Followers

Monday, July 13, 2009

bila berjauhan..

entry kali ni agak mengada2..so, kalo xnak baca, klik saja X itu ya..:)

aku rasa sgt bosan.
dok rumah sorang2.
bila dia ada, kenkadang rasa boring lak.
asyik tgk muka dia jek..:)
bila berjauhan, mula la rindu2an..hahaha

mungkin skang ni kot bila perot makin memboyot.
dulu aku ok je..
lantakla dia nk kuaq outstation berminggu2 pun.
aku xkesah.

tp skang aku nk dia ada dekat aku je.
xpayah kuaq2 lagi.
tgk2 kan aku.hehe

ye, si suami outstation lagi.
untuk minggu ke 2 berturut2.
mujur mggu depan dia xkuaq lagi.
n mggu lagi sekali. horeyyy!
at least dapatla dia teman aku gi check up baby.

tp nnti start bulan 8, siapla.
asyik ninggalin isteri saja.
dalam 4 mggu, semggu je dia ada kat umah, tu pun sal nk sambut posa sama.

masa aku dh 37 mggu pun, dia kena kuaq lagi.
tp xpe, cari rezeki tuk baby ye.
terpaksa la, coz dia kena odit ko-op.
aku risau gak2, kot time mgu tu aku dh terberanak ke kan..kengkawan aku ramai yg bersalin mggu 37.
harap2 baby sempat tggu ayahnya balik..huahuahua..
amri pun terpaksa import adik aku yg nurse tu tuk temankan aku, tp aku cakap start mggu ke 2 posa la.
skang aku ok lagi.

kdg2 aku rasa ok bila dia kuaq, kdg2 aku rasa xok.
mungkin xdak sapa nk tolong urut kaki bila kaki aku kejang.
time tu mula la meraban xtentu hala.hehe
(tp betul la dulu aku xkesah dok sorang, lagi sonok coz aku xpayah masak2..mcm skang aku rajin masak bila dia ada)
terbayang aku bila baby lahir, time ayahnya outstation, mampu ke aku nk jaga baby sorg2 eh..
mampu kot..semangat!hehe

xpela, yg penting aku doakan si suami sentiasa dilindungi Allah walau di mana dia berada asal di jalan yg baik2 saja.hehe

ni gambo mggu lepas, time dia balik dr segamat.
wah, selambak dia bawak balik buah2an..rambutan, dulian, n manggis, n jugak adiah..
org koperasi yg bagi..sonoknya kan.
~amek ko..tp mmg mabeles giler durian dia..syedap xhengat weh..hadiah tu aku yg terkam dulu..dorang bg kat dia set tuala, paling besar, sederhana n kecik..seb det aku nk beli tuala..hhahaha~
aku pelik apsal amri beria2 larang aku makan durian, kata panas la, sian baby la..tp aku rasa ok je kan..bukan aku makan 3 biji pun, sebiji je..hehe..durian dia sgt sedapppp..~

~sori gambo ala2 je..gambo ni xcensored sgt kan..haha..sampai2 je, terus dia ngadap makan manggis n rambutan, bukan ngadap aku dulu..hehe..melantak mcm xpenah nampak buah.~

apsal aku cakap pasal ni ek?
coz aku rindu sama dia.
:)

p/s:abg, nnti balik dr melaka bwk balik durian cam tu lagi ek?

11 comments:

aien said...

hehe mmg gitu time buyong2 nih...kalo dlu x hern sgat pon laki bz keje skarg x leh sensitip jek heheheee....

copat tgkap lindu la katakan wakakakka

cik_ah82 said...

aien:hehe..awk pun gitu gak ke?besa la, time ni je pun kita nk ngengada kan..hehe

purple_lav said...

cik puan kita ni dh bape bulan eik? dh smpi masanye ke?

cik_ah82 said...

fiza: kite dah nk masuk 29 wks dh..:)..langkah semakin perlahan laaa...huhu

am-rie said...

nape ada gambor seksis?..hehe
sodap makan buah2han tempatan..2 tak toleh belakang dah..hehe

cik_ah82 said...

amrie:
seksis ke?seksa adala..hehe
bwk balik lagik tau doyan cam hari tu..
xkira, nk jugak!

ayang's said...

kan berjauhan tu ajar kite erti rindu... ermm.. i like rindu rindu nihhh

cik_ah82 said...

ayang:
hehe..u like ha?i also like..hehehe

moMmY miMiL said...

uishh!!
dorian mmg x hengat..
post la sket kt antu durian nih..
eheheh...

p/s : bole je mkn durian tu..seulas dua udah lerr..jgn lebey2..cuma takut air liuq bby meleleh je nnti..hehe..

cik_ah82 said...

mommymil:
den xde nye main seulas dua, sebijik terus..sedap sgt seh!

purple_lav said...

oo ye ke? tak pe, jalan pelan2 eik.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin