Followers

Tuesday, March 29, 2011

ni la akibat kalo dah xbagi susu badan.;)

saja kan..
tp betulla..
dulu masa fully bf adib, aku mmg xpenah amek tau langsung pasai susu fm ni..
ada jugak dengar oficmate cakap susu ni ada diskaun la, kat supermarket ni buat sale la..
aku just dengar je..
mmg xpenah pi tinjau pun rak susu tu kan..

tp bila aku pegnen, adib setahun 3 bulan, maka bermulala tinjauan2 di rak2 susu fm di supermarket..huhu
time tu kalo ada org habaq ada diskaun ka apa, cepat2 bgtau laki aku..
laki aku ni lak dia bukan mau beli sikit2, kalo dh sale beli stok mcm nk bukak kedai punya..hehe

so, weekend lepas, kat care4 susu yg adib minum ni ada promosi..
murahla dr biasa..rm 17.99..
sebenaqnya kami penah beli lagi murah dr harga ni..mmg kaw2 gila murah punya..:)
kalo ikutkan dia terhad kepada 2unit ja setiap family, amri pi angkut 10 paket, kat umah ada lagi 3 paket..aku lak yg pening nk susun dlm almari camana..huhu

so, kena separate bill la..
so, layan je la gambo2 nya..kualiti gambo xmemuaskan sebab hp cikai katakan..hehe
ni bukan nk promote susu cap ni tau..hehe


sempat lagi nk bergambo..adib pun terpaksa usung 1 paket..maknye 1 paket..bapaknya 8 paket..hehe
saja je nk mendera laki sendiri pegang lama2..hehe..
so, begitula..mudah2an bila dh bersalin nnti rezeki tuk adik dan abgnya mencurah2..takpa walaupun nk kena susah2 bangun pam, mak rela demi anak2..hihihi..

8 comments:

PuteriKureKure said...

serasi ye adib ngan dumex dugro. khalish takr asi langusung. berak dia keras kalau amek dugro. so, kita terpaksa bagi dia lactogen atau dutch lady 123 je. itu je yang rasi.

dumex lagi murah oo...jeles!!!!

Dayu said...

cik ah, start bila adib mium dugro erk
dugor step 3 kan
cha skrg minum dupro (cha 11 bulan)
sampai bila erk nak amik dupro
bila bleh tukar dugro???

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

pizet said...

nak sama la susu kita...hehe syauqi ambik perisa coklat..yang tu ja dia blh terima, susu lain semua reject

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla..cik ah anak ang tak alahan susu lembu..cam ahkak ni..adui peningg duk pikir nak kasi ape bila stok dah abis nnti kat umah pengasuh

cik_ah82 said...

intan: ye ke dumex lagi murah?rasa xbanyak beza sangat ngan dutch lady 123..hehe..so far adib minum ni memberak je kejanya..hihi

dayu: eh, xperasan lak stepnya..tapi amek yang madu asli 1-3 tahun tu la..kiranya dia stop bf terus bg yg ni la..xde lak amek dupro tu..hehe..cha setahun baru amek dugro kot.

jhaz: salam kenal:)

cik_ah82 said...

pizet: adib 1st dulu bg gak susu coklat tu..tp dia xabih..bawak gi taska pun xminum sebab yg len semua minum susu putih..haha..

kak rose: anak kawan org pun cam rafiq gak..mmg alah, so depa try yg soya tu alhamdulillah ok..apa ke namanya xingat dah..huhu

akuzle said...

comeynyer cara Adib bwk susu dier...eheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin