Followers

Friday, April 1, 2011

percubaan pertama mengukus.hehe

aku ni kan pantang tgk org lain buat..
aku pun nk buat jugak..sabo je la..
ni percubaan pertama den mengukus..sebabnya..xdak pengukus kat umah..ye en amri..sila take note yg kita xdak pengukus pun kat umah..:)

tp hari tu belek2 baru perasan yang rice cooker ofcmate aku bg tu boleh buat kukus2 ni..terus la aku nk try..percubaan pertama kita buat kek coklat kukus dulu ye..

ketang ketung..maka ni la hasilnya..sila jangan gelak ok..kata percubaan pertama..

sebab rice cooker kecik je, so dapat la dalam 3 bekas ni..boh dlm aluminium foil je..
haaa..sebabnya aku nk buat macam kak yong buat, dia tabuq badam sikit punya melambak, maka ai pun nk buat jugak..masalahnya dah tabuq baru msg dia kan..apa ke bengap si sarah ni kan, pi tabuq badam bodo mcm tu ja..?
patutnya kena la bakaq dulu..huhuhu..gasak la..janji boleh makan..hihihi..
topping pun xjadi, aku guna coklat masakan bodo gitu ja..huhu
yg ni spesel tuk adib dan kengkawan..tak dak topping..:)

sebab yg 1st pengkomen tegar aku a.k.a en husband xmerasa, so b4 dia balik dr ganu tu aku pun buat la lagi sekali..kali ni buat 1/2 adunan ja..kali ni segala kesilapan yg 1st tu xboleh berulang lagi..topping pun ai dh rujuk pakar choc ganache dah..hihiih

hasilnya..taraaaa!

hihihi..ai bangga u..bangga dengan diri ai sendirik..hahaha..amek sampai nk hangit badam aku bako..kalo x crunchie lagi tatau la..tp yg bestnya, en amri sookaaa..tu yg penting..hihihi..

ok tu saja.tima kasih. =)

1 comment:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waa tahniah
akak pon skang rajin masak
mcm2 duk cuba
ari sabtu aritu wat laksa penang
pergghhh..ramai panggil makan
akak2 abang n pegnasuh rafiq pon mai maakn sbb buat byk eheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin