Followers

Tuesday, July 7, 2009

Geram + Sedih.

sebenarnya banyak yg aku nk cite kat blog ni..tp sebab nk siapkan keje dulu, so aku tutup mata nk update..
tp pg td berkobar2 nk update sal cite ni, tp ada keje, so habiskan dulu..smpaike ptg..:)
korang ada dgr sinar fm x pg td?
aku tetibe terdengar lak sinar pagi ni..coz pak nil ngan din pg ni jemput sepol apek, so, aku xminat..

tajuk sinar pagi, jika tdk kerana dia...(something like dat la..)
tp, sungguh, aku br dengar kejap je, tetibe aku rasa sgt sakit ati n geram dgr pemanggil pompuan ni..aku lak yg emo..

korang tau pemanggil pompuan tu ckp "kalo x kerana suami org ni, saya xde jd gila cam skang.'..
aku ingat dia betul2 gila, rupanya gila bayang..
arggghhh..masalahnya dia bley plak dgn bangga gelak2 citekan dia mmg sayang sgt ngan lover dia a.k.a suami org tu..
aku rasa kak engku pun cam xsoka je dgr dia nye pendapat.

~bayangkan kalo jd camni, mau aku seligi..mintak di jauhkan, amin..~

yela, dia mcm bangga weyyy..laki org tu dh ada anak 3 dh..
dia siap ckp lagi, 'saya tau dia dengar radio pg ni, saya nk dia tau saya saayyyyaang sgt dgn dia..sayang sgt.'
mendidih lak aku dgr..
DJ tnya "abis tu bini dia tatau ke?"
'wife dia tau.'
'jadik, kalo dh tau, xberperang ke?'
'lebih dr berperang dh..'(sambil gelak2 ok, aku rasa cam siot je)

bila tnya xde ke lelaki bujang, dia bley cakap,
'nk wat camana, ni soal hati dan perasaan.., tepuk sebelah tgn xkan berbunyi..'

adusss, aku kalo mcm ni, mulala terbayangkan kalo aku ditempat wife org tu..
masalahnya, pompuan ni siap suka ati n dia snirik mengaku dia perampas hak org..

mmgla kalo tepuk sebelah tgn xbunyi, tp msg2 ada pilihan kan..ko bley undur dgn cara baik..
ko pikir soal hati dan perasaan ko je, betapa indah berbunga2 ko di alam percintaan dengan suami org..sedangkan ada hati lain yg retak dan merana atas perbuatan ko tu..ko dgn girangnya mencanangkan ko bercinta dgn suami dia dan diulit bahagia sedangkan kaum sejenis ko berendam air mata mengenangkan rumahtangga yg retak..

soalnya, yg jadi mangsa siapa?
anak-anak.

tak terpikir ke si polan ni akan implikasi tindakan dia tu?
ye, suami tu pun salah jugak, menggatal, tp at least ko ada option len kan..mmgla lelaki bley tambah lagi, tp sedia ke untuk berlaku adil?

ntahla, cuma bila aku terbayangkan si isteri mendengar celoteh 'madu xsah' pg td, bergenang je air mata aku..
xsangka ada jugak org yg boleh bergembira di atas kesedihan org lain..hmmm...

ni pendapat aku je..sapa2 yg menyokong pompuan tu, silakanla.

(update: hmm..ada kwn ckp kat aku, skang ni mmg trend dah, laki org n pompuan bujang, isteri org ngan laki bujang n lebey teruk laki org ngan bini org...
tp, adakah ni trend yg dibangga2kan?aku mcm rasa la, skang ni pompuan dh makin open bout their relationship status..mcm xkesah je kalo hal di atas jd..kes ni bukan nya luar biasa, tp still dulu kalo ada affair ngan laki org, kemain sorok2..tp skang ni cam bangga lak announce kat public..yes, saya mmg ada hubungan ngan suami dot..dot..dot tu..so what??!
cenggitu lak kekdahnya..eeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


13 comments:

moMmY miMiL said...

sinar fm ek?
kalu tau ada tajuk tu pagi td, sure akak call..
mmg aku makikn betina tuh..
kalu jumpe dia plak, mmg akak pijak2kn mukanye smpi tenggelam kt tanah..pastu, berak kt muka dia..mmg kurang ajar la betina tu..
yg geram sgt tu, bole dia gelak2..mmg dasar betina 'tutt'..(x bole sebut la plak kn..)

smoga si isteri tu tabah menghadapi dugaan..

skrg ni betina tu bole la gelak2..sok2 nnti, kalu mulut tu dh koyak, baru la dia igt nikmat yg tuhan bagi tu bkn digunakn utk mencanang citer2 yg membanggakn diri sendrik tuh..mase tu jugak, mayb dia cuma mampu utk menangis dlm ati je..


p/s : uishh! emo nye hakak mu ini..

sha89 said...

lorr...ape punye pmpuan la tu...plg xtahan..siap gelak2 lg...

die blum rase ape yg wife laki yg die syg sgt tu rase...nnti dh kna batang idung sndri...bru la tau~

sgt2 memalukn...

tp hidup ni ade karma....wht goes around comes around....

cik_ah82 said...

mommymel:
org pun tatau..mybe skang ni makin menjadi2 kes bercinta ngan somi org..tp, rasanya xperlu la hal tu dicanangkan..menghiris tul hati dgr..:(
akak jgn emo lelebey lak..hehe

sha:
yup..buat baik dibalas baik, buat jahat, pikirla sendiri..:)

aien said...

tuh pmpuan yg sudh tiada rasa malu tuh...ckp tnpa prasaan lain slain prasaan die jek n kepuasan sndri...bebetol selfish tuh...

ish ish ish...knape pmpuan yg nk hncurkn pmpuan lain kan??

Hina sungguh laaa...

moMmY miMiL said...

stuju ngan sha89:

"hidup ni ade karma....wht goes around comes around...."

cik_ah82 said...

aein:
yee..masalahnya benda ni bukan kes yg xpernah berlaku kan, tp dulu benda ni cam taboo la..pompuan skang dh berani nk announce kan dia ada affair ngan laki org..kita yg berlaki ni mau x mendidih..masing2 mungkin wat silap, tp xperlula di ambil kesempatan kan..hmmmm

kak shima:setuju2..:)

eyza said...

e.. pompuan jenis aper tu? kebetulan plak pg ni x bukak sinar.. pg ni dgr hot... mmg mendidih tul dgr citer2 perampas ni... kalau skrg ni lelaki tu bole buat camtu kat bini dia..x mustahil nnt pompuan tu kena balik..biar dia pulak rasa... padan muka...

cik_ah82 said...

eyza:
sabo2..hehe
baru balik bercuti kan?
so, jgn tensen2..:)
biarkan mereka2 itu..

irbika said...

inilah tanda2 dunia ni akan berakhir!!! bg kita yang beringat ni, sesama lah jaga dari terlibat ke kancah itu???

ps; sapa yg untung dlm kes ni???

<< s| tED| >> said...

hye salam kenal!!

erhMmm... Saya juga tidak setuju dgn fenomena yg kamu taipkan!! Perempuan macam tu mmg tiada harga maruah diri. Jadi tidak hairanlah kalau anyak rumahtangga runtuh di sebabkan prang ketiga!

Macam mana ya dia dengan bangga boleh bercerita di radio?? MasyaAllah :)

cik_ah82 said...

irbika:
sape yang untung?rasanya xdak sapa pun untung..:)

<< s| tED| >>
salam kenal jugak..:)
dats y tatau p'puan zmn skang dh open kot..bley cite dgn riangnya..yg penting, kalo bley elakkan, kita elakkan..hehe
tq sudi singgah..:)

susudalambotol said...

tak dapat bayangkan perasan isteri dia kan? perempuan tu memang jenis yang tak tau malu kot. kalau dia betul nak suami orang tu dia takkan sanggup sakitkan hati isteri pertama tu kan?

nauzubillah.

cik_ah82 said...

hid:tu la..kita cuma berdoa perkara tu tak berlaku di kalangan kita dan kengkawan kita..amin :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin