Followers

Monday, July 20, 2009

30 minggu.


smlm ada lagi game MU kan..
pakcik tu semangat lagi nk pegi..
aku cakap bek tgk kat astro je, lagi clear.
nk jugak dia pegi..
fanatik la konon..
aku bg je dia pegi setelah 4 syarat2 aku dipenuhi..hahahahaha..syarat sonang baitu nya..

sedar xsedar minggu ni aku dh 30 minggu pegnen bersamaan 7 bulan 2 minggu..kan?
lagi 72 hari je lagi.
xsabor lak nk tgk anak snirik..heheh

smlm aku gi check up kat klinik kesihatan..
mula tu cuak jugak, takut berat nek lagi..
tp, timbang td, berat aku nek 300 gram je..
dh kena tegur ngan misi.
"aik, bulan lepas nek sampai 3kg, bulan ni nek 300 gram je?diet ke?"
geleng pala.
"ni makan xbetul ni, ikut dan dia je ni makan nye.."
"saya makan je, tp control sket la, takut nek lagi berat..lagipun, saya posa sama kot nurse."

makan biar betul tau. dh 7 bulan ni baby cepat besar. susu jgn lupa minum. vit pun kena amek.
'hari ni saya nk bg awak keje rumah sket..awk kena buat keje yg saya bg ni, nnt saya nk check lagi 2 mggu.."
hahaha..boley dia nk bg aku keje rumah..mcm cikgu lak..

"baby gerak ok?"
angguk je.
'mulai esok, awak kena tanda pergerakan baby tau..dr 9pg - 9 mlm sampai kiraan 10 kali. jgn lupa tau.awk kena wat keje ni sampaila awk bersalin nnti..'
oooo..keje itu ya..sonang ja..hehe..den suka men tanda2 ni..

abes je appoinment kat c2, aku pecut lak gi PPUM tuk amek darah tuk tiroid. appoinment tiroid jumaat ni.
harap2 ni last aku kena amek darah tuk tiroid ni, mintak2 dh bley stop makan ubat tu..

so far, alhamdulillah, sumenya berjalan dgn lancar..harap2 aku dipermudahkan sampaila bersalin nnti..amin..:)
p/s: tp skang ni cepat letey je..ke malas eh?hehe..minggu depan FIL nk dtg, kecut perot den..:)

9 comments:

aien said...

mkin berat n bulat la perot mu kan hehe...
aien time pose tuh pon berat turun ps tuh mkn2 kasi bb beso cept n mama ye pon dh kembg sebaldi dh nih ahhaha....

hip hip hoorey tuk bb kte hohoho

am-rie said...

nasib baik pakcik tu g kan..kalau tak xde live kat astro..mau menonggeng frust..hehe

cik_ah82 said...

aien:
aien dh bape bulan ek?
tp aien deliver dulu dr kite kan..:)
yeayea, semoga bby kite sehat sokmo..

amrie:yo la2..kalo x pakcik tu muncung sedepa la kan..:)

Farhah said...

salam .. awak search2 pasal pregnancy jumpe blog awak.. sama lak pula.. saya pun skrg dah 30minggu berat badan pun x naik since kena tegur sbb naik mendadak ..

so far camne?

ok tak walaupun berat x naik2 lagi?

cik_ah82 said...

farhah:
tu la..so far rasa cam ok je..
3/8 ni saya cek up lagi..so harap2 nek la 1-2 kg..hehe..
awak pun 1st time pregnancy ek?
semoga sihat ek..

Farhah said...

cik_ah82:
a'a ni 1st time pregnant :) tuhla saya aritu kena diet sbb ada kencing manis ... nanti plan bersalin mane? nampaknya due kita dekat2 sama brapa hb...

hopefully baby n kita sehat sejahtera kan.. aminnn..

purple_lav said...

mcm mana le keadaan cik ah skrg ye??kira dh sarat le kan??bg 1 2 keping pic...hehehe

cik_ah82 said...

fiza:tggu pic baru ni..hehe..skang mentua kat umah, so gi jalan2 la kejenya..banyakla den bergambo..tggu i publish nnti k..hehe..
p/s:kata org, gambo dia mana?hehe

purple_lav said...

o yeaaa...x sabar nk tunggu pic cik ah...ala...tgk le entry terbaru kiter tu...hikhikhik

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin