rabu tu sangat bernasib baik.
p/s:besh gak pregnant ni..rasa sgt disayangi.;)

update: oo..cik abg dh update..tp versi dia wat aku tergelak2 lak..heheh..

7 comments:

am-rie said...

ya..abang terharu nak nangis..hehe
bukan tak nak blog, tak sempat buzy bangat seh...tq bebanyak kat abg X 2..baik hati n prihatin..order lagi satu..hehe

cik_ah82 said...

yup..
tp cukup la makan fast food, berlemak nnti bdn ku..

moMmY miMiL said...

baeknyee staff pizza hut..
nnti sms kt akak pizza hut branch mana ek??

'anak tekak' weols pn mengidam gak nih..ekekeke..

purple_lav said...

cik ahhhhh...rasa nk tik..tik..tik.. jer ayaq mata ni bila baca kesah cik ah..tetiba rasa syahdu tang pegang perut tu. bgs tol staff tu eik..tp fiza pun perasan bile kita peknen ni org lebih prihatin..bukannya kita nk ambil perhatian dorang pun..tp org2 yg mcm tu ptt diberi anugerah..wahh panjang laks komen

cik_ah82 said...

mommy:
wah2, sure ke 'anak tekak'?hahaha
akak nk gi serbu branch tu ke?haha

fiza:
tu la..mmg sampai skang ni teringat2 budi baik dorang..;)

irbika said...

wah! kan senang nak dapat pengalaman gitu... murah rezeki mamat pizza tu bantu mak buyung!

@deq He said...

jangan lupa follow I balik..ceria blog u lah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin