Followers

Tuesday, May 25, 2010

salah sapa??..:)

kesah pagi tadi.
ok, keta aku kena langgaq dr belakang oleh saga putih WSH 6062.(amek glemer org itu)
kejadian kat simpang ldp nk kuar ke federal hway..
nk gi keje of cozla jam kan..
aku pasan keta belakang ni asyik nk cucuk2 je..dh nama pun jam, nk lari mana lagi mangkuk tingkat oi..

tetibe..
gedegang!!!
seyes, bunyi kuat seh, sampai aku terkedepan la..otomatik aku pegang car seat kat sebelah coz ingatkan adib ada lagi kat sebelah..wuuaaaa...
(sebabnya aku xpenah kena langgaq lagi kan, nauzubillah la kalo lebih kuat)
syukur Allah aku takde apa2, cuma nya aku ketaq weh!mmg ketaq2 tangan kaki aku mcm parkinson dh..
dh la jam..sorang lak tu..
*apa nk buat, apa nk buat???*

aku pun slow sket, pastu tgk2 keta belakang..
kejadahnya, dia selamba je potong aku sambil senyum..
mangkuk hayunnnnn!!!!!
kalo pun xkemek remuk redam, show some respect la...
ni angkat tangan pun tidak..
ko blah cam tu ja..
aku terbayang2 lagik muka ko camna tau, kalo polis suh wat lakaran wajah pun aku bley bagi 100%!grrr

dengan tangan mcm spring toing2 tu, aku bawak slow2 gi kat polis trafik yg jaga tu..
aku ingat aku ni jiwa kental, tp ada taman rupanya dlm hati nih..
sebelum bukak sora kat polis tu, dh berderai2 ayaq mata jatuh haaa..huhuhu
aku ckp kat dia, pastu sebab dia tgh jaga trafik kan, dia soh parking kat bus stop depan, ada kawan dia jaga kat tepi jalan tu jugak..
so, aku pun gi la bawak kat sana..sebenaqnya aku xmo pun pi kat polis tu, aku nak parking nk tenangkan diri jap, coz siyes ketaq mcm hapa ntah.kaki aku tekan minyak pun ketaq dh..

tetibe polis tu nampak aku dok menangis cam pompuan gila kan, terus dia mai kat aku..
"maaf tanya cik, boleh saya tahu apa masalah cik?'' (tenang hati aku dengaq sora dia..)hehe
ampa boleh bayangkan aku cakap sambil nangis mcm budak nk eksrem tp xdapat.
'ada keta langgaq saya cik, tp dia xbenti..'
'cik cedera ke?cik ok?"
"saya ok2..saya ok..saya benti sat sebab saya ketaq ni..saya takut"
"xpe2, cik selamat..tenang dulu cik..xde apa2.."
"saya tau saya ok, tp saya nk relax sat ja..tgk tangan saya ketaq ni"
hahaahha..lawak tol bila ingat.

aku kalo aku ketaq, tangaq aku akan kebas n cramp sampai merekot2 weh..mcm budak cct tu..siyes, tanya laki aku.pastu mula kebas sampai muka..kalo ampa yg baca blog ni lama dh mesti tau aku masa pegnen pun penah jadi cmni..

pastu ampa bayangkan la, dengan tangan yg merekot2 tu aku cakap sambil nangis lagi.hahaha..bila aku ingat skang aku gelak gila2 lak.hahaha

"cik, nape tangan cik jadi camtu"
"huuhuh,,cik, muka saya dh jadi kebas lak ni..*sambil tangan yg merekot2 tu letak kat pipi kat muka*
hahaha..mesti polis tu ingat aku jadi sawan tetiba kan..dia lak yg panik..hehe..

"eh, tenang cik..cik nk saya panggil kan ambulans ke?cik xbley drive ni kalo tgn camni.." LOL!
"xpa2..tangan saya mmg camni kalo ketaq..satgi ok la tu.."

pastu bila dia sembang2, amek no plat keta org tu, n tgk2 keta aku, aku dh tenang sket..terus normal weh!kikiki..
pastu bla2..keta aku pun xde la teruk pun..tp sebab2 aku benti sebab aku ketaq td la kan..

dh tu, bila sampai ofc, mber2 suh pi report polis..aku pun ikut la nk pi report polis..
tetibe..

dush2!ketuk pala snrik..
lesen aku mati seminggu lepas dh!gila weh pi report polis bawak lesen yg dh mati..pastu dh lama lak tu mati!aiyok..
terus, malasla aku nk report!
adajugak hikmahnya kena hentam tu, kalo x, xsedaq aku sampai la..hehe

wokeh, drive safely fwen!:)

3 comments:

puterikurekure said...

pi renew cecepat wahai ibu adib. bahaya oh kalau jadik kali kedua ke...

isk. sib baik awak tak apa2. risau ceq tau!

aien said...

ayoohh ade hikmahnye itu yek hehe...

belogpizet said...

cett penat membaca last2 lesen x renew...rugi besar tu bila lesen x renew...nasib la jd gitu kalau x lagi lama la drive x dak lesen...muehehe ada hikmah di sebalik kejadian tp still rasa x puas hati dengan orang yang langgar lari...memang anti orang jenis men cucuk2 ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin