Followers

Thursday, March 31, 2011

dapat doh satay ikang.

hehe..hari ni aku nk 'mencopy' sebijik2 entry kat blog laki aku..
halalkan la ye..sebab nk cite benda yg sama je..kiki..

kan ke dia gi ganu ahad lepas..aku mmg dh lama tingin nk makan satay ikang ni..last aku makan masa skolah dulu ja kat kedah..
ofcmate aku ckp kat dungun ada..apa lagi, terus terliur..
so, ini ceritanya versi laki aku..:)

As Salam..
Ari nie aku nak berbicara pasal satey ikang..mu tauk dok satey ikang..klau mu tau, dakpe la..haha

Sebenarnya, sebelum nie aku tak tau pun kewujudan satey ikang di planet bumi nie..teruk betulah..

Sehinggalah ahad lepas kluar ayat nieh.."bang, teringin nak makan satey ikanla..abg g ganu singgah lah kat dungun, mesti ada org jual naik basikal or moto"..

Huh..satey ikang guana rupanya..aku pening pk camanalah nak cr org naik basikal or moto jual benda alah nie..


Last2 sebelum balik KL kul 5 tu aku pusing2 kat Mydin Kuala Terengganu nampak ada org jual benda nie..nasib baik dia letak tajuk besar kat gerai dia sate Ikan..klau tak jenuhlah aku nak tahan stp org naik moto letak bekas kat belakang..haha

Harganya 4 batang RM1.00, aku tapau RM7.00..OTW balik aku melantak dulu,sampai umah tinggal berapa cucuk lagi..

Nie tengah bakarlah nie..

Dah siap tapau singgah beli durian plak..bau semerbaklah sepanjang balik ganu ke rumah..

Haih..sib baik ngidam nak makan senang2 je...ops!!

Lupa nak bgtau ..tak lama lagi nak dapat adik dah Adib..3 bulan je lagi..insyaallah..doakan yang terbaik wat kami, semoga selamat hendaknya..

tq.
er..gambar hpon cabuk cap sate ikang..hehe

*tp dr ganu nk balik ke kl tu en amri beli satay campur ngan kuah..terus aku jadi moody tau..haihhh, ngada2 betul kan..pakcik tu dh beli syukur amat la..sabo je la..terus xnak tu..aku suruh dia makan je..tp dia sampai umah mlm td adala tggal berbelas cucuk lagi, aku amek ati makan 2 cucuk je..ye la, sampai pun dh tgh malam kan..nk panaskan malas, pastu bila dh campur ngan kuah jadi kembang semacam je..

takpela, weekend ni nk cari lagi kat pasar mlm ttdi seperti kata kwn2ku..:)

btw, tima kasih abg sebab sanggup jugak cari..love u!

5 comments:

purple_lav said...

ayoo begitulah org laki. dorang kurang alert skit bab2 macam tu harap dimaafkan hehehe. kita kalau beli lauk kat kedai pun tak der laa kita humban sumer lauk ngn kuah dalam nasi tu, mesti asingkan...tp org laki mudah jer..sumer dalam tu, asal dapat masuk dalam perut hhehe

cik_ah82 said...

hahaah..btoi la tu fiza..depa asal janji masuk dlm perut je dah..hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cik ah kene g ganu sendirila akak rasa
mkn panas2 baru bes
dah buh kuah kembang la lokcing tu
org ganu panggil satey ikang or lokcing

am-rie said...

ingatkan dia nak asingkan kuah bila cakap bungkus..bila datang ambik tengok2 dia campur dah..bila tanya, kenapa campur? jawapan dia..nape tak cakap asing..grrr!!biasa beli sate kajang dia asing, sate ikang dok upernya..haha..terima jelah..

cik_ah82 said...

kak rose: hehe..tp sedap la yang ni..mcm mkn yg dulu2 jugak..hehe

abg: ho la..hehe..makaseh no beli kan..:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin