Followers

Thursday, May 13, 2010

kad repot.

dulu kan,
masa aku skolah, bila setengah tahun or hujung tahun, mesti mak bapak aku kena pi skolah sign buku repot aku..kalo aku perform ok, sengih la sampai telinga mak aku..
kalo merah banyak, dapat lak no corot, mak aku still sengih, tp depan cikgu je la..
balik umah,siap la ang cik ah..
merasa la ang kena penangan rotan nnti..

tp bila aku dh jadi mak ni,
xpayah tggu adib masuk skolah..dia xkenai hurup lagi pun aku dh kena sign..muahahahaha..lawak siot..
bila aku sign, aku mcm nk tergelak lak..

mmg la xdak markah apa ka, adib dapat no bape ka..
tp time dok sign tu, cikgu dia akan brief la adib mcm tu la, mcm ni la..hehe
kemanisan la bg aku tuk dikenang..kihkihkih..

dh tu, kalo dapat aduan adib meragam ka apa ka dlm buku tu kan,
xkan balik aku nk bebel ngan adib kan..hahaha..wat macam mak aku wat kat aku dulu..hehe
tp aku akan sembang2 la ngan adib, 'awat adib lagu tu, lagu ni, lagu rap, lagu dangdut, bla..bla..'
*mcm la dia paham kan*

tp, aku mmg puji la taska ni wat camni.
serius bukan nk puji nursery ni baguih ka apa ka kan,
tp at least, setengah hari aku serah adib kat depa, aku ketinggalan banyak benda..
bila aku baca buku ni, serius mcm aku baca diari..hehe
tarikh adib duduk, adib berdiri, adib panggil mak, kdg2 aku lupa,
tp bila baca buku ni, cam 'ooooo, masa ni..oooo, cam tu..'

mmg la, tiap kali amek adib, aku akan duk bersembang2 ngan cikgu dia..
tp bila di dokumentasikan mcm ni, aku mcm terkenang2 lak..kikikiki..
ala, sonang ja, ni kalo kita xantaq nursery pun bley wat buku camni..rajin idak je kan..hehe

ni aku boh antara repot2 cikgu kimi pasai adib..
~repot book adib luqman bin amri..;)..kelas lotus tuh..ahaks!~


~29/3/2010: adib dh start makan solid food kat nursery!~

~pas cuti seminggu kat sarawak, start pada tu, repot adib asyik meragam je..15/4 mak n ayah terpaksa pi kat nursery jenguk adib xmo makan..huhuh~

~hahaha..ni cikgu dh bengang sangat la ni adib dok bebai ja..kihkihkih..makaseh ye cikgu kimi~
~start panggil mak..tp skang adib dh expert kan panggil mak..asyik emaaaakkkk je kalo nampak..huhuh~
~adib dh normal..kihkihkih..dh makin lasak xhengat~

~28/4: adih dh start pegang n berdiri..

tp tu la, nursery banyak sangat nau aktiviti pun susah gak..bukan susah apa, mak nye la ha nk kena amek cuti la..huhu
so far, lawatan pi petrosains mmg adib xikut, ye la,kecik lagi time tu, dia kan tau apa lagi kan, so bila xikut, kena la aku jaga dia coz taska akan tutup..
pastu nnti ada perjumpaan ibu bapa n pengasuh lak..*tanda kalendar siap2 ye ayahnya*
~ayah wajib kena mai jugak okkk!~
nnti bulan 7 lawatan ke tudm @ kilang roti..maybe aku akan bawak gak kot kalo pi tudm..so, aku kena plan cuti btoi2 nih..cuti banyak kat anak ja..ni baru sorang kan..ahaks!
btw, thanks to semua cikgu2 adib..yg bersabar dengan karenah anak ku ini..mmg mencabar tul jadi pengasuh anak2 skang ni kan..hehe..

3 comments:

puterikurekure said...

rajinnya cikgu adib wat report camtu skali!

cik_ah82 said...

bukan cikgu adib ja, semua pengasuh kat nursery adib kena wat camtu kot..sebab tu mak pak kena sign..tp kami pakat sign ja pun.ahaks

aien said...

wah sudah ade report kad ah adib hehe

http://sungguhkawaishop.blogspot.com

^O^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin